Wednesday, March 25, 2009

Η σκοτεινή "ώρα της Γης"...

Πολύς λόγος έγινε -και γίνεται- τελευταία για την "ώρα της Γης", που με ζήλο προωθεί η WWF και διαφημίζεται από τα ΜΜΕ - με έμφαση στο κατόρθωμα της ελληνικής "πρωτιάς" σε συμμετοχές.
Τις απόψεις μου για το όλο πανηγύρι, που κάλλιστα συναγωνίζεται το πανηγυράκι της Eurovision, αλλά καμία σχέση δεν έχει με "περιβαλλοντική συνείδηση", τις δήλωσα πολλές φορές όμως ας σταθούμε στο εξής βασικό:

Ποια είναι η WWF ?

(Τις διαπλοκές της Greenpeace τις είδαμε λίγο-πολύ σε παλαιότερες αναρτήσεις, ας δούμε και την άλλη γνωστή -υποτίθεται- "οικολογική" οργάνωση.)

Με μια "μικρή" έρευνα -που μάλλον θα πάρει πολύ καιρό για να τελειώσει- πήρα μια πρώτη γεύση, αρκετή για να "φρίξω" ακόμη περισσότερο, να διαπιστώσω πως πρόκειται πιθανότατα για προπαγάνδα και να επιβεβαιώσω για άλλη μία φορά το γεγονός, πως μόνο υπνωτισμένοι μπορεί να είμαστε(!) για να υποστηρίζουμε "ελαφρά τη συνείδηση" τέτοιες οργανώσεις και τις καμπάνιες τους(!) χωρίς να ρωτάμε καν ποιοι είναι και γιατί προτείνουν αυτά που προτείνουν...

Όμως ας πάρουμε από την αρχή την ιστορία τους για να δούμε μέχρι που φτάνει το θράσος τους και σε ποιο μέγεθος πλανώνται οικτρά οι φιλότιμοι -εν αγνοία- υποστηρικτές τους...

Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα της ίδιας της οργάνωσης, αλλά και της wikipedia, η WWF ιδρύθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 1961, από τους Julian Huxley, Max Nicholson, Peter Scott και Guy Mountfort και πρώτος πρόεδρος της υπήρξε ο Πρίγκιπας Bernhard της Ολλανδίας.

Ποιοι είναι αυτοί οι "κύριοι"?

Ο Julian Huxley υπήρξε:
Είναι ο άνθρωπος που είπε πως:
"Τα χαμηλότερα στρώματα αναπαράγονται πολύ γρήγορα. ... Γι' αυτό... δεν πρέπει να έχουν πολύ εύκολη πρόσβαση σε νοσοκομειακή περίθαλψη ή ανακούφιση, ειδάλλως με την απομάκρυνση του τελευταίου ελέγχου πάνω στη φυσική επιλογή θα γίνει πολύ εύκολη η γέννηση και επιβίωση παιδιών. Η μακράς διάρκειας ανεργία θα πρέπει να αποτελεί λόγο για την στείρωση. " [60]
Στα μεταπολεμικά χρόνια, μετά τη διαπίστωση ότι οι ιδέες της ευγονικής είχαν χρησιμοποιηθεί σαν δικαιολογία για μαζικές δολοφονίες , επινόησε ο Huxley (1957) τον όρο "transhumanism", για να περιγράψει την άποψη ότι ο άνθρωπος θα πρέπει να βελτιώνει τον εαυτό του μέσω της επιστήμης και της τεχνολογίας***, ενδεχομένως, συμπεριλαμβανομένης της ευγονικής, αλλά και μέσω της βελτίωσης του κοινωνικού περιβάλλοντος. (***κάτι από Zeitgeistmovement θυμίζει... αλλά θα το ελέγξουμε...)

Κρατάμε προς το παρόν τον όρο Ευγονική... και ας το συνδυάσουμε με ότι μέχρι σήμερα γνωρίζουμε για την ευρεία εφαρμογή της από τον Χίτλερ, όπως και με ότι έχει πέσει στην αντίληψη μας ως "σύγχρονη ευγονική" (βλέπε και "ετικέτες")...

Ο Πρίγκιπας Bernhard της Ολλανδίας, ο 1ος πρόεδρος δηλαδή της WWF, είναι εκείνος ο πρίγκηπας με τη σκανδαλώδη και πολυτάραχη ζωή.

(Γεννήθηκε τ0 1911 στη Jena – πέθανε στις 1 Δεκεμβρίου 2004 στο Utrecht), τίτλοι του: Prince of Lippe-Biesterfeld, born Count Bernhard Leopold Friedrich Eberhard Julius Kurt Karl Gottfried Peter of Biesterfeld (αργότερα Prince of Lippe-Biesterfeld, Prince Consort της Queen Juliana, πατέρας 6 παιδιών; ένα εκ των οποίων είναι η σημερινή μονάρχης Queen Beatrix (βασίλισσα Βεατρίκη).

Παρά την πολυτάραχη ζωή του και τα σκάνδαλα υπήρξε γενικά δημοφιλής στον κόσμο. Ο γεννημένος Ολλανδός Πρίγκηπας

  • Υπηρέτησε στις τάξεις των Ναζί κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.
  • Ήταν Επίτιμο μέλος της Γερμανικού Ιππικού Σώματος των SS (SS Cavalry Corps).
  • Διατηρούσε, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του στενές σχέσεις με τον Χίτλερ.
  • Εργάστηκε στην -γνωστή από τα εγκλήματα πολέμου κατά το 2ο ΠΠ- εταιρεία χημικών IG Farben***, που ήταν χτισμένη δίπλα στο Άουσβιτς
  • πέρα από την υποστήριξη του στην ίδρυση της World Wildlife Fund (που αργότερα ονομάστηκε World Wide Fund for Nature), συν-ίδρυσε επίσης το 1970 το 1001 Club: ένα τράστ για τη Φύση (Nature Trust). Βοήθησε επίσης στην ίδρυση του Ροταριανού Συνδέσμου Rotary International και υπήρξε επίσης ένας εκ των δύο ιδρυτών της Bilderberg Group.

Είδαμε λοιπόν πως, ο Πρίγκηπας Bernhard μαζί με τον Julian Huxley είχαν ιδρύσει από κοινού το μυστηριώδες -για τη δράση του μέχρι σήμερα, Club 1001: a Nature Trust. Όπως αναφέρεται δημιουργήθηκε για να συγκεντρωθούν χρήματα για την ίδρυση και τις ανάγκες της WWF. 1001 άτομα-μέλη έδωσαν από $10,000 για το σκοπό αυτό... (θα δούμε αργότερα ποιοι ήταν ή είναι ακόμη μέλη του και τι σχεδιάζουν... μέχρι σήμερα)

Σύμφωνα με τον J. Wilgers πάντως, ο οποίος για αρκετά χρόνια μελέτησε τις εργασίες του Kevin Dowling και ερεύνησε το θέμα εξονυχιστικά η IUCN και η WWF (και κατά προέκταση και το 1001 Club) δημιουργήθηκαν σαν μέτωπα για τη Βρετανική νέο-αποικιακή πολιτική.

Ας κρατήσουμε και το θέμα Bilderberg που εμφανίζεται στο προσκήνιο, όπως και του Club 1001, τους Ναζί, τον Ρόκφελερ* (μέσω IG Farben) και όλα αυτά τα "ευγενή και ευαίσθητα" για την κοινωνία ονόματα και ιδρύματα...

Εδώ: Ολόκληρο το άρθρο με επιπλέον λινκ και σχετικό βίντεοΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΑΠΟ WHISPERING PLANET
TO ΠΟΣΤ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑ.

5 comments:

ολα θα πανε καλα... said...

έριξα μια ματιά στο τεράστιο ποστ με τις πολύ χρήσιμες όμως φωτογραφίες και λινκς.Ευχαριστούμε.
Καλημέρα,Βασίλη!

Anonymous said...

Όχι ότι γούσταρα ποτέ τους βασιλιάδες, αλλα δες τη συνέχεια της βιογραφίας του μπέρναρτ. Δεν φέρεται από πουθενά ως ναζί εκ πεποιθήσεως. έπειτα, αν ο μπαμπάς μου είναι φασίστας, τότε είμαι κι' εγώ φασιστάκι; το θέμα είναι τι κάνει η WWF τώρα και όχι ποιος την έφτιαξε πριν από διακόσια χρόνια.


Bernhard was a member of the Nazi Party, the Sturmabteilung and a special branch of the SS called the "Reiter SS"- an equestrian sporting organisation. The Prince was not a Nazi by conviction; these memberships made life easier for an ambitious young man. People defending the Prince have stated that membership was necessary to be a student. The Prince later denied these well-documented memberships. Whatever the case, he was not politically active and although this German aristocrat was never a fierce champion of democracy, there are no accounts of him ever having made fascist or anti-semitic remarks.

island011

Anonymous said...

Ώστε πρέπει να προσκυνούμε και να τους ...χρηματοδοτούμε τη συλλογική ενοχοποίηση της ανθρωπότητας για τις φυσικές κλιματικές αλλαγές (CERN), αντί για διεθνή εκεχειρία και αποκέντρωση, 7.23;
Ή μήπως θα κοιτάξουν να σώσουν πρώτα τους συνδρομητές τους άμα ξεσπάσει ξαφνικός ηφαιστειακός χειμώνας;

Anonymous said...

Βρε, πώς νομίζουν ότι μας δουλεύουνε τα υπερθερμασμένα λαμόγια με τα λεφτά των λαών:
ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ αεροπορικά ταξίδια για να διαφημίσουν τον ΠΑΝΙΚΟ τους.

Unearthed hour
Brisbane: Sir Richard Branson is hosting the Charity Hangar Ball during Earth Hour, a candlelit dinner for 3,000 at Brisbane Airport. The carbon-neutral event will feature performers Marcia Hines, Rogue Traders, Evermore and Housequake.

Branson is based in the UK. Hines lives in NSW. The Rogue Traders are from Melbourne. Evermore came from New Zealand and are now based in Victoria, along with Housequake. Carbon neutral? How? Are they replanting the Amazon?

Anonymous said...

Hi there! I could have sworn I've visited this website before but after browsing through a few of the posts I realized it's
new to me. Nonetheless, I'm definitely happy I stumbled upon it and I'll be
book-marking it and checking back frequently!
Also visit my web page : yoga center