Thursday, November 15, 2007

"Τσιμεντάρεται" ο Κήπος της Δράμας....


Στην Δράμα εδώ και τρία χρόνια ο Δήμος έστηνε κάθε χρόνο στην κεντρική Πλατεία Ελευθερίας μερικά ξύλινα σπιτάκια για να στήσει την περιβόητη «Ονειρούπολη», που τράβηξε μέχρι και το ενδιαφέρον του Γρηγόρη Αρναούτογλου, ο οποίος κάθε χρόνο έρχεται στην Δράμα και κάνει από εδώ μια εκπομπή στην περίοδο των γιορτών.

Φέτος επειδή η Ονειρούπολη έγινε «όραμα», οι υπεύθυνοι έκριναν ότι πρέπει να επεκταθεί. Έτσι είδαν ότι ο Δημοτικός Κήπος της Πόλης είναι και κοντά στο κέντρο και δεν έχει τίποτα άλλο εκτός από δέντρα, ρυάκια και παρτέρια. Οπότε έγιναν τα σχέδια, πέρασαν «τροχάδην» από το δημοτικό συμβούλιο και η επέκταση της Ονειρούπολης στον Δημοτικό Κήπο άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά…

Αν θέλουμε να δώσουμε ένα παράδειγμα για το τι περίπου ειναι αυτό που κάνει ο Δήμος Δράμας, σε μικρογραφία είναι σα να επεκτείνει το χριστουγεννιάτικο «παζάρι» στο Σύνταγμα ο Δήμος Αθηναίων μέσα στον Εθνικό Κήπo, ρίχνοντας μπετά σε κάποια παρτέρια για να τοποθετήσει σε μόνιμη βάση ξύλινα σπιτάκια με ηλεκτρική παροχή και όλα τα «κομφόρ».

Πρέπει να σημειωθεί ότι σε επικοινωνία που είχα με αρχιτέκτονα πρώην δημοτικό σύμβουλο της Δράμας, μου ανέφερε ότι σε πλατείες και χώρους πρασίνου επιτρέπεται μόνο η προσωρινή τοποθέτηση κατασκευών οι οποίες αμέσως μετά το τέλος της εκδήλωσης πρέπει να ξηλωθούν. Στην Δράμα μέσα στον Δημοτικό Κήπο έχει φτιαχτεί μια διώροφη ξύλινη «μεζονέτα» για τον Αη – Βασίλη!

Η Ονειρούπολη της Δράμας ξεκινάει φέτος στις αρχές Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει για ένα μήνα. Θα ήθελα αν υπάρχει ενδια - φέρον να γίνει μια μαζική αποστολή e-mails προς τον Δήμο και τη Νομαρχία Δράμας για το θέμα αυτό.

Τα πάρκα, οι κήποι και τα δάση να μείνουν όπως έχουν σε όλη την Ελλάδα!

Επικοινωνία:

calledrama@gmail.com

Περισσότερα στοιχεία εδώ κι εδώ


Το κεντρικό - ανατολικό τμήμα του Κήπου της Δράμας χωρίς μπετά και κατασκευές, σήμερα το πρωί

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home