Tuesday, December 8, 2009

Παιδιά σε ρόλο λαγωνικών στην Αλβανία

Ιταλοί κυνηγοί χρησιμοποιούν παιδιά σαν λαγωνικά



Η είδηση προέρχεται από το αλβανικό, ιδιωτικό κανάλι, TOP-Channel και συγκλονίζει την αλβανική κοινή γνώμη. Στο αποκαλυπτικό, τηλεοπτικό, ρεπορτάζ εμφανίζονται Ιταλοί κυνηγοί να χρησιμοποιούν μικρά παιδιά σαν κυνηγητικά σκυλιά για τη συλλογή των θηραμάτων τους στην Αλβανία. Του Αρίστου Αναγνώστου

Το ρεπορτάζ που έχει πραγματοποιηθεί στην περιοχή Ντιβιάκα, κοντά στην Αδριατική Θάλασσα, επαναφέρει το θέμα της εργασίας, εκμετάλλευσης και κακοποίησης παιδιών στην γειτονική χώρα, το οποίο φαίνεται να απουσιάζει από την ατζέντα της αλβανικής κυβέρνησης.

Οι εικόνες του τηλεοπτικού ρεπορτάζ σοκάρουν. Όπως και οι ομολογίες των ίδιων των Ιταλών κυνηγών ότι είναι πιο συμφέρουσα λύση να χρησιμοποιούν παιδιά αντί για σκυλιά. «Τους δίνουμε το πολύ 2 με 3 ευρώ την ημέρα, πολλές φορές μόνο φαγητό, κανένα σάντουιτς ή κανένα μήλο», δηλώνουν στην κάμερα.

«Πολλές φορές δεν μας δίνουν τίποτα, δεν μας πληρώνουν», λένε τα παιδιά-λαγωνικά, που εξομολογούνται ότι συχνά πέφτουν θύματα βασανισμού και κακοποίησης από τους κυνηγούς. Οι γονείς από την πλευρά τους δηλώνουν άγνοια.

Τα παιδιά-λαγωνικά είναι υποχρεωμένα να μαζεύουν-με κίνδυνο της ζωή τους- τα θηράματα των κυνηγών. Οι σφαίρες διασποράς που χρησιμοποιούν δεν είναι μόνο «αποτελεσματικές» για τη μαζική δολοφονία πουλιών, αλλά και επικίνδυνες για τα παιδιά-λαγωνικά.

Το ρεπορτάζ- όπως επισημαίνει το κανάλι που υποστηρίζει την αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα- αποτελεί μια φωνή διαμαρτυρίας για την άγνοια και την αδιαφορία της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στην παιδική εργασία, την εκμετάλλευση και κακοποίηση παιδιών.

από tvxs

1 Comments:

Blogger Γιάννης Καραμήτρος said...

Είναι τραγικό! Ειδικά που άνθρωποι από πλούσιες χώρες εκμεταλλεύονται τις φτωχότερες.

σφαίρες διασποράς
Χρησιμοποιούν και τέτοια όπλα οι κυνηγοί; Δεν πάνε καλά.

December 9, 2009 at 1:46 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home