Sunday, September 28, 2008

"Πρέπει να σπέρνουμε στα καμένα και να μαζεύουμε σπόρους όλο το χρόνο"

...παραδέχεται δασολόγος (πάλι καλά), μετά τις διαπιστώσεις καθηγητή Γεωλογίας για την κατευθυνόμενη ερημοποίηση, 60, ναι, ΕΞΗΝΤΑ χρόνια μετά τις πρώτες αεροσπορές και κάμποσες ΧΙΛΙΑΔΕΣ χρόνια μετά την πρώτη παρατήρηση ότι τα δάση δεν ανανεώνονται με κερδοσκοπικές δενδροφυτεύσεις, αλλά με σπόρους! Κι αν οι σπόροι κάηκαν ή έσβησαν από την ξηρασία (όπως έγινε πέρυσι, και οι παράσιτοι ψευτοιοικολόγοι παραπλανούσαν τον κόσμο), τότε μένουμε εμείς να μαζέψουμε από γειτονικές περιοχές και να τους σπείρουμε σε σβόλους, ώστε να προφυλαχτούν από έντομα κλπ.
Εκτός από μερικές τοπικές, ανιδιοτελείς πρωτοβουλίες, μέχρι στιγμής ΚΑΝΕΝΑ κόμμα και ΚΑΜΙΑ ψευτοοικολογική οργάνωση δεν υποστηρίζουν σπορές-αποκέντρωση-αυτάρκεια, γιατί φτιάχνονται από "εκλεκτούς" ακριβώς για να παρασιτούν συνδρομητικά πολεμώντας την.
Καθώς το κλίμα δε βοηθά τη διαιώνιση κανενός ιερατείου, είναι παρήγορο ότι, παρ΄ όλη το ιεροεξεταστικό μίσος, σταδιακά όλο και περισσότεροι θυμούνται και θυμίζουν ότι "με την αλληλοβοήθεια ζεις, ενώ με την εγωμανία καταστρέφεσαι"!

Αναδασωτική-αντιδιαβρωτική σπορά με σβόλους θα πραγματοποιηθεί στην Κερατέα 4-5 Οκτωβρίου, όπως χαιρόμαστε στο ταινιάκι τα παιδιά τού Περού!





Φοράμε
πρόχειρα ρούχα, καπέλο και γερά παπούτσια, έχουμε νερό, πρόχειρο φαγητό και ένα σακίδιο πλάτης στο οποίο μπορούμε να βάζουμε τους σβόλους για τη σπορά. Δεν υπάρχει σκάψιμο, σκύψιμο, φύτεμα. Απλώς περπατώντας σπέρνεις τους σβόλους

Στη δραστηριότητα αυτή χρειάζονται πολλά εθελοντικά χέρια, αντρικά, γυναικεία, παιδικά. Όλοι είναι χρήσιμοι για τη διασπορά των σβόλων που έχουν προετοιμαστεί από εθελοντές στην Έδεσσα και την Κερατέα.

Πώς θα φθάσουμε στο ραντεβού για την σπορά στις 8.30 πμ στο Δημοτικό πάρκινκ Κερατέας και για τις 2 ημέρες (4-5 Οκτωβρίου):

Στην Λ. Λαυρίου, μετά το Μαρκόπουλο, προς Λαύριο, στη 2η είσοδο της Κερατέας στρίβουμε δεξιά, μπαίνουμε στην Κερατέα και αναζητούμε το δημοτικό πάρκινκ .

Κινητοποιείστε όλους όσους μπορούν για την επιτυχία της προσπάθειάς μας. Στείλτε το μήνυμα σε φίλους και γνωστούς και από το κινητό.

Ας αναλάβουμε ως ενεργοί πολίτες αυτό που δεν μπορεί να κάνει το κράτος.

Μπορούμε να καταφέρουμε να αναβλαστήσει η Αττική!

Πληροφορίες: 697 497 0086 όλες τις ημέρες
http://aftarkia.wordpress.com

Labels: , ,