Tuesday, June 5, 2012

και θα γίνει και σεισμός!

Η νέα είδηση αφορά τον επικείμενο μεγάλο σεισμό που θα οδηγήσει σε κατάρρευση κτιρίων. Δε λέω ότι δεν παίζει στη θεωρία των πιθανοτήτων και αυτό. Αλλά αν τολμήσεις να αντιμετωπίσεις το φόβο των ημερών ... μόνον ο σεισμός μας έλειπε.
Ε ναι λοιπόν ανακοινώθηκε (αλήθεια οι άλλοι σεισμοί γιατί δεν είχαν ανακοινωθεί να είμαστε σε ενάργια και πιαστήκαμε στα πράσα?) Γράφετε διαθήκες. Ελάτε σε δικηγόρους. Εξομολογηθείτε  στον παπά και κάνετε και κανένα ευχέλαιο. Αναζητείστε το μηχανικό που σας έχτισε το αυθαίρετο σε ρέμα. Θα γίνει λένε σίγουρα σεισμός!
Το Χρηματιστήριο  καταρρέει...
το ντιmπέιτ αναβάλλεται....
ο Τσίπρας θα μας κόψει ότι περισσεύει...
το ότι θα μας διώξουν από το ευρώ είναι βέβαιο...
οι Γερμανοί και οι Φινλανδοι δεν θένε να μας βλέπουν ούτε ζωγραφιστούς..
οι ελίτ μας ήταν άθλιες που λέει και ο Σόιμπλε...(δεν ήξερα ότι είχαμε ελίτ πάντως εκτός από φρυγανιές).
δεν μας δανείζουν ούτε φράγκο πιά... να ψοφήσουμε
καταστρέφουμε τους φίλους μας και τους Ισπανούς που ήταν καλά παιδιά... Ο ταυρομάχος στην αρένα μας καταριέται. Η movida μας αποπέμπει. Ο Αλμαδοβάρ ούτε να μας ξέρει. Μόνον η βασιλομήτωρ η ελληνοπούλα μας συμπονά και μας επισκέπτεται.
τα νύχια μας είναι βρώμικα και η αναπνοή μας μυρίζει...Οι τουρίστες θα πάνε στη Λιβύη για καλύτερα. Και η Συρία μάλιστα ξεπέρασε τη Μύκονο. Η κατακαμένη Χούλα είναι πλέον ο σωστός προορισμός για την κάθε φτερού της υφηλίου.
αδιάβαστοι και ψεύτες έχουμε από 20 ποινολόγια και 3 αποβολές...
και θα γίνει και σεισμός να δείτε βρωμόπαιδα.
 
Ούτε ανέκδοτο λοιπόν. Κάθε είδηση και ένα κακό. Η ΝΔ όμως πιστεύει στις επενδύσεις. Οπως την προηγούμενη φορά που βλέπαμε τον παναθηναϊκάκια στην τηλεόραση να μας λέει το σωστό και τώρα και αυτός πτωχός και μόνος (με τα απομεινάρια της Ολυμπιακής και του ΟΤΕ... στην αγκαλιά του). Την κατάρα του οι Ολυμπιακοί την κάνουν νίκες συνεχείς και ας μην έχουν Κόκκαλη πλέον. 
Προλάβετε Ολυμπιακοί μας να πάρετε κανένα κύπελο ακόμη πριν η ΝΔ σας το απαγορεύσει για παρηγοριά των οπαδών της...

Το ΠΑΣΟΚ πιστεύει στο Μνημόνιο και εγγυάται τους δημοκρατικούς θεσμούς: τόσες αναθεωρήσεις έκανε μέχρι και το δάσος όρισε και τη διαφάνεια για να ξέρουμε. Οι εγγυήσεις του έθνους κλονίζονται. Το Πασόκ όφειλε να αναθεωρήσει το Σύνταγμα πιό χαρούμενα. Να υποχρεώσει τον πολίτη να ευημερεί και να χαίρεται. Να επιβάλει την ευτυχία αν οι συνταγματολόγοι του αξίζουν αλήθεια. Αλλά που!

Ο Τσίπρας το καλό που του θέλω να κόψει τα αστεία και τις απειλές στην κ. Ανγκελα γιατί της ανεβαίνει το ζάχαρο. Να μη γελάει τόσο γιατί θα το πληρώσει ακριβά.
Και θα γίνει και σεισμός... για να ξέρετε. Οπως στους διπλανούς μας τους Ιταλούς που κάθονται καλά με το Μόντι και το Μπερλουσκόνι και είναι και καθολικοί και τους βοηθά ο Πάπας.

Εγώ πάντως με τις αλήθειες μεθάω. Χαίρομαι που τελειώνουν τα ψεύδη και οι χαρές. Χαίρομαι που ο ζητιάνος και ο τραπεζίτης στο ίδιο τραπέζι κάθονται αντάμα (πολύ χριστιανικό αλήθεια), χαίρομαι που οι διαφημιστές τιμωρήθηκαν γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια καταπιάστηκαν με τη διαφήμιση δανείων χωρίς ποτέ κανείς να τους ελέγξει για τις υποσχέσεις τους. Ακόμη και η Αλκηστη μας υποσχέθηκε μια μέρα χαράς αν δανειστούμε... Ποτέ δεν το ξεχνώ. Χαίρομαι βέβαια που τραγουδά και πάντα μας εμπνέει αλλά θάπρεπε να είχε μετανιώσει για τη διαφήμιση αυτή.
Χαίρομαι συνέχεια και αγαλιάζω με την εξέλιξη αυτή της ανατροπής των βεβαιοτήτων που ήταν όλες φούσκες. Το 12 θα το θυμάμαι. Και θα λέω σε όσους πιστεύουν ακράδαντα στο Μνημόνιο ότι δεν κατανοώ το ζόρι του με τους δικονομολόγους (δείτε το οικείο πόστ). Αν κάποιος μου το εξηγήσει αυτό θα ψηφίσω υπέρ Μνημονίου. Το δηλώνω ορθά κοφτά. Αλλιώς συνεχίζω να χαίρομαι να να μεθώ με το πασπάλισμα φόβου. 
είναι και δίσεκτο το άτιμο φέτος.
Αλλά να μην ανησυχείτε και να χαίρεστε και σεις σας λέω. Για φέτος δεν ήταν η καταστροφή του κόσμου? τι να σου κάνει λοιπόν ένας σεισμάκος και ένα κραχούλι του χρηματιστηρίου? ότι είναι να γίνει θα γίνει. Και ο κόσμος θα συνεχισθεί και χωρίς τον κ. Σόιμπλε... όπως και χωρίς την αφεντιά μου.
 
βαρέθηκα τον αδόκητο φόβο. βαρέθηκα κι όποιον φόβο ενσπείρει. θα πάρω τους φίλους μου,  τους σκύλους  και το γιό μου να πάμε να γλεντήσουμε όσο ακόμη ζούμε. και σας υπόσχομαι ότι θα γλεντάμε μέσα στα ερείπια του σεισμού έστω και χωρίς ευρώ έστω και χωρίς βρακί. θα έχουμε ψυχή και γλώσσα να την βγάζουμε σε όσους ευαγγελίζονται καταστροφές επειδή εκείνοι έχουν ξεπέσει.


για την ιστορία:
"
Ιρλανδία: Σημαντικός παράγοντας ο φόβος στη νίκη του «ναι»

Ο φόβος υπήρξε σημαντικός παράγοντας στη νίκη του «ναι» στο δημοψήφισμα για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο της ΕΕ.


Παρότι η κυβέρνηση της Ιρλανδίας εόρταζε χθες τη νίκη της στο δημοψήφισμα για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο της ΕΕ, ήταν γενική η παραδοχή ότι πολλοί από όσους ψήφισαν «ναι» το έκαναν με μεγάλη επιφύλαξη.
Το «ναι» κατέλαβε το 60,3% των ψήφων, ενώ εναντίον του συμφώνου δημοσιονομικής σταθερότητας ψήφισε το 39,7%.
«Υπήρξαν πολλοί που ήταν δυστυχείς που ψήφισαν 'ναι' και ακόμα περισσότερο δυστυχείς που ψήφισαν 'όχι'», παραδέχθηκε χθες η υπουργός Κοινωνικής Προστασίας Τζόαν Μπέρτον, η οποία έκανε εκστρατεία υπέρ του «ναι» με το μείζων κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού με τους Εργατικούς, το Fine Gael.
«Το μήνυμα προς εμάς ως κυβέρνηση είναι ότι χρειάζεται να ξαναρχίσουμε τον διάλογο με την Ευρώπη», πρόσθεσε. «Τόσο πολλοί υπέστησαν τεράστια δεινά τα τελευταία λίγα χρόνια. Θα αρχίσουμε να εργαζόμαστε ξανά αύριο για τους ανθρώπους που είναι άνεργοι, για τις οικογένειες τα εισοδήματα των οποίων επλήγησαν».
Η Μέρι Λου Μακντόναλντ, αντιπρόεδρος του Sinn Fein, που ηγήθηκε της εκστρατείας υπέρ του «όχι», εναντίον του «Συμφώνου Λιτότητας», όπως αποκαλεί το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, επισήμανε ότι ο φόβος ήταν ο βασικός παράγοντας που ώθησε πολλούς να ψηφίσουν «ναι».
«Πολλοί άνθρωποι πήγαν στα εκλογικά τμήματα νοιώθοντας ότι δεν είχαν επιλογή. Ο κόσμος ήταν πολύ φοβισμένος. Γνωρίζω ότι ο παράγοντας του φόβου ήταν εκεί, ειδικά αφού ο υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν απείλησε ότι οι προϋπολογισμοί θα ήταν ακόμα πιο σκληροί εάν κέρδιζε το 'όχι'», ανέφερε η Μακντόναλντ.
Ο υπουργός Οικονομικών κατηγορήθηκε ότι προσπάθησε να εκφοβίσει τους πολίτες όταν προειδοποίησε πως εάν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν αρνητικό, «ο προϋπολογισμός που θα καταρτίσω αργότερα φέτος θα είναι δραματικά πιο δύσκολος». Τόσο ο Νούναν όσο και η υπουργός αρμόδια για Ευρωπαϊκά Θέματα Λουσίντα Κράιτον προειδοποίησαν επανειλημμένα ότι η Ιρλανδία θα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα χρηματοδότησης εάν οι πολίτες ψήφιζαν «όχι», αφού αυτόματα θα αποκλειόταν από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ), το μόνιμο ταμείο 'διάσωσης' της ΕΕ. Η Κράιτον είχε προσθέσει ότι ο ευνοϊκός φόρος για τις επιχειρήσεις (12,5%) ίσως χρειαζόταν να μεταβληθεί εάν η χώρα έχανε την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.
«Ο φόβος κέρδισε», δήλωσε ο βουλευτής Ρίτσαρντ Μπόιντ Μπάρετ, που έκανε εκστρατεία υπέρ του «όχι» . «Ο κόσμος θεωρούσε βέβαιο ότι τα πράγματα επρόκειτο να γίνουν χειρότερα εάν ψήφιζε 'όχι', αυτό ήταν το μήνυμα που του έστελνε η κυβέρνηση».

2 comments:

paraskevi malouxou said...

χαίρομαι που θα σας ακολουθώ!!!

Anonymous said...

Μιας και είμαστε ΟΛΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΣΤΕΓΟΙ, αν τύχει και προβληματιστείτε στο φόβο που προκαλεί η ανύπαρκτη ΠΡΟΝΟΙΑ για ασκήσεις εγκατάλειψης οικισμών, και το εγωιστικό ΜΙΣΟΣ για τις ΤΡΕΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΕΣ μεθόδους ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ και για τη μια ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ σεισμών-ηφαιστειακών εκρήξεων/ηφ. χειμώνων: http://avert-quakes-volcanic-eruptions.webs.com/ellhnika