Thursday, March 8, 2007

Apus Apus


Αυτή είναι η επιστημονική ονομασία του πουλιού, που σε όλη την διάρκεια της ζωής του, δεν αγγίζει το έδαφος σχεδόν ποτέ!

Κυριολεκτικά ζει στον αέρα, τρέφεται, κοιμάται και ζευγαρώνει εκεί.


Αντίθετα με τα χελιδόνια που στην εμφάνιση τούς μοιάζει αρκετά, δεν κουρνιάζει ποτέ σε σύρματα ή κλαριά και χτίζει την φωλιά του (την οποία χρησιμοποιεί μόνο μέχρι να εκκολαφθούν τα αυγά του) σε πολύ ψηλά κτήρια ή σε βράχια.
Στις περισσότερες των περιπτώσεων, σταματά για πολύ μικρό χρονικό διάστημα τις πτήσεις του και κατά μέσο όρο περίπου κάθε 2 χρόνια.


Λόγω του ιδιαίτερου αυτού χαρακτηριστικού του, το apus apus έχει σε σχέση με το μέγεθος του σώματός του, πολύ μεγάλες φτερούγες και σχεδόν ανύπαρκτα πόδια, τα οποία χρησιμοποιεί μόνο για να σκαρφαλώνει σε κάθετες επιφάνειες και ποτέ για να περπατήσει.


Σε περίπτωση τραυματισμού του, αναρρώνει μόνο μέσα σε κάποιο χαρτόκουτο λόγω του ότι πανικοβάλεται από τα κάγκελα του κλουβιού και κάνει πολύ βίαιες κινήσεις στην προσπάθειά του να "αποδράσει".


Αφορμή για την "έρευνα", ένα post του αγαπητού Northaura.

3 comments:

mario said...

Τι πλάσμα κι αυτό!!
Πολύ όμορφο, χνούδι

ellinida said...

Το apus apus ή το χνούδι;
Και τα δύο υπέροχα!
Ωραίο το ποστ σου χνουδάκι μου.
φιλάκια

Xνούδι said...

Μαριώ, δεν είναι???? Κι εγώ όταν πρωτοάκουσα γι'αυτό, εντυπωσιάστηκα τόσο πολύ...
Τις καλησπέρες μου:))

Ψιτ φιλενάδα? Το apus, που δεν το παίρνει και ο άνεμος.
ε ξερεις τώρα πόσα φιλιά εσένα...

------------

Επίσης ευχαριστώ για την πρόσκληση. Πολύ καλή η δουλειά από όλους :)))