Thursday, April 3, 2008

ανεμογεννητρια 10kw χρειαζεται περιβαντολλογικη μελετη?

Χαιρετώ σας όλους. Πρόκειται να εγκαταστήσω μια ανεμογεννήτρια 10KW στο κτήμα μου στην Κεφαλονιά. Δεν θα συνδεθώ με το δίκτυο οπότε ο νόμος με καλύπτει στο ότι μέχρι 50Kw δεν χρειάζεται άδεια παραγωγής, λειτουργίας, εγκατάστασης , ούτε καν εξαίρεσης από Ρ.Α.Ε. για τους αυτόνομους παραγωγούς. Τι γίνεται όμως με την περιβαντολλογική άδεια? Οι υπηρεσίες του νομού μου λένε ότι χρειάζεται γιατί από 0w -0,5 Μw βράζουν όλοι στο ιδιο ζουμί!!!. Λένε λοιπόν να καταθέσω φάκελο στην Ρ.Α.Ε. για προ-περιβαντολλογική μελέτη. Η Ρ.Α.Ε. λέει ότι αυτό απαιτείται μόνο σε όσους χρειάζονται άδεια παραγωγής. Η νομαρχεία εδώ μου λέει ότι αφού χρειάζεται περ. μελέτη να αποταθώ στην Ρ.Α.Ε. και τούμπλαλιν!!! Αφού ο νόμος δεν με εξαιρεί ρητά όπως κάνει για τα φωτοβολταϊκά <20Kw μου ζητούν της Παναγιάς τα μάτια. Τελικά τι ισχύει? Παρεμπιπτόντως δεν τους έχει ξανατύχει αυτόνομος παραγωγός να ζητήσει πληροφορίες για αδειοδότηση για να είναι νόμιμος...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
myrtos ???

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Στην περίπτωση που δεν θα συνδέσεις την Ανεμογεννήτρια στο δίκτυο αλλά θα παίρνεις απ’ευθείας ή μέσω μπαταριών την παραγόμενη ενέργεια δεν χρειάζεται καμμία άδεια.Φυσικά.
Το σύστημα θεωρείται αυτόνομο.
Αυτοπαραγωγός λέγεται αυτός που παίρνει την Ενέργεια από ΑΠΕ αλλά την περίσσεια την δίνει στην ΔΕΗ.Αλλά αυτό προϋποθέτει σύνδεση των ΑΠΕ με το δίκτυο και άδειες..Οπότε εσύ από όσο κατάλαβα τυπικά δεν λέγεσαι αυτοπαραγωγός.Γι αυτό τον λόγο φαντάζομαι μπερδεύτηκαν οι υπηρεσίες.

April 3, 2008 at 11:50 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home