Tuesday, May 20, 2008

Η Greenpeace ξεσκεπάζει το σκάνδαλο της φαλαινοθηρίας


Η τετράμηνη έρευνα της Greenpeace, αποκάλυψε την εμπλοκή μελών του πληρώματος του φαλαινοθηρικού στόλου σε λαθραία διακίνηση κρέατος φάλαινας.

Ακτιβιστές της Greenpeace βιντεοσκόπησαν το πλήρωμα του πλοίου Nishin Maru να ξεφορτώνει κιβώτια. Ένα από αυτά κατέληξε στα χέρια μας κι έτσι ανακαλύψαμε ότι το δελτίο αποστολής έγραφε μεν χαρτόνι, το περιεχόμενο όμως ήταν στην πραγματικότητα 23,5 κιλά εκλεκτού κρέατος φάλαινας, αξίας άνω των 3.000 δολαρίων. Η συνολική ποσότητα που εκτιμάται ότι θα καταλήξει λαθραία στην αγορά είναι πάνω από 25 τόνοι(!).

Ποιος είναι ο τελικός προορισμός τόσου κρέατος; Οι ακτιβιστές μας επισκέφθηκαν εστιατόρια σε διάφορες περιοχές του Τόκιο, ζητώντας "ιδιαίτερο" κρέας και χρησιμοποιώντας κρυμμένες κάμερες για να καταγράψουν τις αντιδράσεις. Έμποροι και ιδιοκτήτες επιβεβαίωσαν ότι ανέμεναν παράδοση κρέατος φάλαινας από τη φετινή "έρευνα".

Η Greenpeace παρέδωσε τα στοιχεία, μαζί και το κλεμμένο κρέας φάλαινας στο γραφείο του εισαγγελέα στο Τόκιο, ζητώντας μια πλήρη δημόσια έρευνα ώστε να αποκαλυφθεί η διαφθορά του "επιστημονικού" φαλαινοθηρικού προγράμματος.

Τώρα χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας, για να πιέσετε την Ιαπωνική κυβέρνηση να σταματήσει επιτέλους τη φαλαινοθηρία, τις επιχορηγήσεις προς αυτή και να ερευνήσει αυτό το σκάνδαλο.

Σας ευχαριστώ,

Σοφία Τσενικλή
Υπεύθυνη της εκστρατείας
για τη Θαλάσσια Οικολογία

Υ.Γ. στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν 31 εθνικά γραφεία της Greenpeace, ζητώντας από τους υποστηρικτές τους να στείλουν μήνυμα στην Ιαπωνική κυβέρνηση. Πάρτε κι εσείς μέρος στη διεθνή δράση της Greenpeace, υπογράφοντας εδώ.

Ολο το άρθρο εδώ.

Labels: ,

2 Comments:

Blogger phlou...flis said...

Μήπως γνωρίζει αν οι ΗΠΑ έχουν εντάξει τις φάλαινες στα προστατευόμενα είδη, όπως έκανα με την πολική αρκούδα; Οποία υποκρισία

May 20, 2008 at 10:12 AM  
Anonymous Anonymous said...

Τους είδες ποτέ να ασχολούνται με τον υπερπληθυσμό;

May 22, 2008 at 6:48 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home