Tuesday, October 23, 2007

ΕΚΚΛΗΣΗ:Διαδώστε τις σπορές μήπως σώσουμε κάτι!

Λούφαξαν οι λασπολόγοι που εμποδίζουν τις αντιπλημμυρικές σπορές

ΕΚΚΛΗΣΗ: ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΕΣ ΣΠΟΡΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ !

Κατολισθήσεις και καταστροφές
24 Οκτωβρίου 2007

Τεράστια προβλήματα σε ολόκληρο σχεδόν το νομό Ηλείας δημιούργησε η κακοκαιρία που χαρακτηρίστηκε από έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρές χαλαζοπτώσεις.
Στην απειλούμενη από τις κατολισθήσεις Πλατιάνα, τα σπίτια πνίγηκαν στη λάσπη, ενώ στην ορεινή περιοχή της Ζαχάρως και κυρίως στη Σμέρνα σημειώθηκαν κατολισθήσεις.
Στο Γιαννιτσοχώρι ξηλώθηκαν στην κυριολεξία όλα τα θερμοκήπια, ενώ στο Ρουπάκι το χαλάζι αφάνισε την αγροτική περιοχή. Σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες έγιναν και στο Τραγανό, ενώ πλημμύρες απείλησαν τα Λεχαινά και την ευρύτερη περιοχή.
Το Βαρθολομιό, τέλος, «κτυπήθηκε» από ανεμοστρόβιλο.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, περισσότερες από 450 περιοχές στο νομό Ηλείας κινδυνεύουν να πληγούν από κατολισθήσεις ή πλημμύρες. http://www.imeranews.gr/detail.php?id=36067
http://www.olympianland.gr/news/news.php

Ακόμα κι αν δε βρουν το θάρρος να αναγνωρίσουν το λάθος τους όσοι εμπόδισαν τις καλοκαιρινές συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα να έχουν αίτημα και τις αντιπλημμυρικές σπορές, ακόμα δεν είναι πολύ αργά για να το ζητήσουμε!
Με την ευκαιρία κάνουμε έκκληση στους συναδέλφους τού διαδικτύου (οι οποίοι παρασύρθηκαν από την παρελκυστική τακτική τού επί δεκαετία εχθρού των ΕΠΙΣΗΜΑ εφαρμοζόμενων σε Κύπρο και ΗΠΑ αντιδιαβρωτικών σπορών), στους ανοιχτόμυαλους δασικούς και τους άλλους φυσιολάτρες, να τον ρωτήσουν γιατί την προηγούμενη Παρασκευή στη μαγνητοσκοπημένη διάλεξή του (εν μέσω περιαυτολογιών, λιβανωτών και πυροτεχνημάτων), υποστήριξε τη σπορά (για να μην κατηγορηθεί ως συνένοχος στο ξέπλυμα του πολύτιμου χώματος;), χωρίς να προτείνει τα αυτονόητα: τη άμεση συλλογή δασικών πόρων με εμπλοκή των σχολείων, την επιτακτική αλλαγή στάσης των ερημοποιητών αντισπορέων και την, έστω και τώρα, κατεπείγουσα σπορά σβώλων πια, ώστε να μην παρασυρθούν οι σπόροι από ενδεχόμενες καταρρακτώδεις βροχές. Το θάρρος θα το επαινέσουμε, η υστεροβουλία θα στιγματίσει τους πλημμυροκτόνους.
Ορίστε μια σχετική, όψιμη δήλωση του γ.γ του ΟΗΕ:
"Πρέπει να αλλάξουμε ριζικά τον ίδιο τον ΟΗΕ. Πρέπει να προσαρμοστούμε για να ανταποκριθούμε στις νέες ανάγκες και να διασφαλίσουμε το ανώτατο επίπεδο δεοντολογίας, ακεραιότητας και λογοδοσίας και να δείξουμε ότι είμαστε πλήρως υπόλογοι απέναντι στα κράτη μέλη και την ανθρωπότητα. Θα κριθούμε στο μέλλον από αυτά που κάνουμε σήμερα. Θα κριθούμε με κριτήριο τα αποτελέσματα. Τη σημερινή Ημέρα του ΟΗΕ, ας αφοσιωθούμε ξανά στην επίτευξή των στόχων μας».
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=842461&lngDtrID=245
http://whispering-planet.blogspot.com/2007/07/free-reforestation-video.html

Όπως η πλειονότητα περιμένει εξιχνίαση και απονομή δικαιοσύνης από την παραπομπή σε δίκη τής υπόθεσης του αδικοχαμένου Άλεξ, έτσι ελπίζουμε οι συζητήσεις να συνεχίσουν να εστιάζουν στη μανία καταστροφής που έχουν τα ιερατεία, ώστε να προετοιμάζονται όσο το δυνατό περισσότεροι για τις συνέπειες και τη θεραπεία τους.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Μόλις διαβάσαμε ότι ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ αναγγέλθηκε υδροσπορά και μόνο για την Ολυμπία, όπου νοιάζονται για τον εξωραϊσμό των μονομαχικών διαγωνισμών τους με ολίγο χρώμα.

Ιστοσελίδα για το κλίμα, την ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ και την ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ: εδώ.

Labels: , ,

0 Comments:

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home