Wednesday, February 4, 2009

"Πλανήτης Γη, το κοινό μας σπίτι" - Εκδηλώσεις στον σταθμό Μετρό πλ. Συντάγματος

Πάνω από 1000 μαθητές έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο Μαθητικό διαγωνισμό Καλλιτεχνικής Δημιουργίας ο οποίος απευθύνεται σε παιδιά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στόχος είναι η ανάδειξη θεμάτων περιβαλλοντικής φύσεως μέσα από τα μάτια των παιδιών. Οι μαθητές έλαβαν μέρος με ζωγραφιές, κολάζ, φωτογραφίες και θεατρικά κείμενα, ατομικά η ομαδικά.
Τον διαγωνισμό με τίτλο " Πλανήτης Γη : Το κοινό μας σπίτι..." διοργάνωσε η Τράπεζα Κύπρου σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική μη Κυβερνητική Οργάνωση " Δίκτυο Μεσόγειος SOS" στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας Κύπρου και συγκεκριμένα του εκπαιδευτικού προγράμματος Οίκαδε.

Τα έργα των μαθητών θα εκτεθούν στον εκθεσιακό χώρο του σταθμού Μετρό της Πλ. Συντάγματος από τις 5 έως τις 8 Φεβρουαρίου 2009 ενώ στις 7 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης των νικητών.
Στόχος είναι η συγκεκριμένη ημέρα (7 Φεβρουαρίου) να αναδειχθεί ως ημέρα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για όλα τα παιδιά. Αυτή την ημέρα έχουν προγραμματιστεί από τις 10 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του σταθμού Μετρό της Πλ. Συντάγματος δραστηριότητες περιβαλλοντικού χαρακτήρα


με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, όπως :
  • εργαστήρι κηπουρικής,
  • εργαστήρι κατασκευών από ανακυκλώσιμα υλικά,
  • παρουσίαση σε μακέτες της λειτουργίας Φωτοβολταϊκού και Αιολικού πάρκου καθώς και υδροηλεκτρικού εργοστασίου.

Labels: ,

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

This comment has been removed by a blog administrator.

February 5, 2009 at 4:41 AM  
Blogger dyosmaraki said...

Ανώνυμε δεν ξέρω για ποιούς υποστηρικτές μιλάς.

Πάντως αυτοί σίγουρα δεν σχετίζονται ούτε με τους μαθητές που έλαβαν στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, ούτε με τους συνδιοργανωτές της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

Μάλλον αλλού θα ήθελες να αφήσεις το σχόλιό σου.

February 7, 2009 at 1:03 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home