Friday, September 7, 2007

ΖΗΤΟΥΝ να αγοράσουν «ορεινά κτήματα» στην Ηλεία

ΖΗΤΟΥΝ να αγοράσουν «ορεινά κτήματα» στην Ηλεία

Μετά τις φωτιές οι κερδοσκόποι

Πρώτα ήρθαν οι φωτιές. Μετά οι πυροσβέστες με τους δημοσιογράφους, μετά οι πολιτικοί με τις προεκλογικές τους «προβιές» και μόλις αυτή τη βδομάδα αυτοί που βλέπουν τα καμένα και ζητάνε να τα αγοράσουν. Αγγελίες σε εφημερίδες και «Ζητείται προς αγορά ορεινό κτήμα στην Ηλεία». Ο πρόλογος των όσων διαδραματίστηκαν, ο επίλογος ή απλά καιροσκοπισμός;

Δείγμα «ορεινού κτήματος» στην Ηλεία...
Τι και αν είναι καμένα, «μα καμένα τα θέλω», ακούγεται να λέει η φωνή από την άλλη άκρη του τηλεφώνου. Κάθε φορά που επαναλάμβανα τη λέξη «καμένα» τον ντόπαρα ολοένα και παραπάνω και αυτός δεν μπορούσε να το κρύψει. Με το ρόλο του «πυρόπληκτου σε απόγνωση» ο κύριος «ψάχνω φτηνή καμένη γη» μού είπε: «Τα θέλω καμένα για να μπορώ να τα αγοράσω φθηνότερα». Λογικό να είναι φθηνότερη η κατεστραμμένη γη, όμως ο κύριος είχε πάρει φόρα. «Εχω κυβερνητικές άκρες και θα φροντίσω εγώ για όλα, απλά πείτε μου πόσο πάει το στρέμμα και να σας πω πάλι ότι ψάχνω για φτηνή κατεστραμμένη γη που να είναι ορεινή. Είναι ορεινή;» Δεν του χάλασα το χατίρι, η καμένη γη προς πώληση είναι ορεινή.

«Αμα τα πουλάτε φτηνά εγώ θα τα αγοράσω και μόλις γραφτούν στο όνομά μου θα φροντίσω να πάρετε και τις αποζημιώσεις που δικαιούστε ως πυρόπληκτοι» και χωρίς να τον ρωτήσω τι θα τα κάνει μού είπε από μόνος του «εγώ θα τοποθετήσω εκεί μελίσσια και ζώα. Εσείς εάν θέλετε μπορείτε να τα εκμεταλλεύεστε, να κρατάτε δικό σας ό,τι παράγετε και να μου δίνετε κάτι συμβολικό κάθε μήνα για να φαίνεται στην Εφορία η χρήση γης». Είναι γνωστό ότι ένας τρόπος για τον αποχαρακτηρισμό μιας δασικής, καμένης πλέον, έκτασης είναι η μετατροπή της γης σε βοσκότοπο. Εάν είσαι κτηνοτρόφος σε καμένη γη -όπως προτείνει ο κύριος- ο αποχαρακτηρισμός του δασικού της χαρακτήρα είναι πιο εύκολος.

Ο συγκεκριμένος κύριος έχει βάλει κάμποσες αγγελίες ζητώντας πολλές εκτάσεις σε Ηλεία και Πύργο. Ολες οι περιοχές που ζητάει είναι γύρω από χωριά που κάηκαν, ενώ από αγγελία σε αγγελία οι αριθμοί τηλεφώνων, κινητών και σταθερών του, διαφέρουν.


Αλ.Κυρ.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 06/09/2007

8 Comments:

Blogger Sea Starlett said...

ΑΙΣΧΟΣ
ΑΗΔΙΑ
ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ

September 7, 2007 at 12:49 PM  
Blogger ΠΡΕΖΑ TV said...

Λογικο επομενο...Ηρθε η ωρα να αρχισουν οι αποχαρακτηρισμοι....

September 7, 2007 at 1:06 PM  
Blogger a.c. said...

...και άργησαν κιόλας!

September 7, 2007 at 1:31 PM  
Blogger tk said...

Γ#$^*&έ τα......

September 7, 2007 at 4:01 PM  
Anonymous Anonymous said...

Και μετά ψάχνουμε για ξένους δάκτυλους...
σταδιάλα

September 7, 2007 at 9:45 PM  
Blogger penguin_witch said...

Βάλανε μπρος τη φάμπρικα τα πουλάκια μου...
Πίσσα και πούπουλα στους κ4ργ10ληδ3ς.

September 8, 2007 at 7:04 AM  
Blogger My cousin Leo said...

An i perioxi pou exei valei stoxo na agorasei o en logw agorastis "oreinou ktimatos" itan prwin dasiki (kai nyn kameni), ki an oi dasikes perioxes (kamenes i mi) anikoun ston dimosio tomeo, tote apo "poion" tha tin agoraze?

Prospathw na katalavw...

September 8, 2007 at 1:21 PM  
Anonymous Anonymous said...

Advice in old age is foolish; for what can be more absurd than to increase our provisions for the road the nearer we approach to our journey's end.
[url=http://accutro5607.tumblr.com/]Watches[/url]
Watches

November 3, 2010 at 7:51 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home