Saturday, October 27, 2007

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΜΠΑ

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΜΠΑ

ΟΛΟΙ στις 31/10/2007, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 19:00 (7:00 μ.μ.) στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Παλλήνης (Πλατεία Ελευθερίας) όπου θα συζητηθεί και θα ληφθεί απόφαση για το θέμα:

“Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για το Χαρακτηρισμό και Οριοθέτηση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών/Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων (Π.Ο.Α.Π.Δ.) Τριτογενούς Τομέα στη θέση Κάντζα του Δήμου Παλλήνης Νομού Αττικής.”

Οφείλουν Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης και Νομαρχιακό Συμβούλιο Ν.Α.Α.Α. αφού εκφράσουν την αντίθεσή τους για εφαρμογή του Νόμου 2742/99 στην περιοχή της Κάντζας και λάβουν υπόψη τις επιστημονικά τεκμηριωμένες ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ του έργου, να γνωμοδοτήσουν ΑΡΝΗΤΙΚΑ για την κατασκευή του και να απαιτήσουν από τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ να μην αποδεχτεί να χαρακτηρίσει την έκταση του Κτήματος Καμπά ως ΠΟΑΠΔ καταθέτοντας και σχετική έκθεση κατά της τεκμηρίωσης των προτάσεων των ιδιοκτητών του Κτήματος Καμπά.

Σε καμιά περίπτωση η τεράστια περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής από την λειτουργία του εμπορικού κέντρου δεν μπορεί να αντισταθμιστεί με την εξασφάλιση κοινoχρήστων και κοινωφελών χώρων συνολικής έκτασης 127.493 τ.μ. ή αντίστοιχης αξίας έκτασης σε άλλη περιοχή της περιφέρειας του Δήμου μας ή 4000 θέσεων εργασίας (για όλη την Αττική) όπως και έσοδα από δραστηριότητες για το Δήμο Παλλήνης.

Η πρώτη προτεραιότητά μας πρέπει να είναι η δημιουργία υποστηρικτικών υποδομών στο τεράστιο κύμα προσέλευσης νέων κατοίκων στην περιοχή που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια και αυξάνεται καθημερινά.

Πρώτη προτεραιότητα και υποχρέωση της Πολιτείας είναι η κατασκευή ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ στο Δήμο μας όπως και στους υπόλοιπους Δήμους της Αν. Αττικής, και όχι η λήψη αποφάσεων του Υπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. για τον χαρακτηρισμό της έκτασης του κτήματος Καμπά ως Π.Ο.Α.Π.Δ. Η Αυτοδιοίκηση έχει υποχρέωση να διαφυλάξει την ποιότητα ζωής της περιοχής μας. Οι ενεργοί πολίτες έχουν και γνώσεις και δυναμική και έχουν πιστέψει ότι μπορούν να αποτρέψουν την απόφαση χωροθέτησης του μεγαθήριου.

Καλούμε τους Βουλευτές και Υποψήφιους Βουλευτές (των εκλογών της 16-09-2007) όλων των κομμάτων της Περιφέρειας Αττικής με δηλώσεις τους στον Τοπικό Τύπο να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πραγματοποίηση του εμπορικού κέντρου και σε καμιά περίπτωση να μην αποδεχτούν εφαρμογή των διατάξεων του Ν.2742/1999 από τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ σε κατοικημένες περιοχές των Ο.Τ.Α.

ΜΕ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home