Thursday, February 5, 2009

Χάσαμε τα τοξικά STOP

Αναζητούνται 600.000 τόνοι επικίνδυνων τοξικών αποβλήτων

Την ίδια ημέρα που συζητείται στον Άρειο Πάγο η αναίρεση που άσκησαν οι εταιρείες που καταδικάστηκαν για τη μόλυνση του Ασωπού, το «φάκελο» των τοξικών αποβλήτων ανοίγει ξανά στη χώρα μας το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Τ.Ε.Ε).

Σε έκθεσή του το Τ.Ε.Ε. αναφέρει, ότι το 85% με 90% των τοξικών αποβλήτων προέρχεται από 20 με 25 βιομηχανίες με δραστηριότητα στη μεταλλουργεία, στη διύλιση αργού πετρελαίου, στη χημική βιομηχανία και στα λιπάσματα.

Το κεφάλαιο της διαχείρισης των τοξικών αποβλήτων είναι μεγάλο, καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», 600.000 τόνοι επικίνδυνων τοξικών αποβλήτων αγνοούνται, καθώς αποθηκεύτηκαν προσωρινά σε ακατάλληλους προαύλιους χώρους βιομηχανιών και εκτιμάται ότι κατέληξαν σε Χωματερές ή απορρίφθηκαν στο περιβάλλον. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, έως 150.000 τόνοι αποθηκεύονται ετησίως, ενώ μόλις 4.000 τόνοι αποστέλλονται στο εξωτερικό αυτήν την περίοδο. Ένας από τους πιο συνήθεις τρόπους για την παράνομη απόρριψη τοξικών αποβλήτων είναι η εναπόθεσή τους στον πάτο κάδων υπό μορφή λάσπης βαρέων μετάλλων καλύπτοντάς την με στερεά απόβλητα.

Η οξύτητα του προβλήματος καθιστά επιτακτική την ανάγκη ενός σχεδιασμού για την ορθή διαχείριση των τοξικών αποβλήτων, τα οποία απειλούν το περιβάλλον και την υγεία μας.

πηγή
TV χωρίς σύνορα

περισσότερες πληροφορίες
ΤΑ ΝΕΑ

1 Comments:

Blogger ΒΟΡΕΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ said...

Νομίζω η ταινία Γομόρρα είναι ιδιαίτερα κατατοπιστική σ΄αυτό το θέμα...
Αν δεν την έχεις ήδη δει τοτε αξίζει να τη δεις...

February 5, 2009 at 1:38 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home