Saturday, May 23, 2009

Επιφανειακά χρυσωρυχεία δίπλα (και μέσα) σε πόλεις!

http://antigoldgreece.wordpress.com

Πώς θα σας φαινόταν να είχατε στη γειτονιά σας ένα χρυσωρυχείο που μεγαλώνει διαρκώς;

Η πόλη Paracatu με το μεταλλείο (γκρι χρώμα) στο βάθος 

Αυτό είναι ένα σοβαρό ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Paracatu, στην ανατολική Βραζιλία. Εξόρυξη χρυσού γίνεται στην περιοχή από το 1700 περίπου, αλλά εξελίχθηκε in the Minas Gerais state of eastern Brazil. Gold mining there has occurred since the early 1700’s, αλλά εξελίχθηκε σε μια μεγάλης κλίμακας επιφανειακή εξόρυξη στη δεκαετία του 1980 και έγινε το μεγαλύτερο χρυσωρυχείο της Βραζιλίας. Από το 2006, μια Καναδική εταιρεία, η Kinross Gold Corporation, είναι ιδιοκτήτρια του μεταλλείου και πρόσφατα ξεκίνησε μια μεγάλη επέκτασή του. Το SkyTruth (θα πούμε γι’αυτό στο τέλος του άρθρου) δημιουργησε μια σειρά μια σειρά όψεων  του μεταλλείου, των εγκαταστάσεων επεξεργασίας, των χώρων απόθεσης τελμάτων και του γειτονικού Paracatu, μιας πόλης με περίπου 100.000 κατοίκους.

Σίγουρα αυτό δεν είναι το μόνο μέρος όπου η μεταλλευτική δραστηριότητα συγκρούεται με τις γειτονιές. Δείτε τις φωτογραφίες του Cerro de Pasco στο Περού.

Cerro de Pasco mine, Peru

Και στις ΗΠΑ, το μεταλλείο χρυσού/χαλκού Berkeley Pit στη Μοντάνα, εξαφάνισε ολόκληρες γειτονιές της πόλης  Butte στη διάρκεια της ζωής του. Σήμερα το κλειστό μεταλλείο είναι μια τοξική απειλή  για τα υπόγεια νερά που έχει φορτωθεί στις πλάτες των κατοίκων της περιοχής και των Αμερικανών φορολογουμένων. Δείτε εδώ  μια σειρά φωτογραφιών αυτού του διαμαντιού!

Berkeley Pit, Butte, Montana

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home