Tuesday, November 13, 2007

πουφ

Ώρες ώρες δεν ξέρω πώς περιμένουμε ευαισθησία για το περιβάλλον κλπ κλπ όταν δεν σεβόμαστε καν τον διπλανό μας - γιατί φυσικά υποτίθεται ότι τον άνθρωπο τον σεβομαστε πιο εύκολα.
Διαβάστε λοιπόν στο Βήμα:


Γεύματα ΚΑΠΝΟΥ στα ελληνικά εστιατόρια
Στα εστιατόρια και στα καφέ της χώρας μας σερβίρονται κυρίως μικροσωματίδια ΡΜ 2,5, απ' αυτά που εισχωρούν βαθιά στους πνεύμονες και προκαλούν καρκίνο και άλλες βλάβες. Πέντε χρόνια μετά τη θεωρητική απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους, μεγάλη έρευνα στην Αθήνα και στην Κρήτη κατέδειξε απαράδεκτη ποιότητα αέρα στους κλειστούς χώρους, αφού η περιεκτικότητά του σε ΡΜ 2,5 βρέθηκε ως και 40 φορές υψηλότερη από τα επιτρεπόμενα όρια!


Κατά τα άλλα, έχουν το θράσος οι καπνιστές και μιλάνε για υστερίες και καταπιέσεις κα άλλα φαιδρά.
Όταν η μόνη καταπίεση είναι ότι αν δεν μπορώ να αντέξω τον καπνό είμαι υποχρεωμένη να κλειστώ σπίτι μου. Στην δουλειά βέβαια, εξαρτάται από το αφεντικό: αν έχεις την τύχη να είναι λογικός (σπάνια περίπτωση) κάνεις τον σταυρό σου. Αλλιώς.. περαστικά σου, στην κυριολεξία.
Όλα αυτά για να πουλάνε μερικοί και μερικές φιγούρα.

1 Comments:

Blogger ellinida said...

Δεν έχεις κι'άδικο. Είναι τρομερά ενοχλητικό για όσους δεν καπνίζουν.
Εδώ είναι ενοχλητικό και γι'αυτούς που καπνίζουν. Είναι φορές που κάποιοι χώροι είναι ασφυκτικοί και δεν μπορείς ν'αναπνεύσεις.
Παρεπιμπτόντως ενοχλεί και μένα που καπνίζω...

November 13, 2007 at 10:06 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home