Wednesday, May 21, 2008

Φωτοβολταϊκά ή διαχείριση ενέργειας στη Βουλή; απο τα δύο διαλέξτε και τα δύο....

Θα αποκτήσει τελικά φωτοβολταϊκά η Βουλή; Χθες η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ενέκρινε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στη στέγη του Μεγάρου της Βουλής, συνολικής ισχύος 78,336 KW, μετά σχετική αίτηση εξαιρέσεως που είχε καταθέσει ο γεν. γραμματέας της Βουλής κ. Νικ. Στεφάνου. Με πρόσφατη υπουργική απόφαση του υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Σταύρου Καλογιάννη, ωστόσο, απαγορεύεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε διατηρητέα κτίρια...
Εάν πάντως το σχέδιο προχωρήσει, θα εγκατασταθούν στη Βουλή 192 φωτοβολταϊκές γεννήτριες ονομαστικής ισχύος 408Wp με υψηλή απόδοση ακόμη και σε χαμηλές στάθμες ηλιακής ακτινοβολίας.

Συγχαρητήρια στον κ. Δημήτρη Σιούφα και φυσικά στον κ. Νίκο Στεφάνου για την πρωτοβουλία με συμβολική και ουσιαστική περιβαλλοντική διάσταση. Αντε και στο παλαιό καπνεργοστάσιο, στη Λένορμαν!

Εμείς πάντως πιστοί στις προτεραιότητες που έχουμε επισημάνει από το βήμα αυτό, θα τονίσουμε για μια ακόμη φορά ότι η πρώτη προτεραιότητα ειναι η ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ο περιορισμός της ενέργειας που σπαταλάται, ένθεν και εκείθεν, χωρίς αιδώ και η οποία είναι a priori η πλέον επιθυμητή από οποιαδήποτε άλλη μορφή ανανεώσιμη η μη!

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ:Η ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Labels: , ,

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Όπως πήγαν να μας ξεγελάσουν με τα βιοκαύσιμα, έτσι κι εδώ αποσιωπούν ότι ούτε οι πανάκριβες ανεμογεννήτριες γίνονται με αιολική ενέργεια, ούτε τα ακριβά, τοξικά πάνελ με ηλιακή ενέργεια...
Προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο πριν την ολική κατάρρευση.

May 21, 2008 at 10:12 PM  
Anonymous Anonymous said...

Πάντως τα φωτοβολταικα εξελίσσονται καθημερινά και γίνονται όλο και πιο οικολογικά ακόμα και στην κατασκευή τους.

May 22, 2012 at 3:03 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home