Friday, April 18, 2008

Γιορτή Σπόρων ΑΥΤΑΡΚΕΙΑΣ, σήμερα στην Κόρινθο!



ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΙΛΙΩΤΙΚΗ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ, εν μέσω κατευθυνόμενου υπερπληθυσμού, αυτο-καταστροφικών ανταγωνισμών, ψευτοοικολογικών βι-αι-οκαυσίμων, λιμών, βίας και συλλογικής ενοχοποίησης για τις φυσικές κλιματικές αλλαγές.
"Μαθητές συνεργάστηκαν, πήραν σπόρους λουλουδιών και ανοιξιάτικων λαχανικών, από παλιές παραδοσιακές ποικιλίες και όχι τίποτε μεταλλαγμένα που πωλούνται σε χρωματιστά φακελάκια, τους φρόντισαν, τους φύτεψαν, τους πρόσεξαν, πήγαιναν και τα Σάββατα ακόμη να δουλέψουν στο σχολείο, ώσπου τους έκαναν να βλαστήσουν, και τώρα, έτοιμα τα μικρά φυτά, περιμένουν να γίνουν δώρο σε όποιους θελήσουν να συμμετάσχουν σε μια γιορτή όπου οι βασικοί διοργανωτές είναι το Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορινθίας και το Γυμνάσιο Λεχαίου (με συμμετοχή και του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου, του Γυμνασίου Λουτρακίου και ενός σχολείου για παιδιά με ιδιαίτερες ανάγκες του ΕΕΕΕΚ Νομού Κορινθίας). Όλοι, για ενδέκατη χρονιά, χωρίς κανένα οικονομικό ή άλλο εμπορικό, τουριστικό ή έστω πονηρά καλυμμένο όφελος. Θέλοντας μόνο να υπενθυμίσουν ότι ο Απρίλιος είναι πανευρωπαϊκά αφιερωμένος σε εκδηλώσεις κατά των μεταλλαγμένων, να δημιουργήσουν τράπεζες παραδοσιακών, δηλαδή ντόπιων και όχι εισαγόμενων, σπόρων, να κατασκευάσουν εθελοντικά σβώλους από πηλό γεμάτους διάφορους σπόρους μέσα, για το πρασίνισμα των βουνών, και οι καλεσμένοι τους θα ανταμειφθούν για τον κόπο τους να πάνε ως εκεί διπλά. Και από την ομιλία του κορυφαίου στην εφαρμογή της Φυσικής Καλλιέργειας στην Ελλάδα και στην αναδάσωση εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων (εντός και εκτός χώρας) με τη βοήθεια των σβώλων, Παναγιώτη Μανίκη, και από τους γονείς των παιδιών, που θα έχουν ετοιμάσει τοπικά φαγητά και θα τα προσφέρουν στο τέλος.

Ετσι λοιπόν, την Κυριακή 20 Απριλίου, από τις 10.30 το πρωί, οι «σπόροι» που φύτεψαν σπόρους και αυτοί έγιναν πράσινα, χρήσιμα φυτά περιμένουν κόσμο, εκεί στο Γυμνάσιο του Λεχαίου Κορινθίας, (τηλ. 27410 87500 perival@dide. kor. sch.gr) λίγα λεπτά έξω από την Κόρινθο, ένα σχολείο επάνω ακριβώς στον παλιό δρόμο για την Πάτρα, σε μια καθόλου... μεταλλαγμένη από τις συνήθειες της μοντέρνας εποχής γιορτή".


Για το βο-αι-οκαύσιμο έγκλημα των άπληστων ιερατείων, παραθέτουμε ένα ταινιάκι, όπου όμως αντί για την Αυτάρκεια, προτείνεται (μάλλον από άγνοια) η χρήση (τοξικά κατασκευασμένων) πάνελ και αναπαράγει το οξύμωρο η υπερθέρμανση να έχει προκαλέσει λειψυδρία, όταν αυτή προκαλείται είτε από καταστροφή δασών (με σπορές παντού θα προλαβαίναμε και τις αμμοθύελλες) είτε από την ΨΥΞΗ των ωκεανών, που οι ψευτοοικολογικές οργανώσεις συλλογικής ενοχοποίησης αποσιωπούν...
http://nzclimatescience.net/images/PDFs/ipcc_letter_14april08.pdf


Labels: , , , , ,

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Celular, I hope you enjoy. The address is http://telefone-celular-brasil.blogspot.com. A hug.

April 18, 2008 at 6:52 AM  

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home