Thursday, June 11, 2009

Κυκλώματα οργανώνουν κυνομαχίες με τη βοήθεια κτηνιάτρων!


Η φρικιαστική «μόδα» της κυνομαχίας έφτασε και στην Κρήτη όπου, εδώ και ένα χρόνο, διακινούνται μεγάλα ποσά στο βωμό ενός αποτρόπαιου θεάματος με αθώα σκυλιά να μονομαχούν μέχρι θανάτου! Τα μυστικά «ραντεβού» των διοργανωτών και οι τόποι όπου στήνονται οι αυτοσχέδιες αρένες είναι γνωστά, αλλά παρά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες ζωοφιλικών σωματείων η Αστυνομία δεν κάνει κάτι για να βάλεις τέλος στο βάρβαρο «παιχνίδι».

Την υπόθεση φέρνει στο φως αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας του Ηρακλείου «Τόλμη», που χαρτογραφεί τις περιοχές όπου διεξάγονται οι αιματοβαμμένες κυνομαχίες μέσα σε σιδερένια κλουβιά, στις περιοχές των Δειλινών, της Βιομηχανικής Περιοχής και της Αμμουδάρας. Συνήθως, διοργανώνονται στο Ηράκλειο δύο φορές την εβδομάδα, με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται πιθανότατα το καλοκαίρι.

Στους «αγώνες» του είδους συμμετέχουν σκυλιά κάθε ράτσας, εκπαιδευμένα με τον πλέον σκληρό τρόπο για να γίνονται μαχητές και να παλεύουν για την ίδια τη ζωή τους! Σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν κάνει επανειλημμένα μέλη της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Ζωόφιλη Δράση», γύρω από τον αγώνα που επιβίωσης που δίνουν τα άτυχα ζώα στήνεται «χορός» χιλιάδων ματωμένων ευρώ από τους διοργανωτές και τους θεατές οι οποίοι στοιχηματίζουν ιλιγγιώδη ποσά στον σκύλο που πιστεύουν ότι θα νικήσει!

Το φαινόμενο φαίνεται πως έχει αρχίσει να παίρνει μεγάλες διαστάσεις και δεκάδες πολίτες επικοινωνούν με την «Ζωοφιλική Δράση» για να καταγγείλουν περιστατικά που πέφτουν στην αντίληψή τους…. Σύμφωνα με τις καταγγελίες της οργάνωσης, πίσω από τις κυνομαχίες βρίσκεται κύκλωμα κτηνιάτρων του Ηρακλείου, οι οποίοι αναλαμβάνουν να «φορτώνουν» τα σκυλιά- μαχητές με ορμόνες και φάρμακα για να τα κάνουν πιο επιθετικά!

Την πεποίθηση αυτή ενισχύει και το γεγονός ότι δεν έχει γίνει καταγγελία από κτηνιάτρους για πληγωμένα σκυλιά που τυχόν τους έχουν φέρει οι ιδιοκτήτες τους. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι γιατροί εξυπηρετούν ιδιώτες που βάζουν τα ζώα τους σε κυνομαχίες χωρίς να αποκαλύπτουν την αιτία των τραυμάτων τους, υπακούοντας έτσι στην «Ομερτά» που καλύπτει τους παράνομους αγώνεςφυσικά, με το… αζημίωτο! Ανάλογα με την κατάσταση των ζώων, ή τα θεραπεύουν ή –συχνά, λόγω μη θεραπεύσιμων ζημιών που έχουν υποστεί- τους κάνουν ευθανασία.

Αλλεπάλληλες καταγγελίες έχουν γίνει για τις κυνομαχίες στην Αστυνομική Διεύθυνση, τόσο από τη «Ζωοφιλική Δράση» όσο και από μεμονωμένους πολίτες. Ωστόσο, οι όποιες έρευνες έχουν γίνει δεν απέφεραν αποτελέσματα.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home