Saturday, November 28, 2009

Oχι στα Γκουαντάμο των ζώων


(το βίντεο είναι πολύ σκληρό, όποιος δεν αντέχει ας μην το δει, εγώ έκλαιγα τρεις μέρες)

Η εποχή των σπηλαίων έχει περάσει προ πολλού... Παρ' όλα αυτά, εν έτει 2009, η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Γούνας βρίσκει σε όλο τον κόσμο περισσότερα από 60 εκατομμύρια ζώα αιχμάλωτα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που επιτάσσει η αιματοβαμμένη βιομηχανία της γούνας.

Το γκουαντάναμο των ζώων -που θέλει λύγκες, αλεπούδες, βιζόν, μινκ, ρακούν, κογιότ, σκίουρους, μαύρες αρκούδες και άλλα θηλαστικά να θυσιάζονται στον βωμό της ανθρώπινης κοκεταρίας- ζει και βασιλεύει παρά τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες σε όλο τον κόσμο.

Φιλοζωικά σωματεία και ακτιβιστές ζητούν να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ζώων. Αν πιστεύετε κι εσείς ότι «τα ζώα δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τη γούνα τους, αλλά εμείς μπορούμε... εκτός κι αν είμαστε κτήνη», δεν έχετε παρά να λάβετε μέρος σε μία από τις παρακάτω δράσεις:

* ΑΟΖ (Αγαπάμε Ολα τα Ζώα, ομάδα ακτιβιστών facebook). Συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Κολωνακίου και πορεία στο κέντρο της Αθήνας, μέσω της Ερμού, προς Πλάκα, με στόχο να ενημερωθούν με φυλλάδια και προβολή οι πολίτες για όσα βιώνουν τα ζώα αυτά και να κλείσουν τα ρολά των καταστημάτων που εμπορεύονται γούνες.

* Ζωοφιλικό Σωματείο Θεσσαλονίκης «Ο ΑΡΓΟΣ», σε συνεργασία με την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης και το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγριων Ζώων. Εκδήλωση-διαμαρτυρία στη συμβολή των οδών Τσιμισκή, Αριστοτέλους και Β. Ηρακλείου.

* Ψυχολόγοι και επιστήμονες υπέρ της Προστασίας των Ζώων (Psychanimal): Αφισοκόλληση σε συνεργασία με τη διάσημη φωτογράφο άγριων ζώων, Christine Bush, και ιντερνετική διαμαρτυρία για την κατάργηση του βάναυσου και ξεπερασμένου εμπορίου γούνας και στην Ελλάδα.

από την Ελευθεροτυπία


Επίσης διαμαρτυρηθείτε εδώ. Προωθούν πωλήσεις γούνας. (Εχει μετριασμό σχολίων αλλά κάντε τον κόπο να αφήσετε ένα μήνυμα). Διαμαρτυρηθείτε οπουδήποτε βλέπετε πώληση γούνας. Εστω και έναν να πείσετε κάνει την διαφορά.

Υπέγραψα κι' εδώ. Επειδή νοιώθω πως κάθε φορά που γυρίζουμε το κεφάλι χάνουμε ένα κομμάτι από την ανθρωπιά μας. Ο μόνος τρόπος γιά να σταματήσει αυτή η φρίκη είναι οι διαμαρτυρίες.




0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home