Friday, November 9, 2007

Εκκληση προς Greenpeace & λοιπές οργανώσεις

Ελαβα ένα μαιλ από την Greenpeace που ζητούσε να βοηθήσουμε να διώξουμε τα μεταλλαγμένα από την Ευρώπη. Οκ μπήκα και υπέγραψα, το ανέβασα και στο whispering planet. Αυτή τη φορά όμως κάθισα και τους απάντησα τα εξής.

Και εμείς χρειαζόμαστε την βοήθεια σας. Θα μας την δώσετε;
Aπαγορεύθηκε το κυνήγι πανελλαδικά προς το παρόν και θεωρώ πως είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα. Ολοι μας ξέρουμε πως ο κόσμος είναι τρομερά ευαισθητοποιημένος πλέον σε θέματα περιβάλλοντος. 75% του πληθυσμού ζητούν να δημιουργηθεί Υπουργείο Περιβάλλοντος.
Δεν είναι πλέον καιρός να σταματήσει πλέον αυτή η φρικαλεότητα του κυνηγιού;
Βοηθήστε μας. Ξέρετε ότι όλο αυτό χρειάζεται την στήριξη των οικολογικών οργανώσεων.
Δεν είμαστε οικολογική οργάνωση, ούτε σκοπεύουμε να γίνουμε. Εϊμαστε απλά μιά ομάδα πολιτών που ολοένα μεγαλώνει. Είμαστε ο κόσμος που σας στηρίζει και περιμένει να μπείτε εσείς μπροστά. Είμαστε μιά χώρα που παραδόθηκε στις φλόγες και κανείς δεν σκέφτηκε πως δεν κάηκαν μόνο δέντρα.
Πως στείλαμε, όλοι εμείς που δεν βγήκαμε να φωνάξουμε, τα λιγοστά ζώα που σώθηκαν στις κάνες των κυνηγών.
Βρισκόμαστε σε μιά κρίσιμη καμπή. Και κάποτε πρέπει επιτέλους ν'ανοίξει κοινωνικός διάλογος για το κυνήγι. Οι φωνές που διαφωνούν με τους κυνηγούς είναι πολύ περισσότερες από εκείνες των κυνηγών. Απλά δεν έχουν συλλογικότητα και δύναμη.
Απλά μόνο βοηθήστε μας. Εστω και με δηλώσεις.
Αν μη τι άλλο επειδή αισθανθήκαμε προδομένοι με την στάση σας μετά τις πυρκαγιές.
Τι να τις κάνω τις καμπάνιες για τις λάμπες και τα καλαμπόκια. Δεν λέω πως δεν είναι σημαντικά θέματα. Αλλά νομίζω πως η απαγόρευση του κυνηγιού ήταν το πρώτο που θα έπρεπε να προτείνετε σε μιά χώρα που στην κυριολεξία κάηκε η γούνα της.
Απλά και μόνο βοηθήστε μας.


Θεωρώ πως αυτή τη φορά πρέπει να πάρουν θέση όλες οι οικολογικές οργανώσεις. Δεν απευθύνομαι μόνο στην Greenpeace αλλά σε όλους.
Κι'όλοι εσείς που μπαίνετε ή συμμετέχετε στο μπλογκ. Οσοι θέλουν να σταματήσει το κυνήγι ήρθε η ώρα να εντείνουμε τις προσπάθειες μας. Οσοι δεν έχετε υπογράψει ακόμα στο petition, κάντε το. Το link είναι εδώ και θα βρίσκεται πάντα στο template δεξιά. Ξέρω πως είναι βαρετό κάθε τρεις και λίγο να υπογράφουμε petitions, κι'εγώ βαριέμαι, αλλά δεν χάλασε ο κόσμος για λίγα δευτερόλεπτα. Η φωνή μας είναι η δύναμη μας.
Ανεβάστε ποστς στα μπλογκς σας, γράφτε στα κανάλια, στις εφημερίδες, πιέστε τις οικολογικές οργανώσεις να πάρουν θέση, σε βουλευτές, οπουδήποτε. Πρέπει ν'αφήσουμε επιτέλους ήσυχη την φύση ν'ανακάμψει. Το κυνήγι όχι απλά είναι μιά βαρβαρότητα αλλά μετά από αυτά που ζήσαμε τουλάχιστον εγκληματική ενέργεια.
Τα ζώα δεν έχουν φωνή. Από εμάς περιμένουν να φωνάξουμε.

Labels:

5 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Μα έχουν καμία διαφάνεια να ξέρουμε ποιοί αποφασίζουν σ΄αυτές τις μπιζνες;
Τους βολεύει το διαίρει, 'κονόμα και βασίλευε. Παράλληλα με τις πολύ χρήσιμες συχνές καταγγελίες τής κάθε βαρβαρότητας, χρειαζόμαστε απεξάρτηση από τους ψευτοοικολόγους και συντονισμό που να τον αποφασίζουμε και να τον ελέγχουμε όλοι μαζί. Ούτε λίγοι είμαστε ούτε δουλοπρεπείς!

November 10, 2007 at 12:41 AM  
Anonymous Anonymous said...

Προτείνω να απαγορευτεί και το ψάρεμα...
Προσωπικά δε βλέπω καμία διαφορά στο να σκοτώνεις ένα ψάρι με το να σκοτώνεις ένα πουλί ή ένα ζώο...
Τα έχω κάνει και εξακολουθώ να τα κάνω και τα δύο και μπορώ να σας πω ότι το συναίσθημα είναι το ίδιο χάλια... Η προσωπική μου άποψη είναι να είναι σε θέση ο άνθρωπος να διαχειρίζεται τη φύση και να συμβιώνει μαζί της και όχι να την καταστρέφει... ΟΧΙ στο παράνομο ψάρεμα ΟΧΙ στο παράνομο κυνήγι ΟΧΙ στην εντατική καλλιέργεια εκτάσεων ΟΧΙ στην υπερκατανάλωση. Αντί για τη καμπάνια απαγορεύσεων προσπαθήστε να κάνουμε καμπάνια σωστής διαχείρισης της φύσης...

November 13, 2007 at 11:36 PM  
Blogger ellinida said...

Αφού το συναίσθημα είναι χάλια γιατί το κάνεις φίλτατε;
Η προσωπική μου άποψη πως ο άνθρωπος δεν ξέρει να διαχειρίζεται την φύση, πόσα παραδείγματα θέλεις να σου αναφέρω;

November 15, 2007 at 7:51 AM  
Anonymous Anonymous said...

Δε χρειάζεται να μου φέρεις κανένα παράδειγμα γιατί συμφωνώ μαζί σου στο ότι ο άνθρωπος δεν ξέρει να διαχειρίζεται τη φύση. Και αυτό για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν υπάρχει παιδεία. Ειδικά μετά τη βιομηχανική επανάσταση στον άνθρωπο δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι είναι ικανός για τα πάντα ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει χωρίς να λογοδοτεί σε κανένα…ότι μπορεί να παίρνει χωρίς να δίνει… Εδώ και λίγο καιρό αρχίζει να καταλαβαίνει ότι η φύση δεν μπορεί συνέχεια να δίνει και το μόνο που ο άνθρωπος της επιστρέφει να είναι απόβλητα και καμένη γη…
Όσον αφορά το κυνήγι και το ψάρεμα πιστεύω ότι ο άνθρωπος έχει κάθε δικαίωμα να παίρνει από τη φύση και ψάρια και πουλιά και μήλα και πορτοκάλια… Σαφώς και το να κόβεις ένα μήλο από τη μηλιά προκαλεί λιγότερο αποτροπιασμό από το να πιάνεις ένα ψάρι με το αγκίστρι και αυτό με τη σειρά του είναι λιγότερο ωμό από το να σκοτώνεις μία πέρδικα… Το θέμα είναι να μη γίνονται αρρωστημένες υπερβολές και να σεβόμαστε τη φύση που τα παρέχει.
Το να υπάρχουν αρκετοί οι οποίοι ούτε συνείδηση έχουν ούτε το αύριο σκέφτονται ούτε παιδεία διαθέτουν είναι ευθύνη όλων μας και πρέπει να γίνει κάτι για να αλλάξει… Υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που αν και κάνουν πολύ λιγότερη φασαρία από ένα όπλο προκαλούν απίστευτα μεγάλη καταστροφή…
Ας εστιαστούμε σε αυτά και στη δημιουργία νοοτροπίας ορθολογικής διαχείρισης…

Θεωρώ επίσης μεγάλη ανικανότητα το να μη μπορεί να διαμορφωθεί η νοοτροπία του ανθρώπου έτσι ώστέ να μη καταστρέφει και να διαλέγουμε τον εύκολο δρόμο της απαγόρευσης.

Κάθε μέρα σκοτώνονται άνθρωποι σε τροχαία ατυχήματα από υπερβολική ταχύτητα… Δεν πρέπει να απαγορεύσουμε την οδήγηση ούτε να βάλουμε τεράστια πρόστιμα. Πρέπει να διαμορφώσουμε νοοτροπίες και συνειδήσεις….

November 16, 2007 at 5:25 AM  
Anonymous Anonymous said...

"χρειαζόμαστε απεξάρτηση από τους ψευτοοικολόγους και συντονισμό που να τον αποφασίζουμε και να τον ελέγχουμε όλοι μαζί. Ούτε λίγοι είμαστε ούτε δουλοπρεπείς"

σε αυτό νομίζω ότι συμφωνεί και η ίδια η Greenpeace

March 19, 2008 at 4:56 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home