Saturday, September 1, 2007

Να παρουσιάσουν τα κόμματα...

συγκεκριμένα σχέδια, τώρα!

Θεωρώ απαραίτητο να παρουσιάσουν δημόσια, και τα δύο "μεγάλα" κόμματα, αφού αυτά θα στελεχώσουν τον κορμό, έστω και μιας κυβερνήσεως συνεργασίας, εκτός από το πρόγραμμά τους για μελλοντικές πολιτικές, αν έχουν πράγματι κάτι -γιατί μέχρι τώρα μόνο αντιφατικές γενικότητες ακούω και διαβάζω- και πώς θα αντιμετωπίσουν μελλοντικά τις πρώτες πυρκαγιές που θα προκύψουν, κακόβουλα ή τυχαία, επί κυβερνήσεώς τους.

Έτσι γενικά, "είμαστε πανέτοιμοι", όπως έλεγε ο Καραμανλής, δεν μας αρκεί πλέον: Να παρουσιαστεί, αν υπάρχει, συγκεκριμένο σχέδιο για κινητοποιήσεις κρατικών δυνάμεων και πολιτών, μέσα πυρόσβεσης, εκκένωση οικισμών, τροφοδοσία πληθυσμών με τρόφιμα, νερό, ρούχα κ.ο.κ. Έτσι κι αλλιώς είναι υποχρεωτικό εκ του νόμου να υπάρχουν τέτοια σχέδια πολιτικής προστασίας για οποιοδήποτε απρόβλεπτο γεγονός, από πόλεμο και σεισμό, μέχρι πυρκαγιά και μολισματικές επιδημίες.

Να τα γνωρίσουμε όλα αυτά τα σχέδια, αν υπάρχουν, και να πάρουν επ' αυτών θέση οι ειδικοί! Τα "εγγυώμαι προσωπικά" κτλ. του Παπανδρέου δεν αρκούν πια γιατί, ως γνωστόν, μετά την αποχώρηση εκ του ταμείου (εδώ της κάλπης) ουδέν σφάλμα αναγνωρίζεται! Την έχουμε πατήσει δε ουκ ολίγες φορές κατά τις τελευταίες δεκαετίες.

Labels: , , ,

11 Comments:

Blogger ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ & ανατίναξης πυρηνικών εργοστασίων said...

29-8-2007
Αντιπλημμυρικές, Αναδασωτικές Σπορές για να ξαναπρασινίσει η περιοχή Σαϊττάς στο βουνό Τρόοδος στην Κύπρο
http://www.simerini.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=309626

Τα καμένα δάση της Ευρωστίνης Κορινθίας το 2000
Κώστας Α. Θάνος
Αναπλ. Καθηγητής, Τομέας Βοτανικής. Τμήμα Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών
Η αφαίρεση της καμένης ύλης αλλά και η δημιουργία ‘κορμοδεμάτων’ και ‘κορμοφραγμάτων’ για την ελάττωση του κινδύνου πλημμύρας δεν έχουν επιστημονική τεκμηρίωση και μόνον περιορισμένη και ήπια εφαρμογή θα ήταν επιτρεπτή.
Επειδή, όπως αναφέρθηκε, το αναπαραγωγικό δυναμικό (δηλαδή τα διαθέσιμα σπέρματα) δεν είναι επαρκές για πλήρη ανάκαμψη του οικοσυστήματος προτείνεται να αναληφθεί προσπάθεια υποβοήθηση της φυσικής αναγέννησης με ήπιες παρεμβάσεις. Συγκεκριμένα, θα ήταν δυνατό να συγκροτηθεί ερευνητική ομάδα εργασίας για την παρακολούθηση και μελέτη της φυσικής αναγέννησης αλλά και τη συλλογή συγγενούς γενετικού υλικού (σπερμάτων από γειτονικά άκαυτα πευκοδάση) και είτε απ’ ευθείας σπορά είτε φύτευση αρτιβλάστων μαύρης πεύκης την επόμενη άνοιξη. Το τελευταίο προϋποθέτει τη δημιουργία δασικού φυτωρίου κατά προτίμηση από το Δήμο Ευρωστίνης. http://www.biology.uoa.gr/~cthanos/Papers/Dervenifire2000.pdf

September 1, 2007 at 7:47 AM  
Blogger whispering-planet said...

Ακριβώς. Τώρα είναι η ώρα για να ξέρουμε τι θα ψηφίσουμε.
Κουράστηκε πιά ο λαός από τα κούφια λόγια, τα συμβόλαια με τον λαό και τις υποσχέσεις.
Θέλουμε πράξεις εδώ και τώρα.

September 1, 2007 at 7:58 AM  
Blogger Averell said...

Δυστυχώς ακόμη και τώρα δεν έχουν καθορισθεί σωστά οι προτεραιότητες. Δεν έχει εξηγήσει κάποιος αρμόδιος ποιες, κατά την εκτίμηση της Κυβέρνησης, είναι οι πρώτες ανάγκες των πυροπαθών που πρέπει να (στέγαση, τροφή κ.λπ.) και πώς μπορεί αυτό να γίνει. Φαίνεται ότι σε πρώτη γραμμή έχουν τη σύλληψη των αόρατων "αρρωστημένων μυαλών" (κατά Μίκη Θεοδωράκη) που προκάλεσαν τις πυρκαϊές και την καταβολή χρήματος, που λειτουργεί καλά σε επικοινωνιακό επίπεδο.

September 1, 2007 at 10:01 AM  
Anonymous Anonymous said...

Τώρα υπάρχει για τους υποψήφιους κυβερνήτες ως μοναδικό πρόβλημα η νίκη στις εκλογές, αλλά για μας υπάρχει η πιθανότητα για εκμαίευση κάποιων προγραμματικών υποσχέσεων, όποια αξία κι αν έχουν αυτές.

Βλέπετε, στο ασφαλιστικό θέμα υπόσχονται και τα 2 μεγάλα κόμματα, όχι μείωση στις συντάξεις, όχι αύξηση των εισφορών, όχι αύξηση στα όρια ηλικίας. Πολύ ωραία, αλλά πώς θα γίνει λοιπόν να σωθεί το ασφαλιστικό σύστημα με τα όχι και, εφόσον είναι κάτι τέτοιο δυνατόν, γιατί δεν το έκαναν μέχρι τώρα; Σίγουρα μας δουλεύουν πάλι!

September 1, 2007 at 1:46 PM  
Blogger Balidor said...

Φοβάμαι για τις πράξεις,
όσο φοβάμαι και τα λόγια.

Μια αναδάσωση/πρόγραμμα αποκατάστασης που μπορεί να προκαλέσει κακό όπως ένας προχειροφτιαγμένος δρόμος!

September 1, 2007 at 11:47 PM  
Anonymous Anonymous said...

Ξυπνήστε παιδιά!!!!!
Την άποψη της κυβέρνησης για τα δάση την γνωρίζουμε (βλ.άρθρο 14 για τα δάση το οποίο ψηφίστηκε απο σύσσωμο το κόμμα της Ν.Δ.-εκτός της Ελσας Παπαδημητρίου-).Δεν υπάρχει οικολογική συνείδηση. Δεν τους ενδιαφέρει τίποτα, παρα μόνο να οικονομήσουν αυτοί και κάποιοι δικοί τους. Το ίδιο ισχύει και για το ΠΑΣΟΚ. Οτι και να υποσχεθούν το έχουν ξαναυποσχεθείκαι τις υποσχέσεις τους δεν τις έχουν κρατήσει.Μη τους ψηφίσετε τους δολοφόνους. Να πάνε σπίτια τους οι άχρηστοι και ανίκανοι.

September 1, 2007 at 11:56 PM  
Anonymous Anonymous said...

Ανώνυμε 11:56 PM, έχεις την εντύπωση ότι οι υποψήφιοι των μικρότερων κομμάτων δεν έχουν όμοιες βλέψεις και δεσμεύσεις; Δεν είναι κι αυτοί παιδιά αυτής της κοινωνίας; Ίσως, λίγο πριν απογοητευτούμε και αποσυρθούμε στην αποχή, να μπορέσουμε να δεσμεύσουμε μεμονωμένα άτομα, σαν την Έλσα στη ΝΔ και άλλους ή άλλες που διαθέτουν πνευματική και ηθική ανεξαρτησία.

Φυσικά, μακριά από τους Μαυρογυαλούρους που, μέχρι πρόσφατα έτρεχαν να περάσουν την "αξιοποίηση" του Καϊάφα (λέγε με Γεωργακόπουλο) και τώρα οδύρεται που κάηκε το δάσος. Έτοιμο για ανοικοδόμηση πλέον και χωρίς έξοδα του "επενδυτή".

September 2, 2007 at 1:46 AM  
Blogger ellinida said...

Μήπως το ίδιο συνέβη και με την Πάρνηθα; Γλύτωσαν και με το κόψιμο των δέντρων.

September 2, 2007 at 1:54 AM  
Anonymous Anonymous said...

Στις φετεινές εκλογές είναι ανάγκη να συμμετέχουμε όλοι, περισσότερο απο κάθε άλλη φορά και να ψηφίσουμε μικρότερα κόμματα , μόνο και μόνο για να καταλάβουν τα 2 μεγάλα κόμματα ότι κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει σ αυτόν τον τόπο, ότι έχει φθάσει ο κόμπος στο χτένι. Οχι άκυρα, όχι λευκά.

September 2, 2007 at 2:05 AM  
Blogger just..living!!! said...

Θα πάρουν τα κόμματα θέση,θα παρουσιάσουν προγράμματα..μα όλα αυτά μετά την καταστροφή..αυτό είναι το άδικο..υπάρχει και η λέξγη πρόληψη, αμ όταν γαι τα κόμματα έρχεται σε αντίθεση με τη λέξη- κέρδος- τότε... εμείς έχουμε το πρόβλημα...

September 2, 2007 at 4:59 AM  
Blogger DINOS TZORTZOGLOU said...

Χαιρετώ την παρέα σας.
Η ΒΟΥΒΗ ΟΡΓΗ μας ας ακουστεί επιτέλους...
Όμορφα το έθεσε ο Μ.Γλέζος:
"Αφήσαμε να καούν άνθρωποι, ζώα, δάση, ο πολιτισμός μας...
Γλιτώσαμε όμως το καζίνο στο Μον Παρνές...."

September 2, 2007 at 8:25 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home