Friday, September 21, 2007

Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

Εορτάζεται το Σάββατο η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο. Συμμετέχοντας σε αυτή οι πολίτες θα συμβάλουν ενεργά και συλλογικά στη βελτίωση των συνθηκών της ζωής τους.

Ο Δήμος Αθηναίων για πρώτη φορά σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας , τον Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και τον Οργανισμό Οδικής Ασφάλειας του Δήμου Αθηναίων (ΟΡΟΔΑ,), καλεί όλους τους Αθηναίους και τις Αθηναίες να λάβουν μέρος στις αυριανές εκδηλώσεις που γίνονται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης 2007.

Από τις 3 το απόγευμα του Σαββάτου θα διοργανωθούν μια σειρά από εκδηλώσεις καθώς και βόλτες με ποδήλατα με αφετηρία την πλατεία Κοτζιά.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων θα διαμορφωθεί επίσης ένας ειδικός χώρος στην πλατεία Κοτζιά, όπου θα φιλοξενηθεί ο προσομοιωτής Eco-Driving του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν τον προσομοιωτή και να προμηθευτούν φυλλάδια και έντυπο υλικό.

Δεδομένου ότι τα αυτοκίνητα ευθύνονται για περισσότερο από 10% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που οδηγούν στην αλλαγή του κλίματος και ότι οι ατμοσφαιρικοί ρύποι μπορούν να βλάψουν την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης, που κορυφώνεται αύριο, προωθεί αειφόρους τρόπους μετακίνησης και συνετή χρήση του αυτοκινήτου κατά τρόπο οικονομικό, ασφαλή και περιβαλλοντικά φιλικό.

Πηγή: Flash.gr

Labels: ,

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Advice in old age is foolish; for what can be more absurd than to increase our provisions for the road the nearer we approach to our journey's end.
[url=http://aquamas584.livejournal.com/]Watches[/url]
Watches

November 3, 2010 at 7:51 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home