Thursday, March 27, 2008

Οι κυνηγοί στη Ελλάδα συνεχίζουν τις βάρβαρες και επώδυνες πράξεις τους

.


Μετά τις συνεχείς καταγγελίες για τη παράνομη διακίνηση κυνηγετικών σκυλιών από Αλβανία, Σκόπια, Βουλγαρία (τα οποία συνήθως είναι ανεκπαίδευτα οπότε και άχρηστα..για αυτό εν συνεχεία οδηγούνται σε θάνατο), τα παράνομα, άθλιων συνθηκών, εκτροφεία κυνηγετικών σκύλων, το δέσιμο σε δέντρα χωρίς νερό και φαί , την εγκατάλειψη σε βουνά ή/και τουφεκισμούς των κυνηγετικών σκυλιών που δεν τους εξυπηρετούν πλέον.., καθώς και τις πρόσφατες καταγγελίες για κρέμασμα κυνηγετικών σκύλων στην Κω και τη σχετική δημοσιότητα εντός και εκτός Ελλάδος που έλαβε το τελευταίο και τα υπόλοιπα παρόμοια περιστατικά http://uk.youtube.com/watch?v=IEHRREbMwss, ή λύκων παλαιότερα στο Μόρνο http://www.katafygio-oiti.gr/forum/index.php?topic=16.0#new ,έχουμε και τις πιο πρόσφατες καταγγελίες: Εκείνες στο Γυμνό Ευβοίας όπου κυνηγοί σκόρπισαν, μέσα στα μέσα Μαρτίου (παράνομη περίοδος κυνηγιού), φόλες στις γύρω περιοχές έτσι ώστε να αφανιστούν –ανάμεσα σε άλλα ζώα φυσικά- και οι αλεπούδες (σε αριθμό περίπου 200) με φρικτό τρόπο (καθότι η φόλα προκαλεί το πιο αργό και επώδυνο θάνατο) για να απομείνουν περισσότεροι λαγοί για να τουφεκιστούν από τους κυνηγούς. Παρεμπιπτόντως, η τοπική αστυνομία δεν έδειξε παρά αδιαφορία στις καταγγελίες των πολιτών.

Επειδή η σιωπή στη βία δηλώνει συνενοχή στη βία, επειδή ο πολιτισμός μιας κοινωνίας φαίνεται στη συμπεριφορά της απέναντι στους αδυνάτους, επειδή τα συγκεκριμένα περιστατικά επηρεάζουν την εικόνα και τη φήμη της χώρας μας, και επειδή η τωρινή νομοθεσία καλύπτει του θύτες και όχι τα θύματα, σας ζητάμε να διαμαρτυρηθείτε, όσο το δυνατόν εντονότερα για τα εγκλήματα που λαμβάνουν χώρα ζητώντας αυστηρότερη νομοθεσία και πιστή εφαρμογή της, με φαξ, τηλέφωνα και e-mails (o συνδυασμός των τριών είναι πάντα ο καλύτερος) στους ακόλουθους:

1) Υπουργό Τροφίμων και Αγροτικής Ανάπτυξης Κο Κοντό:

ax2u067@minagric.gr/ Φαξ: 210 5237904

2) Υφυπουργό Τροφίμων και Αγροτικής Ανάπτυξης Κο Κιλτίδη:

ax2u167@minagric.gr/ Φαξ: 210 -5243688/

3) Υπουργό Τουρισμού Κο Σπηλιωτόπουλο:

arissp@aias.gr/ arissp@altecnet.gr

Τηλ: 210-6964891-3/ 210 8707635

4) Υπουργό Δικαιοσύνης Κο Χατζηγάκη

grammatia@justice.gov.gr

Φαξ: 2107755835/2107489231

5) Δήμαρχο Γυμνού Ευβοίας Κο Μιχαήλ Παναγιώτου:

Τηλ: 22290-91931/22290-91991

Φαξ: 2290-967345

6) Δήμαρχο Χαλκίδας Κο Ζεμπίλη Αθανάσιο:

Τηλ: 22210-27741

Φαξ: 22210-23944

«Δίκτυο για τα Δικαιώματα των Ζώων»- Αθήνα

21 Comments:

Blogger IxNiLaTiS said...

Αυτό που δεν έχω καταλάβει ακόμα, είναι γιατί ο κάθε ψυχανώμαλος έχει το δικαίωμα να κατέχει ζώα …
Και δεν μιλάω μόνον για τους κυνηγούς αλλά και για τους δήθεν φιλόζωους.
Ο βασανισμός των κατοικίδιων είναι μια πολύ μεγάλη και πονεμένη υπόθεση. Πολύς κόσμος έχει κάποιο σκύλο δεμένο όλη του την ζωή με 1 μέτρο αλυσίδα, ή ακόμα έχει κάποιο σκύλο και μέσα στο σπίτι του, για να ξεσπάει επάνω του όταν έχει νεύρα, ή για να το ταπεινώνει και να αισθάνεται αφεντικό κλπ. Μάλιστα αυτά τα άτομα χαίρουν και εκτίμησης, ως δήθεν ζωόφιλοι.
Και όταν δεν το θέλει πιά, το παρατάει στους δρόμους.

Κατοικώ στο Πόρτο Ράφτη και βλέπω κάθε τόσο από και ένα καινούργιο αδέσποτο που τρέχει σαν τρελό με αγωνία μήπως βρεί το αυτοκίνητο του αφεντικού του, που το παράτησε και έφυγε επιταχύνοντας. Συνήθως μετά από 2 -3 ημέρες το βλέπω πατημένο στο δρόμο.

Όσον αφορά στο αποτρόπαιο γεγονός της Κώ, είμαι βέβαιος πως οι ντόπιοι γνωρίζουν τον δράστη, αλλά φοβόνται να μιλήσουν. Ποιος θα τολμήσει να τα βάλει με έναν άνθρωπο αυτής της ποιότητας;
____________________________-
_____________________________


Όσον αφορά στο θέμα με τις φόλες στην Εύβοια …
Οι πληθυσμοί των αλεπούδων εύκολα φθάνουν σε μεγάλους αριθμούς και αφανίζουν την πανίδα από την οποία τρέφονται.

Σε φυσική κατάσταση η διαδικασία είναι η εξής: Οι Αλεπούδες πληθαίνουν και έτσι ελαττώνονται επικίνδυνα τα ζώα από τα οποία μπορούν να τραφούν. Τότε μεγάλο μέρος του πληθυσμού της πεθαίνει από πείνα, και τότε αυξάνονται τα θηράματα … και πάλι από την αρχή.
Στην σημερινή εποχή τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι αλεπούδες μπορούν και τρέφονται από τα σκουπίδια κυρίως, και από τα οικόσιτα ζώα και έτσι δεν μειώνεται ο πληθυσμός τους, πράγμα που σημαίνει πως δεν μπορούν να ανακάμψουν οι πληθυσμοί των αγρίων ζώων από τα οποία μπορούν να τραφούν οι αλεπούδες, όπως πχ ο λαγός, τα βατράχια κλπ.

Η φυσική ισορροπία διαταράχθηκε υπέρ της αλεπούς από τον άνθρωπο. Όπως γράφει το αρχικό κείμενο, η περιοχή γύρω από ένα μόνο χωριό είχε περισσότερες από 200 αλεπούδες. Αν τα 2/3 είναι θηλυκές (τα θηλυκά πάντα είναι περισσότερα από τα ασερνικά) σημαίνει πως τώρα την άνοιξη οι 120 αλεπούδες θα γεννήσουν άλλες 3 -5 η κάθε μια. Δηλαδή αρχές καλοκαιριού θα έχουμε 120 x 3 = 360 νέες αλεπούδες + 200 οι παλιές = 560 οι οποίες του χρόνου θα γεννήσουν άλλες 1100 κλπ …

Οι φόλες ήταν ο μοναδικός τρόπος να περιορισθεί ο πληθυσμός της. Το δασαρχείο παλαιότερα έβαζε φόλες Κυανιούχου Καλίου.
Οι φόλες Κυανιούχου Καλίου είχαν δύο χαρακτηριστικά.
1. επέφεραν ακαριαίο θάνατο (πολλές αλεπούδες βρίσκονταν με την φόλα στο στόμα, και
2. το δηλητήριό τους εξατμιζόταν όταν τις έβλεπε ο ήλιος και η φόλα απενεργοποιούταν. Θα πέθαινε δηλαδή μόνον όποια αλεπού έβρισκε φόλα εκείνη την συγκεκριμένη νύκτα.

Με τα δολώματα Κυανιούχου Καλίου όταν και όποτε έκρινε το Δασαρχείο, ο πληθυσμός της αλεπούς δεν αυξανόταν ανεξέλεγκτα, και το σοβαρότερο, τα ζώα πέθαιναν σχεδόν ΑΚΑΡΙΑΙΑ.
Όχι ανώδυνα, αλλά τουλάχιστον πολύ γρήγορα.

Όμως οι φόλες αυτές απαγορεύτηκαν μετά από κινητοποιήσεις γνωστής φιλοζωικής οργάνωσης. Έτσι λοιπόν σήμερα οι φόλες που ρίχνουν οι κάτοικοι (είτε κυνηγοί είτε άλλοι) μιας περιοχής, είναι αυτοσχέδιες φόλες κατασκευασμένες με φυτοφάρμακα οι οποίες έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:
1. το ζώο ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΦΡΙΚΤΑ και για πολλές ώρες πριν τελικά πεθάνει, και
2. οι φόλες αυτές παραμένουν ενεργές μέχρι τελικά να φαγωθούν
ακόμα και μετά από εβδομάδες,
κάνοντας έτσι ΟΛΟΚΛΗΡΟΤΙΚΗ καταστροφή.

Ένα μεγάλο Μπράβο στα παιδιά της φιλοζωικής,
που κατάφεραν ΚΑΙ μεγαλύτερη καταστροφή να προκαλέσουν
ΚΑΙ τα ζώα να υποφέρουν ΦΡΙΚΤΑ.

March 27, 2008 at 8:56 AM  
Blogger Elsa said...

Συγγνώμη, μήπως -λέω μήπως- είστε κυνηγός;
Mήπως κάτι πρέπει να γίνει και με τον πληθυσμό των ανθρώπων που εύκολα φθάνουν σε μεγάλους αριθμούς και αφανίζουν την πανίδα από την οποία τρέφονται;

March 27, 2008 at 9:14 AM  
Blogger IxNiLaTiS said...

Ναι, είμαι κυνηγός. Μπορείς να δεις και το blog μου.
http://ixnilatis33.blogspot.com/

Όσο για τον υπερπληθυσμό του ανθρώπου είμαι απόλυτα σύμφωνος. Θα συμβεί και με εμάς ότι και με την αλεπού και τα υπόλοιπα ζώα. Θα αναπτυχθούμε τόσο ώστε να βλάψουμε το οικοσύστημα που μας θρέφει, και μετά θα αποδεκατιστούμε ώστε το οικοσύστημα να ανακάμψει, και πάλι θα αναπτυχθούμε … αέναον …

Μόνον λάβε υπόψιν σου ότι το κυνήγι που ασκείτο κατά κόρον από αρχαιοτάτων χρόνων, ποτέ δεν έβλαψε το οικοσύστημα, και ποτέ δεν ελάττωσε τον αριθμό των θηραμάτων / ζώων. Αυτά τα δεινά τα έφερε ο πολιτισμός και η «επιστήμη»

March 27, 2008 at 11:48 AM  
Blogger gmoikology said...

Ιχνηλάτη ψεύδεσαι (προφανώς από άγνοια).
Μία αλεπού τρέφεται κυρίως από ποντίκια. Τρώει περίπου 10.000 ποντίκια το χρόνο. Όσο για την ισορροπία των πληθυσμών. Η φύση έχει τη δική της σοφία. Πάντα ο άνθρωπος ήταν αυτός που την ανέτρεπε και την ανατρέπει.
Και επειδή διάβασα ότι είσαι κυνηγός είναι ευκαιρία να δεις και με τους φίλους σου πως θα ελαχιστοποιήσετε το κυνήγι. Μπορείτε να ασχοληθείτε με το να χτυπάτε κινούμενα πιάτα για παράδειγμα, (αφού νοιάζεσαι για τα ζώα που υποφέρουν όπως λες). Άλλωστε τα ζώα υποφέρουν οικτρά και όταν χτυπιούνται από σκάγια. Ειδικά όταν τραυματίζονται και ειδικά όταν ξεφεύγουν τραυματισμένα.
Τα ζώα υποφέρουν οικτρά και πεθαίνουν από πείνα στη φωλιά τους επίσης, όταν η μητέρα τους σκοτωθεί από κάποιο κυνηγό.
Η φόλα επίσης είναι μια άθλια πρακτική. Και σε παρακαλώ αφού έχεις αυτά τα στοιχεία για τη φιλοζωική να τα δημοσιεύσεις δημόσια ώστε να κινηθουμε και μεις εναντίον της. Αλλά αν δεν τα έχεις και είναι "κυνηγετικές" φήμες όπως καταλαβαίνεις αναλαμβάνεις και την ευθύνη.
Δεν έχω κάτι με τους κυνηγούς προσωπικά. Θεωρώ ότι η άγνοια και η σκληρότητα (που υπάρχουν σε πολλούς ανθρώπους) και ο φόβος τους για το θάνατο (που υπάρχει σε όλους τους ανθρώπους) τους οδηγεί στο να υιοθετούν μια τέτοια στάση: τη θανάτωση ζώων για τη δική τους διασκέδαση. Ξέρω ότι αυτοί δεν το βλέπουν έτσι. Αλλά πως αλλιώς είναι; Ισορροπία στη φύση μήπως; Ε τότε ας γίνουν οικολόγοι. Αρκετά ο άνθρωπος την έχει παραβιάσει.

March 27, 2008 at 10:35 PM  
Blogger IxNiLaTiS said...

@ gmoikology
Δυστυχώς η άγνοια είναι δική σου. Σκέψου λογικά. Η περιοχή ενός χωριού που έχει πάνω από 200 αλεπούδες θα έπρεπε να έχει πάνω από 200 x 10.000 = 2.000.000 ποντίκια, πράγμα αδύνατον.
Αν μάλιστα υπολογίσεις πόσα ποντίκια εξολοθρεύονται στους αγρούς από τα φυτοφάρμακα των καλλιεργειών, τότε … γελάμε … και κλαίμε.

Η Αλεπού τρέφεται με όποιο μικρότερο άγριο ή ήμερο ζώο μπορεί να θηρεύσει, όπως πχ λαγούς, ποντίκια, βατράχια, σαύρες, πουλιά (που κοιμόνται στο έδαφος), περιττώματα προβάτων, αλλά και με τα σκουπίδια των χωριών και των χωματερών. Έχεις πάει έξω από κάποια χωματερή την νύκτα να δεις τι γίνεται; Ξέρεις ότι όλες οι αλεπούδες του Υμηττού την νύκτα κατεβαίνουν και τρέφονται από τις χωματερές της Παιανίας, του Κορωπίου κλπ; Γνωρίζεις πως στο Πόρτο Ράφτη κάθε βράδυ τον χειμώνα οι αλεπούδες φθάνουν μέχρι τους σκουπιδοτενεκέδες και τις αυλές;

gmoikology said...

Και επειδή διάβασα ότι είσαι κυνηγός είναι ευκαιρία να δεις και με τους φίλους σου πως θα ελαχιστοποιήσετε το κυνήγι

Σωστά!!! Μάθε πως κυνηγάμε λίγα σαβατοκύριακα τον χρόνο και μόνον ότι τρώμε. Εγώ προσωπικά κυνηγώ πλέον μόνον λαγό και αγριόχοιρο. Άλλωστε το κυνήγι πλέον το «κατέκτησα» (εννοώ πως έχω φθάσει σε σημείο που καταλαβαίνω πιο ζώο πέρασε, πότε, τι έκανε, που πήγε κλπ, την στιγμή που οι άλλοι δεν έχουν αντιληφθεί τίποτα) και ασχολούμαι περισσότερο με την μελισσοκομία, η οποία βλέπω πως σιγά σιγά με τραβάει μακριά από το κυνήγι. Κάπως έτσι σταμάτησα και το ψαροντούφεκο.

gmoikology said...

Άλλωστε τα ζώα υποφέρουν οικτρά και όταν χτυπιούνται από σκάγια.

Ο τουφεκισμός είναι ο πιο γρήγορος θάνατος, όταν γίνεται όπως ορίζει ο νόμος. Δηλαδή τα σκάγια πχ για τον αγριόχοιρο πρέπει να είναι «χοντρά» και λίγα έτσι ώστε ή το χτύπησες και έπεσε κάτω αμέσως ή αστόχησες οπότε έφυγε τρομαγμένο και πιο έμπειρο …
Τα ψιλά σκάγια όμως, θα το τραυματίσουν και εκτός ότι θα φύγει, θα αγριέψει και θα σου σκοτώσει τα σκυλιά, και μετά θα υποφέρει.
Ο Νομοθέτης είναι σοφός, αλλά αστυνόμευση δεν υπάρχει.
Δεν υπάρχει ούτε συνείδηση, μια που η συνείδηση είναι κάτι που καλλιεργείται και δεν αυτοφύεται. Αλλά και δώ περιμένουμε από μια ασυνείδητη κοινωνία με μια ασυνείδητη εξουσία να διδάξει συνείδηση στα μέλη της;

Τα ζώα υποφέρουν οικτρά και πεθαίνουν από πείνα στη φωλιά τους επίσης, όταν η μητέρα τους σκοτωθεί από κάποιο κυνηγό.

Αρλούμπες και φαντασίες … φαντασίες και αρλούμπες.
Τα ζώα γεννούν και εκτρέφουν τα μικρά τους την εποχή της Άνοιξης, και για αυτό το κυνήγι την εποχή αυτή απαγορεύεται. Το’παμε … το ξεκαθαρίσαμε! Οκ?

gmoikology said...

Η φόλα επίσης είναι μια άθλια πρακτική. Και σε παρακαλώ αφού έχεις αυτά τα στοιχεία για τη φιλοζωική να τα δημοσιεύσεις δημόσια ώστε να κινηθουμε και μεις εναντίον της.

Από τον τρόπο που γράφεις νομίζω πως δεν κατανόησες το τι έγραψα πιο πάνω. Τι εννοείς «θα κινηθείτε εναντίον της»; Πώς θα στηρίξετε κατηγορία και ποια;



gmoikology said...

Δεν έχω κάτι με τους κυνηγούς προσωπικά. Θεωρώ ότι η άγνοια και η σκληρότητα (που υπάρχουν σε πολλούς ανθρώπους) και ο φόβος τους για το θάνατο (που υπάρχει σε όλους τους ανθρώπους) τους οδηγεί στο να υιοθετούν μια τέτοια στάση: τη θανάτωση ζώων για τη δική τους διασκέδαση. Ξέρω ότι αυτοί δεν το βλέπουν έτσι. Αλλά πως αλλιώς είναι; Ισορροπία στη φύση μήπως;
Ε τότε ας γίνουν οικολόγοι. Αρκετά ο άνθρωπος την έχει παραβιάσει.


Την ισορροπία δεν την διατάραξαν οι κυνηγοί αλλά οι μοντέρνες και «επιστημονικές» καλλιέργειες των φυτοφαρμάκων και των εντομοκτόνων, και η «ανάπτυξη» της βιομηχανίας. Τα γνωρίζεις αυτά, μην στρουθοκαμηλίζεις.

Οικολόγος δεν είσαι γιατί δεν είσαι κυνηγός.
Οικολόγος είσαι όταν πάς στον μανάβη και ΔΕΝ αγοράζεις αυτά τα αφύσικα μεγάλα και γυαλιστερά μήλα, με γεύση πατάτας, που δεν έχουν ούτε κάν ένα σκουληκάκι, αλλά αγοράζεις τα μικρότερα με σκουληκάκι ( σκουληκάκι = δεν έχει ραντιστεί με φάρμακα) που είναι και πιο ζουμερά και μυρωδάτα.

Η οικολογία είναι ένα σύνολο επιστημών που σχετίζονται με το οικοσύστημα. Οικολόγος είσαι όταν γνωρίζεις τα σχετικά με το οικοσύστημα και όχι γιατί αντιπαθείς τους κυνηγούς και αγαπάς (?) τα ζώα.

Λές και όποιος αγαπά τις γυναίκες είναι … Γυναικολόγος. LOL

Το ότι είμαι κυνηγός όχι μόνον δεν μου απαγορεύει να θέλω το καλό του οικοσυστήματος, αλλά μου το επιβάλει κιόλας (τι κυνηγός θα είμαι σε έναν τόπο που τα ζώα έχουν αφανιστεί; )
όπως και το ότι δεν είσαι κυνηγός δεν σε κάνει οικολόγο. Οκ ?

Το’παμε … το ξεκαθαρίσαμε!

March 28, 2008 at 1:07 AM  
Blogger ellinida said...

Οποιος θέλει, μπορεί να στείλει το ίδιο το ποστ, πατώντας το γράμμα κάτω από το ποστ.
Εστειλα το ίδιο το ποστ σε όλα τα μαιλ. Εδώ είναι μαιλς για τον Δήμο Χαλκίδας
dchalkis@otenet.gr
info@chalkida.gr

March 28, 2008 at 1:53 AM  
Blogger gmoikology said...

Ιχνηλάτη ενδιαφέρουσα η απάντησή σου. Κρίμα που εδώ δεν είναι τσατ για να συνεχιστεί ο διάλογος περαιτέρω.
Λοιπόν πολύ γρήγορα γιατί και ο χρόνος που έχω στη διάθεσή μου είναι ελάχιστος.
200-250000 οι νόμιμοι κυνηγοί και περίπου οι διπλάσιοι οι μη μόνιμοι ή λαθροθήρες. Μεγάλο Σάββατο στην Οίτη πρόπερσι και κάθε λίγα δευτερόλεπτα έπεφτε και τουφεκιά (αυτό για τις μανάδες και τα ορφανά).
Πρίν από 7-8 χρόνια παραλίγο να γίνω θύμα ατυχήματος κυνηγού στην Παιανία όταν για να πυροβολήσει ένα ζώο (εννοείται παράνομα) παρατρίχα να ξεκάνει και δύο ανθρώπους ακόμα.
Δεν με αφορά η παρανομία κάποιων ή όχι. Η πρακτική τους έχει αποτέλεσμα. Όσο για τα χοντρά σκάγια που ανέφερες για το αγριογούρουνο. Κάνε μια βόλτα στα κέντρα περίθαλψης αγρίων ζώων να δεις τι γίνεται. Έχω εργαστεί σε τέτοια. Σκέψου μόνο ότι στα κέντρα αυτά φτάνει ελάχιστο ποσοστό των τραυματισμένων πτηνών ή ζώων.
Είναι αληθεια ότι το ποσοστό μειώνεται ακριβώς γιατί μειώνονται οι κυνηγοί.
Όσον αφορά το θέμα της ισορροπίας της φύσης ε όχι και ότι οι κυνηγοί δεν έχουν βάλει το χεράκι τους. Τι θέλεις να σου απαριθμήσω πόσα είδη έχουν εξαφανισθεί εξαιτίας των κυνηγών; Δηλαδή επειδή εσύ μπορεί να είσαι συνεπής κυνηγός σημαίνει ότι είναι και οι υπόλοιποι. Επειδή σήμερα έχει υπάρξει ένας εξορθολογισμός σε ορισμένες χώρες νομίζεις ότι συμβαίνει και αλλού.
Δεν χρησιμοποίησα τον όρο "οικολογος" με την ουδετερότητα του ειδικού στα θέματα ούτε αυτουνού που κάνει βόλτα στη φύση για την απόλαυσή του ή και για να αφήσει τα σκουπίδια του ή το μόλυβδο από τα σκάγια του.
τον χρησιμοποίησα με την δυναμική του έννοια ως εκείνου -ης που αγωνίζεται για την προστασία του περιβάλλοντος και κυρίως για τα δικαιώματά του έναντι του ανθρώπου.

Πολύ ευχαρίστως να έχουμε ένα διάλογο επί αυτών των θεμάτων. Άφησε μια ηλεκτρονική διεύθυνση αν θέλεις. Δεν έλκομαι από την αντιπαράθεση αλλά και η αλήθεια δεν μπορεί να κρύβεται ή να αποπροσανατολίζεται έστω και αν αυτό δε γίνεται ηθελημένα.
Τέλος για να μην το ξεχάσω: Φυσικά υπάρχουν τόσα ποντίκια αγαπητέ μου.
Και οι αλεπούδες φυσικά θα πάψουν να τα κυνηγάνε όταν μπορούν να βρούν έτοιμη τροφή στη χωματερή. Αλλά για τον αριθμό των ποντικών που τρώει δεν είναι όπως καταλαβαίνεις δικής μου έμπνευσης νούμερο. Μου το έχει αναφέρει σε κέντρο περίθαλψης αγρίων ζώων ειδικός σε θέματα άγριας πανίδας. Αλλά νομίζω ότι αν θέλεις μπορείς εύκολα να το διασταυρώσεις ή να το διαψεύσεις ερευνώντας την αλήθεια της συγκεκριμένης άποψης.

March 28, 2008 at 4:04 AM  
Blogger resident said...

IxNiLaTiS said... "Σωστά!!! Μάθε πως κυνηγάμε λίγα σαβατοκύριακα τον χρόνο και μόνον ότι τρώμε."

Ο πληθυντικός μου άρεσε.
Παρά πολλοί κυνηγοί βγαίνουν στην ύπαιθρο με την άγρια μανία της δολοφονίας των ζωών,καθημερινά,αλλά και Μάρτη Απρίλη και Μαϊ που έχει απαγορευθεί το δολοφονικό σπορ και σκοτώνουν ότι κινείται.

March 28, 2008 at 5:20 AM  
Blogger resident said...

IxNiLaTiS said...
Μόνον λάβε υπόψιν σου ότι το κυνήγι που ασκείτο κατά κόρον από αρχαιοτάτων χρόνων, ποτέ δεν έβλαψε το οικοσύστημα, και ποτέ δεν ελάττωσε τον αριθμό των θηραμάτων / ζώων. Αυτά τα δεινά τα έφερε ο πολιτισμός και η «επιστήμη»

Μπα?!! Δηλαδή τα πολλά εκατομμύρια ζώα που σκοτώνουν οι κυνηγοί κάθε χρόνο δεν ελαττώνουν τον αριθμό?Τι είναι αυτά που λες???????

March 28, 2008 at 5:28 AM  
Blogger resident said...

@IxNiLaTiS Ωραία η τακτική σου να απαντάς μετά από 10 μέρες σε σχόλια που έγιναν στο ποστ

http://whispering-planet.blogspot.com/2008/03/blog-post_9524.html

March 28, 2008 at 6:38 AM  
Blogger IxNiLaTiS said...

@ resident

Επανέρχεσαι σε θέματα που έχουν απαντηθεί.

Έξυπνη η τακτική σου …
Πετάς μια ερωτησούλα – λάσπη, των δέκα λέξεων,
και εγώ μετά πρέπει να γράψω ένα κατεβατό 3 σελίδων
για να εξηγήσω τα εξηγημένα.


resident said...
@IxNiLaTiS Ωραία η τακτική σου να απαντάς μετά από 10 μέρες σε σχόλια που έγιναν στο ποστ
http://whispering-planet.blogspot.com/2008/03/blog-po

κατ αρχήν το λίνκ δεν λειτουργεί. Γιατί;


Εσύ μου υπέδειξες να περιμένω να απαντήσουν οι άλλοι και μετά εγώ.
Τώρα που έκανα αυτό που μου υπέδειξες,
προσπαθείς να με παρουσιάσεις ως δήθεν πονηρό.

Μήπως γι αυτό δεν λειτουργεί το λίνκ;
Για να μη βλέπουν οι άλλοι την μπαγαποντιά σου;

Φίλε, παίζεις βρόμικα, αλλά δεν περίμενα κάτι καλύτερο. …

March 28, 2008 at 1:20 PM  
Blogger IxNiLaTiS said...

resident said...

Μπα?!! Δηλαδή τα πολλά εκατομμύρια ζώα που σκοτώνουν οι κυνηγοί κάθε χρόνο δεν ελαττώνουν τον αριθμό?Τι είναι αυτά που λες???????


IxNiLaTiS said...

Τα ζώα που εξαφανίζονται είναι αυτά που «δεν χρησιμεύουν» πλέον στον σημερινό κοντόφθαλμο άνθρωπο. Ξέρεις πόσα ζώα που δεν κυνηγιούνται, εξαφανίζονται;
Λάβε υπ όψιν σου επίσης πως ο αγριόχοιρος στην Πελοπόννησο είχε εξαφανισθεί από την εποχή της τουρκοκρατίας. Πρόσφατα η Κυνηγητική Συνομοσπονδία Ελλάδος έκανε εμπλουτισμό της Πελοποννήσου με αγριόχοιρους και παρ όλο το κυνήγι του, ο αγριόχοιρος έχει φθάσει σήμερα σε πολύ υψηλούς αριθμούς πληθυσμού.
Όταν ένα ζώο είναι χρήσιμο στον άνθρωπο, ακόμα και ως θήραμα, τότε ο άνθρωπος φροντίζει για την ύπαρξή του. Αν δηλαδή επιτρεπόταν και το κυνήγι του ζαρκαδιού, σήμερα η Πελοπόννησος θα ήταν γεμάτη όχι μόνον από αγριόχοιρους αλλά και από ζαρκάδια.
Θέλετε να πληθήνουν τα ζαρκάδια;
Ε, τότε επιτρέψτε το κυνήγι τους.

March 28, 2008 at 1:27 PM  
Blogger resident said...

Δεν σου υπέδειξα ΤΙΠΟΤΑ! Για πήγαινε στο ποστ να δεις ποιος σου υπέδειξε και συ περίμενες να κοπάσει ο κουρνιαχτός για να πεις την τελευταία λέξη και να μείνει. Πονηρό το κόλπο σου κυνηγέ.

Τι έγιναν οι αγριόγαλοι,αγριοκοτες,καλιμανια, αγριοκουρκοι,διάφορα είδη παπιών κλπ που κυνηγήθηκαν εξαντλητικά? Σχεδόν εξαφανίστηκαν.Αν ψάξεις στο google θα δεις πόσα είδη εξαφανίστηκαν από το κυνήγι.
Αλλά εσύ δεν καταλαβαίνεις το απλό: δεν έχει σημασία μόνο η εξαφάνιση.Δηλαδή αν σκοτώσω χίλια σκυλιά για πλάκα το πρόβλημα είναι η εξαφάνιση?
Σημασία έχει ο αχρείαστος φόνος, τρόμος και πόνος.
Δεν καταλαβαίνεις και δεν λυπάσαι.

Game over.

March 28, 2008 at 2:20 PM  
Blogger resident said...

This comment has been removed by the author.

March 28, 2008 at 2:31 PM  
Blogger resident said...

Κάτι τελευταίο: με ονομάζεις εδώ παράλογο και άσχετο ,και σου λέω ναι, παράλογος ήμουν και άσχετος δεν είμαι γιατί υπήρξα φανατικός κυνηγός.Επίσης ζω σε επαρχία και όχι σε μεγαλούπολη και ξέρω πολύ καλά τι συμβαίνει.

Άλλαξα γιατί ένιωσα και ελπίζω να αλλάξεις και συ.

March 28, 2008 at 2:33 PM  
Anonymous Anonymous said...

Τι είναι τα ζαρκάδια;Αντικείμενα;
Φαντάζεσαι να λέγαμε «θέλετε να πληθύνουν οι κυνηγοί;E τότε επιτρέψτε το κυνήγι τους».Για κάθε κυνηγό που θα θηρεύουμε θα απελευθερώνουμε 2".
Η κάθε ζωή είναι μοναδική.Αλοιμονο αν αφαιρείς μια ζωή και μετά φέρνεις άλλη μια και όλα καλά.Σου σκότωσα τον σκύλο αλλά σου έφερα έναν άλλο.Ετσι πάει?

March 28, 2008 at 3:29 PM  
Blogger IxNiLaTiS said...

resident
Ζητώ συγνώμη. Έκανα λάθος. Την υπόδειξη να μην απαντήσω ακόμα αλλά να περιμένω, την έκανε ο zentikes


zentikes said...

IxNiLaTiS

καλο θα ηταν να αφηνες να γραψουν ολοι οι υπολοιποι σχολια
και μετα να μιλησεις
ετσι και αλλιως το ιδιο παραμυθι θα πεις
μην το επαναλαμβανεις δυο και τρεις φορες
αγαπητε μου φυσιολατρη


και όχι εσύ. Και πάλι ζητώ συγνώμη … μπερδεύτηκα.

March 28, 2008 at 10:33 PM  
Blogger IxNiLaTiS said...

resident said...

,Τι έγιναν οι αγριόγαλοι,αγριοκοτες,καλιμανια, αγριοκουρκοι,διάφορα είδη παπιών κλπ που κυνηγήθηκαν εξαντλητικά? Σχεδόν εξαφανίστηκαν ,

Καταστράφηκαν οι βιότοποί τους. Περιμένεις να ζήσουν τα ψάρια αν βρωμήσει η θάλασσα; Και μετά θα τα βάλετε με τους ψαράδες, αφού δεν έχετε το θάρρος να παραδεχθείτε ότι και εσείς βάλατε το χεράκι σας. Το πώς βάλατε το χεράκι σας και συνεχίζετε να το βάζετε, το έχω εξηγήσει σε άλλο πόστ, να μην τα ξαναγράφω …

resident said...
,Αν ψάξεις στο google θα δεις πόσα είδη εξαφανίστηκαν από το κυνήγι. ,

Α, οκ. Εκεί θα μάθω την αλήθεια. LOL

resident said...
,Αλλά εσύ δεν καταλαβαίνεις το απλό: δεν έχει σημασία μόνο η εξαφάνιση.Δηλαδή αν σκοτώσω χίλια σκυλιά για πλάκα το πρόβλημα είναι η εξαφάνιση? ,

Τα σκυλιά δεν πρόκειται να εξαφανιστούν γιατί χρησιμεύουν στον άνθρωπο.
Όσο για την "πλάκα", και εσύ το ίδιο κάνεις όταν παραγγέλνεις παϊδάκια και σουβλάκια.

Κάνεις την πλάκα σου στην ταβέρνα με τους φίλους σου, και σκοτώνεις αρνιά, γουρούνια και κοτόπουλα.
Μην κρύβεσαι πίσω από το δάκτυλό σου.

Και αφού ήσουν ( όπως λές) κυνηγός, γνωρίζεις ότι το κυνήγι δεν έχει καθόλου πλάκα.
Αντίθετα έχει κούραση, κόπο, αγωνία, και 9 στις 10 φορές έχει πίκρα.

Εξαρτάτε βέβαια τι είδους κυνηγός ήσουν …


resident said...
,Άλλαξα γιατί ένιωσα και ελπίζω να αλλάξεις και συ. ,

Έχω αναφέρει σε άλλο πόστ, ότι το κυνήγι πλέον το "κατέκτησα" και πως η μελισσοκομία που με έχει τώρα γοητεύσει, με τραβάει μακριά από το κυνήγι.

Αυτό που με τρελαίνει όμως, είναι να καταλογίζετε ευθύνες στους κυνηγούς,
για προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος αυτός,
που καμία σχέση δεν έχει με το κυνήγι.

March 28, 2008 at 10:56 PM  
Blogger ellinida said...

Ιχνηλάτη

"Αυτό που με τρελαίνει όμως, είναι να καταλογίζετε ευθύνες στους κυνηγούς..."

Μην τρελλαίνεσαι αγόρι μου, έχεις ήδη πρόβλημα ψυχολογικό. Με τίποτα δεν θα θέλαμε να στο επιδεινώσουμε.
Ούτως ή άλλως όσοι κυνηγάνε είναι αιμοδιψείς δολοφόνοι αδύναμων πλασμάτων.

"και 9 στις 10 φορές έχει πίκρα"

Κι'αφού σε πικραίνει τόσο, γιατί το κάνεις; Είσαι και μαζόχα δηλαδή, ε;

March 29, 2008 at 4:34 AM  
Blogger gmoikology said...

Ιχνηλάτη αφού σου δηλώσω ότι είμαι χορτοφάγος (για να μην αισθάνεσαι και ότι υπάρχει αντίφαση σε αυτά που λέω) πρέπει λίγο να ελέγξεις από που πηγάζει η ιδεολογία του κυνηγιού. Είναι σημαντικό να το κάνεις αυτό γιατί θα διαπιστώσεις ότι κατά βάση είναι μια ιδεολογία και όχι σπορ.
Ο ανδροπρεπής άνδρας, η μαγεία των όπλων, οι στολές παραλλαγής και το κρύψιμο μέσα στο δάσος, ο εντοπισμός του θύματος και η δυνότητα στο σημάδι... Πόσες και πόσες φορές δεν έχω ακούσει την περίφημη φράση ότι ο άνθρωπος ήταν κυνηγός. Ε ναι. Έστω. Από τότε έχουν περάσει μερικές δεκάδες χιλιάδες χρόνια και ο άνθρωπος έφτιαξε κοινωνίες και πολιτισμό. Αυτό που τον διαφοροποιεί από τα ζώα είναι η κουλτούρα του και όχι η αγριότητά του. Η απόδοση δικαιωμάτων και όχι η επιβίωση.
Δες ποιο είναι το target group των εντύπων όπου διαφημίζονται οι εταιρείες που συνδέονται με το κυνήγι: αθλητικές εφημερίδες και έντυπα που αναγνωρίζονται από ένα χαμηλό επίπεδο στοχαστικότητας. Θεωρείς ότι είναι τυχαίο;
Ψάξε στην ιστορία να δεις ποιας ιδεολογίας είναι σημαία η ανδροπρέπεια; Μήπως είναι του φασισμού;
Το ότι μπορείς να βρίσκεις τα ίχνη ενός ζώου στο δάσος, καταλαβαίνω ότι έχει τη γοητεία του. Αλλά είναι τόσο μείζον αυτό; Αυτό είναι το νόημα της ζωής;
Σκέφτηκες ποτέ ότι ένα ζώο υποφέρει πεθαίνοντας από τα σκάγια σου; Το είδες ποτέ ως ζωντανό πλάσμα;
Άσε τι λες στους άλλους. Στον εαυτό σου ομολόγησε: το είδες ποτέ σου με συμπόνοια;
Η συμπόνια όμως Ιχνηλάτη περιέχει το νόημα της ζωής. Και αν αυτό σου φαίνεται γλυκανάλατο λόγω της ανάγκης σου να φαίνεσαι και να περνιέσαι για ανδροπρεπής, η κουλτούρα που υπερασπίζεσαι είναι αυτή του αμερικάνου λοχία. Αυτή η αβάσταχτη ελαφρότητα για να μην πω γελοιότητα της στρατιωτικής αρετής.
Στη φύση δεν επικρατεί ο πιο δυνατός. Οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν και όλοι εμείς κάποτε θα βλέπουμε τα ραδίκια από κάτω. Οι αμοιβάδες παραμένουν εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια οι ίδιες όμως. Κάτι τόσο μικρό, τόσο αδύναμο και όμως αυτό είναι που επιβιώνει. Συνεπώς κάτι άλλο συμβαίνει. Αυτό που αφήνει κάποιος πίσω του δεν μπορεί να είναι κάτι τόσο γελοίο και ανούσιο όσο το κυνήγι. Αλλά μια μεστή στοχαστική και δημιουργική ζωή.
Το να δείξεις αδύναμος δε σημαίνει ότι δεν είσαι και άντρας. Το να δείξεις δυνατός επίσης δε σημαίνει ότι είσαι και άντρας. Η αρετή δε βρίσκεται στο αντριλίκι αλλά στη δύναμη να αντιμετωπίζει κάποιος τον εαυτό του. Στην ειλικρίνεια και την εντιμότητά του. Στο είναι και όχι στο φαίνεσθαι.

March 30, 2008 at 11:18 AM  
Blogger Wolf said...

χμμμ... κυνήγι...

Αν ήμουν συνταξιούχος και είχα αρκετό ελεύθερο χρόνο, ίσως θα ήθελα ένα περδικάκι, αρκεί να υπήρχε τέτοιος πληθυσμός.
Η καταγωγή μου είναι από τα 'καμμένα' της Πελοπονήσου, πώς θα μπορούσε κάποιος να πάει για κυνήγι, εκεί ?
Η καταστροφή που επήλθε είναι απίστευτη, αν έπαιρνα όπλο να βγω για κυνήγι θα ήταν σαν να κόβω με τον μπαλτά τον ετοιμοθάνατο, για να πουλήσω στο χασάπη.
5ετία? Όχι, ευχαριστώ, τουλάχιστον για 15 χρόνια θα έπρεπε να απαγορευτεί και όχι σαν απαγόρευση, αλλά σαν αυτοδέσμευση, όλων μας.
Βέβαια, όπως σε όλα τα πράγματα στο Γιουνανιστάν, το 'μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο' για αυτό γέμισαν οι φυλακές με τους καταδικασμένους για τους εμπρησμούς...

March 31, 2008 at 5:30 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home