Monday, February 2, 2009

Κέρκυρα Κέρκυρα με το ποντικονήσι




Την Τρίτη 3 Φλεβάρη και ώρα 22.00, στο Τηλεκέρκυρα θα μεταδοθεί εκπομπή σχετικά με τη δημιουργία μαρίνας στο παλιό λιμάνι της Κέρκυρας (Σπηλιά).
Ήδη πολλοί συμπολίτες μας είναι εντελώς αντίθετοι με το σχέδιο αυτό, που θα αλλοιώσει τον χαρακτήρα της περιοχής, ενώ υπάρχουν άλλοι χώροι για την ανάπτυξη μαρίνας ελλιμενισμού σκαφών ψυχαγωγίας. Στη μαρίνα αυτή θα φιλοξενούνται περί τα 80 σκάφη, λίγα μεν ως προς το οικονομικό όφελος του εγχειρήματος αλλά αρκετά για να επιφέρουν στη Σπηλιά αλλαγές μόνιμες και κατά τη γνώμη πολλών καθόλου ωφέλιμες.
Το χειρότερο είναι ότι η σχετική μελέτη του έργου, με βάση την οποία προχωρεί η υλοποίησή του από τον ανάδοχο εργολάβο, προβλέπει κυματοθραύστη 3 μέτρων ύψους πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, τη στιγμή που σήμερα το ύψος του υφιστάμενου είναι 1,50 μ. Το γεγονός αυτό και μόνο μας δημιουργεί το εύλογο ερώτημα κατά πόσον ένα τέτοιο ύψος υπαγορεύεται από τεχνικά στοιχεία. Το σίγουρο είναι πως αν υλοποιηθεί το ύψος αυτό αντί να βλέπει κανείς το Βίδο από τη Σπηλιά θα βλέπει μπλόκια από μπετόν.
Επειδή πολλά γίνονται στην πόλη μας και ή τα μαθαίνουμε αργά ή αδιαφορούμε όσο είναι καιρός, ίσως αυτή τη φορά θα έπρεπε να αντιδράσουμε στην κακοποίηση ενός από τα ωραιότερα κομμάτια της. Κι αν ακόμα είναι αργά για να αποτρέψουμε τη δημιουργία μαρίνας στο σημείο αυτό, ίσως θα μπορέσουμε να αντισταθούμε στην τραγική αλλοίωση του περιβάλλοντος και του τοπίου.
Για να ξέρουμε για τί μιλάμε είναι απαραίτητη η ενημέρωση κι αυτή θα μας δοθεί ελπίζουμε στην εκπομπή της Τρίτης. Ύστερα θα πρέπει να βρούμε τρόπους κινητοποίησης για να σταματήσουμε τη βαρβαρότητα. Αν η Κέρκυρα αναδείχθηκε πρόσφατα σε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς Ουνέσκο, ας δείξουμε οι κάτοικοί της τουλάχιστον, ότι διαθέτουμε την ευαισθησία που αρμόζει στο μνημείο αυτό.

Ας δείξουμε, επιτέλους, ότι αγαπάμε την πόλη μας!

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

www.arelis.gr
περιεχει ερωτονομικον με τις ταξιδιωτικες ερωτικες περιπετειες ενος καλλιτεχνη
ακαταλληλο για ανηλικους

February 4, 2009 at 3:13 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home