Friday, November 23, 2007

Σας περιμένουμε όλους!


Στην Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2007 στις 19,30 το απόγευμα στο Θέατρο Σοφούλη (Τραπεζούντος 4 και Σοφούλη γωνία) θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα χωρίς κατανάλωση BUY NOTHING DAY.

Με αυτή την αφορμή, η Ευρωοδύσσεια, Fair Trade Hellas Θεσσαλονίκης, το Εκπαιδευτικό Κέντρο ΓΑΙΑ, η Πολωνική Οργάνωση eFTe με την υποστήριξη του Θεάτρου Σοφούλη, διοργανώνουν προβολή της ταινίας των Nick and Marc Francis με τίτλο “Black Gold”. Στη συνέχεια της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με καλεσμένους τον π. Υφυπουργό και Βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κ. Σπύρο Βούγια και την Έπαρχο Λαγκαδά κ. Πόπη Καλαϊτζή.

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιος φτιάχνει τα Χριστουγεννιάτικα δώρα σας; Τί σημαίνει “Made in China”; Όχι; Ελάτε για να μάθετε. Γνωρίζετε πόσο αμείβεται ο εργάτης στη φυτεία του καφέ; Γνωρίζετε τί είναι τα προϊόντα του αλληλέγγυου εμπορίου»; Ελάτε για να μάθετε και να δοκιμάσετε.

Τα τελευταία χρόνια με δεδομένη την εκμετάλλευση των χωρών του αναπτυσσόμενου κόσμου από τις πολυεθνικές εταιρίες, το κοινωνικό πρόβλημα επιδεινώνεται. Ο μόνος τρόπος για να αλλάξει το σκηνικό, είναι οι πολίτες να αξιοποιήσουν την καταναλωτική τους δύναμη. Με σύνεση και αποφασιστικότητα.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

σπουδαία πρωτοβουλία...
Τα πολλά μου συγχαρητήρια στην "Ευρωοδύσσεια" για την πραγματικά αξιόλογη πρωτοβουλία και τα ακόμη περισσότερα γι ατην επιλογή του κ. Βούγια και της κ. Καλαϊτζή. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις μπορούν να φέρουν καρπούς μόνο με τη συμμετοχή ανθρώπων που γουστάρουν πραγματικά τη συμμετοχή τους στα κοινά, όπως ακριβώς θεωρώ ότι είναι οι προαναφερόμενοι.
Ελπίζω να συνεχίσετε έτσι..
Καλή επιτυχία σε κάθε εκδήλωση..

November 24, 2007 at 3:06 AM  
Blogger Ταχυδρόμος! said...

Τα συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους αυτούς που άφησαν τη ζεστασιά του σπιτιού τους και ήρθν να μοιραστούν μαζί μας αυτή την εμπειρία! Σύντομα περισσότερες δράσεις!

November 26, 2007 at 3:34 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home