Monday, February 7, 2011

ΗΛΕΙΑ.ΦΟΛΕΣ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ



ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=03/02/2011&id=247696
Ασυνείδητοι σπέρνουν τις τελευταίες ημέρες το θάνατο σε δεκάδες σκυλιά της Ηλείας χρησιμοποιώντας φόλες με ισχυρό δηλητήριο. Προχθές, στην περιοχή της Κυλλήνης, κτηνοτρόφος έριξε φόλα σε σκυλί που ήταν εντός περιφραγμένου χώρου, με το αιτιολογικό ότι αυτό ενοχλούσε με το γάβγισμά του το κοπάδι του όταν περνούσε από εκεί.

Το άτυχο ζώο πέθανε μέσα σε λίγα λεπτά με φρικτούς πόνους χωρίς να προλάβει να του προσφέρει βοήθεια ο κτηνίατρος που κλήθηκε από τα Λεχαινά. Ο ιδιοκτήτης του πρόκειται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στο Α.Τ. Λεχαινών.

Κυνηγοί της Ηλείας κατήγγειλαν στην «Ε» ότι οι ασυνείδητοι με τις φόλες «χτυπούν» οργανωμένα και στο δάσος της Φολόης. Οπως ανέφεραν, κάποιοι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι καταπατούν δασικές εκτάσεις, τοποθετούν φόλες περιμετρικά της περιοχής προκειμένου να αποτρέψουν την προσέγγιση των κυνηγών και να μην αποκαλυφθούν οι παρανομίες τους.

Η διευθύντρια της διεύθυνσης Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Ηλείας, Π. Σπυροπούλου, αποκάλυψε στην «Ε» ότι παρόμοιο περιστατικό καταγράφηκε προ ημερών και στην Κρέστενα με το θάνατο από φόλες δύο σκυλιών που ζούσαν μέσα σε περιφραγμένο χώρο. Τόνισε ακόμη ότι αυτές οι πράξεις είναι καταδικαστέες και ποινικά αδικήματα που τιμωρούνται.

Η κ. Σπυροπούλου υπενθύμισε ακόμη τη φρικτή θανάτωση αλόγου από τον ιδιοκτήτη του στις αρχές του 2010, η οποία παραμένει ακόμη στα συρτάρια των αρμοδίων και η υπόθεση δεν έχει προχωρήσει, παρ' ότι έχει κατατεθεί μήνυση από την Κτηνιατρική Υπηρεσία Ηλείας.

«Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός της συχνής κακοποίησης, ακόμη και θανάτωσης σκυλιών, που δυστυχώς εξακολουθεί να παρατηρείται στην επαρχία και κανένας δήμος, παρ' ότι υποχρεούται, δεν έχει κάνει το παραμικρό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της χθες η Ενωση Πολιτών για την Οικολογία και το Περιβάλλον Ηλείας (ΕΠΟΠ).

Αναρτήθηκε από ΜΑΚΗΣ ΝΟΔΑΡΟΣ στις 7:25 μ.μ.

Labels: ,

1 Comments:

Blogger Οδυσσέας said...

Μια που βρήκα ένα ιστολόγιο φιλοζωικό, ας πω και τα δικά μου.
Καλημέρα, κατ' αρχάς.
Ζω στην Τήνο, στο χωριό Σμαρδάκιτο.
Εδώ, λοιπόν, είναι κάποιος -οι, που τοποθετούν φόλες κατά διαστήματα, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν γατιά και προ 15 ημερών και το σκυλάκι μας ο Πιπέρης.
Βρήκε τραγικό θάνατο από φόλα με φυτοφάρμακο.
Αυτά οι ανώμαλοι, γιατί μόνο έτσι μπορείς να τους χαρακτηρίσεις, βρίσκονται σε κάθε τόπο, όσο παραδεισένιος κι' αν μοιάζει.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία

February 25, 2011 at 12:27 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home