Tuesday, August 4, 2009

ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ Η ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ


Αναρωτιόμαστε τι πρέπει να γίνει προκειμένου να προστατευτεί το πανέμορφο δάσος της Στροφιλιάς! Δυο πυρκαγιές μια πέρυσι & μια φέτος φαίνεται ότι την έχουν βάλει στο στόχαστρο των γνωστών άγνωστων που δεν την ξεχνούν & δεν την λυπούνται!

Και ερχόμαστε τώρα -μετά από δύο χρόνια & δυο πυρκαγιές- να ξαναμιλήσουμε για τις ελλείψεις που αφήνουν τους εγκληματίες να παίζουν με τις ζωές μας και το τόπο μας.

Τίθεται θέμα : http://www.patrisnews.gr/newsItem.php?id=800
α. φύλαξης από τις πυροσβεστικές μονάδες
β.έλλειψης ολοκληρωμένου & συμπαγούς διαχειριστικού σχεδίου πρόληψης
γ.ελλιπούς αντιπυρικής προστασίας
δ.ανικανότητας του Δήμου να προβλέψει, να μεριμνήσει & να οργανώσει (υπηρεσίες ή εθελοντές)
ε.Φορέα Διαχείρισης χωρίς επιστημονική προσωπικό και χωρίς μόνιμους υπαλλήλους
στ.έλλειψης χρηματοδότησης

Ταυτόχρονα γνωστές σε όλους είναι οι καταπατήσεις του πανέμορφου δάσους που γίνονται καθημερινά μπροστά στα μάτια των κατοίκων ή των οπαδών του δάσους, ενώ ελεύθεροι κατασκηνωτές ή κυνηγοί "αλωνίζουν" το τόπο!

Να μη συζητήσουμε για τα μεγάλα συμφέροντα: http://www.skai.gr/articles/news/environment
Οικοπεδοφάγοι και η Μονή Μεγάλου Σπηλαίου διεκδικούν εδώ και πολλά χρόνια το δάσος Κουκουναριάς στη Στροφιλιά στα σύνορα της Ηλείας με την Αχαϊα, μέσα στην προστατευόμενη περιοχή Νατούρα ενώ έχουν κατατεθεί σχέδια για τουριστική ανάπτυξη και προβλέπεται να χτιστούν ξενοδοχεία και να γίνουν γήπεδα γκολφ
Και αναρωτιόμαστε τι πρέπει να γίνει για να οργανωθεί μια υπηρεσία σε ότι αφορά στη προστασία των τελευταίων "κοσμημάτων" της χώρας μας?


Επιστήμονες έχουμε και δουλεύουν για να αποκαστήσουν τις ζημιές.
Μελέτες παραδίδονται, προγράμματα αναρτούνται.
Και στο τέλος?
ΤΙΠΟΤΑ...

ΔΑΣΗ ΚΑΜΜΕΝΑ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΜΜΕΝΟΙ & ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ! http://nemertes.lis.upatras.gr/dspace/bitstream/123456789/590/1/KEIMENO.pdf

Οι υπηρεσίες φαίνεται να λειτουργούν όταν πρόκειται για τουριστικές επενδύσεις, για απορρόφηση κονδυλιών, για είσπραξη φόρων. Γιατί τίποτα δεν λειτουργεί όταν πρόκειται να διασφαλίσουμε το μέλλον του τόπου μας?

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home