Friday, April 4, 2008

Καταγγελία για δηλητηριάσεις ζώων στη Βέροια

Παρασκευή, 04.04.08

«Βάρβαρο έγκλημα» χαρακτηρίζει τη δηλητηρίαση ζώων, ο Σύλλογος Ζωόφιλων Ημαθίας (ΖΩ.H.), τονίζοντας παράλληλα ότι το τελευταίο διάστημα έχουν εντοπιστεί πολλά δηλητηριασμένα ζώα στην περιοχή Κυψέλη, στη Βέροια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση-καταγγελία του Συλλόγου, τα νεκρά ζώα υπολογίζονται σε πάνω από 40, ενώ η υπόθεση ερευνάται από τις αρμόδιες Αρχές.

«Οι δολοφόνοι των ζώων ξαναχτύπησαν στην πόλη μας, αυτή τη φορά στην περιοχή της Κυψέλης. Την Τετάρτη 2 Απριλίου, βρέθηκαν 20 γάτες δηλητηριασμένες και ένα σκυλί, ενώ δυο σκυλιά σώθηκαν την τελευταία στιγμή χάρις στις προσπάθειες των γειτόνων. Άλλες 20 γάτες και 2 σκυλιά αγνοούνται, συνολικά δηλαδή είχαμε πάνω από 40 ζώα νεκρά», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Οι κάτοικοι έχουν αναστατωθεί, όχι μόνο από το φρικτό θέαμα, αλλά και από το γεγονός ότι το δηλητήριο σκορπίστηκε σε μια περιοχή στην οποία παίζουν μικρά παιδιά. Ήδη, η υπόθεση ερευνάται από την Εισαγγελία και την Ασφάλεια», αναφέρει ο Σύλλογος και προσθέτει ότι «η δηλητηρίαση ενός ζώου, πέρα από τη βαρβαρότητα που εμπεριέχει ως πράξη, μια και τα ζώα πεθαίνουν με πολύ πόνο και αγωνία, προσβάλλει και τον πολιτισμό της τοπικής κοινωνίας».

Τέλος, ο Σύλλογος καλεί τους πολίτες της Βέροιας να αντισταθούν σε τέτοιες «χυδαίες και παράνομες πράξεις» και να καταγγέλλουν χωρίς να φοβούνται στις αρμόδιες Αρχές αυτούς που σκοτώνουν ή απειλούν ότι θα σκοτώσουν ζώα.

Πηγή:Ελεύθερος Τύπος - ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλιο:Τα δίποδα κτήνη ξαναχτύπησαν...

2 Comments:

Blogger Wolf said...

Ο καλός και αγαθός Θεούλης, έναν δεν θα στείλλει μπροστά μου, με τις φώλες στα χέρια ?

April 5, 2008 at 8:01 AM  
Anonymous Anonymous said...

Αν σιγά-σιγά μια ομάδα πίεσης, ίσως και με γιατρούς ανάμεσά της, ζητούσε από ελλαδίτικα ή διεθνή όργανα να προσκομίζεται μαγνητοεγκεφαλογραφία όσων ζητούν οπλοκατοχή, η οποία μάλιστα να αναρτάται στο διαδίκτυο, ακόμα κι αν δεν το κατάφερνε σύντομα, θα διέδιδε με ειρηνικό τρόπο ότι οπλομανείς και συνένοχοι είναι επικίνδυνα ανισόρροποι! (και αφάρμακα θεραπεύσιμοι!!!)
http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=15153&m=H03&aa=1

April 7, 2008 at 12:55 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home