Sunday, November 11, 2007

ΚΕ.Π.ΚΑ: Πάρτε πίσω, τώρα, το επικίνδυνο βιβλίο της βιολογίας

Θεσσαλονίκη 24/10/2007

Αρ. Πρωτ.: 1567

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πάρτε πίσω, τώρα, το επικίνδυνο βιβλίο της βιολογίας

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, απέστειλε, σήμερα, στoν Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη. Η παρακάτω επιστολή κοινοποιήθηκε, στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή, στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Γεώργιο Παπανδρέου, στη Γενική Γραμματέα του Κ.Κ.Ε., κ. Αλέκα Παπαρήγα, στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέκο Αλαβάνο, στον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, κ. Γεώργιο Καρατζαφέρη, στον Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Χρήστο Φώλια, στον Υφυπουργό Ανάπτυξης, κ. Γεώργιο Βλάχο και στο Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή, κ. Ιωάννη Οικονόμου.

«Κύριε Υπουργέ,

Απορούμε και αγανακτούμε, για τα όσα γράφονται και φωτογραφίζονται, στο βιβλίο της Βιολογίας της Γ’ Γυμνασίου.

Είναι απαράδεκτο να παρουσιάζονται οι Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί, με τρόπο τόσο μονομερή και μεροληπτικό. Εάν συγγραφέας και χρηματοδότης του βιβλίου ήταν η Monsanto, θα μπορούσαμε να καταλάβουμε τις σκοπιμότητες και την αναγραφή της μισής αλήθειας. Δυστυχώς, όμως, αυτά αναγράφονται, σε ένα επίσημο βιβλίο, που χρηματοδοτείται, από τους φόρους των Ελλήνων Πολιτών Καταναλωτών και σκοπεύει να «μορφώσει» τα παιδιά μας και να διαμορφώσει την άποψή τους και τη στάση ζωής τους.

Στις 14 Σεπτεμβρίου 2007, είχαμε στείλει, πάλι, παρόμοια επιστολή διαμαρτυρίας, στην προκάτοχό σας, κ. Μαριέττα Γιαννάκου. Κατανοούμε ότι μεσολάβησαν οι βουλευτικές εκλογές, όμως, πιστεύουμε ότι είναι απαράδεκτο να μην αναλαμβάνει το Υπουργείο σας καμιά πρωτοβουλία, για το άκρως επικίνδυνο αυτό θέμα.

Απαιτούμε την άμεση αλλαγή της συγκεκριμένης σελίδας του βιβλίου και την καταχώρηση, σε αυτό και των υπολοίπων στοιχείων, σε σχέση με τους Γ.Τ.Ο. (περιβάλλον, μονοπώλια, πνευματικά δικαιώματα, «εκβιασμοί» χωρών του τρίτου κόσμου, πιθανά προβλήματα υγείας, διαφορετικές επιστημονικές απόψεις κ.λπ.).

Οι Καταναλωτές λέμε ΟΧΙ, στους Γ.Τ.Ο., γιατί:

· Δε θέλουμε να γίνουμε πειραματόζωα.

· Δε θέλουμε να γίνουμε θύματα ολιγοπωλίων και μονοπωλίων.

· Δε θέλουμε την καταστροφή του περιβάλλοντος».

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. καλεί τους γονείς και τους δασκάλους να ενεργοποιηθούν, ώστε να προστατευτούν τα παιδιά μας και να μη «μπουν οι Γ.Τ.Ο., στη ζωή μας, από την κερκόπορτα».

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. ζητά, από τους Έλληνες Καταναλωτές, να προσυπογράψουν την παραπάνω επιστολή, ώστε να πιέσουμε, το Υπουργείο να αλλάξει το βιβλίο.

Για να υπογράψουμε την επιστολή, μπαίνουμε στην ιστοσελίδα του ΚΕ.Π.ΚΑ. (www.kepka.org), ή τηλεφωνούμε, στο 2310233333, εργάσιμες ημέρες, από τις 09:00 έως 14:30.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home