Thursday, February 19, 2009

Πεθαίνουν τα δέντρα (και) στην Κύπρο

Αντιγράφω από την εφημερίδα Σημερινή:

Η Ομάδα Προστασίας Αιωνόβιων Δένδρων καταδικάζει την κοπή αιωνόβιων Κυπαρισσιών στην Λεωφόρο Κυριάκου Μάτση στην Λευκωσία, με πρόσχημα την ασφάλεια και φανταστικές ασθένειες των αιωνόβιων δένδρων, όπως και την παραχώρηση άδειας από το Τμήμα Δασών στον Δήμο Λευκωσίας για περαιτέρω κοπές αδιευκρίνιστου αριθμού αιωνόβιων δένδρων.
Η ΟΠΑΔΕ χαρακτηρίζει ως αδιανόητο σε μια Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που αυτοδιαφημίζεται ως πολιτισμένη να τελούν υπό συνεχή διωγμό οι πράσινοι πνεύμονές της, να θυσιάζονται απερίσκεπτα συστάδες ιστορικών αιωνόβιων δένδρων και να υποβαθμίζεται τόσο ανεύθυνα και εγκληματικά η ποιότητα ζωής των πολιτών της.
Ένεκα των λυπηρών αυτών εξελίξεων δημιουργήθηκε από την ΟΠΑΔΕ ηλεκτρονικής μορφή διαμαρτυρία (petition) με την συλλογή υπογραφών για να ματαιωθούν τα σχέδια του Δήμου Λευκωσίας ως προς την μελλοντική διάνοιξη της Κυριάκου Μάτση και την κοπή όλων των Κυπαρισσιών.
Η ΟΠΑΔΕ καλεί το κοινό να συμβάλει με τον τρόπο του, υπογράφοντας την διαμαρτυρία, ώστε να σταλεί ένα μήνυμα τόσο στην Δήμαρχο κ. Ελένη Μαύρου και στον Δήμο Λευκωσίας, όσο και στις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες οι οποίοι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση, "χωρίς κανένα δισταγμό θυσιάζουν συστάδες Αιωνόβιων Δένδρων για να διακινούνται περισσότερα οχήματα στις πόλεις μας".
Η διαμαρτυρία θα επιδοθεί στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής και στον Δήμο Λευκωσίας και βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.petitiononline.com/kmatsi/

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα πράγματα και θαύματα που συμβαίνουν στην Κύπρο πηγαίνετε στα Αιωνόβια Δέντρα

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home