Tuesday, April 22, 2008

Earth Day (γείτσες!)


Σήμερα είναι λεει η μέρα της Γης.
Η Γη το ξέρει αυτό;

Και να το ήξερε όμως δε νομίζω πως θα το εκτιμούσε ιδιαίτερα, είναι άρρωστη άλλωστε και μάλλον δεν τη νοιάζει το αν εμείς έχουμε μια μέρα αφιερωμένη σ’ αυτή όπως έχουμε το Φλεβάρη τον Άγιο Βαλεντίνο και πριν ένα μήνα την παγκόσμια μέρα του ύπνου.
Το μόνο που βλέπουμε εμείς είναι τα πρώτα συμπτώματα της αρρώστιας της, τα επίμονα και επαναλαμβανόμενα στρώματα γύρης (ποτέ παλιότερα τόση πολλή) που σκεπάζει τα πάντα, τα χνούδια απ’ τις λεύκες, που προσπαθούν να ασπρίσουν τον τόπο και που φαίνονται σα γενική επίθεση με κάθε τρόπο για να διεκδικήσει η Γη το χώρο που της αναλογεί, να βλαστήσει ότι προλάβει ανάμεσα στη τσιμεντένια θάλασσα.

Κι αυτό εις βάρος τους ιού που λέγεται άνθρωπος. Φέτος είδα πάρα πολλούς φίλους και συναδέλφους να γίνονται αλλεργικοί για πρώτη φορά στη ζωή τους. Στο γραφείο μόνο, 6 νέα άτομα σε σύνολο 15! Τα φαρμακεία έχουν ξεπουλήσει τα Ζιρτέκ, τα Πουλμικόρτ, τα Σινκγουλέρ και τα Αερολίν. Παράπλευρες απώλειες στην επιθετική άμυνα της φύσης, στο όπλο χημικού πολέμου που λέγεται «γύρη».

Η Γη λοιπόν δεν νοιάζεται αν λυπόμαστε για την αρρώστια της, απλά προσπαθεί να αμυνθεί με ότι σύστημα αυτο-ίασης διαθέτει. Αν δει οτι δεν τα βγάζει πέρα, θα τραβήξει μια τεράστια φυσική καταστροφή-αντιβίωση, θα μας εξαφανίσει σαν τους δεινόσαυρους και θα περιμένει τους επόμενους κατοίκους-ιούς εξοπλισμένη με πιο καλά αντισώματα.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home