Thursday, November 1, 2007

Ένωση Βίγκαν Ελλάδος

1η Νοεμβρίου: παγκόσμια ημέρα veganism – η Ελληνική Vegan Society παρουσιάζει τον δικτυακό της χώρο.



Το veganism μπορεί να μεταφραστεί ως "καθαρή" χορτοφαγία στα ελληνικά. Είναι ένας τρόπος διατροφής απαλλαγμένος από ζωικά προϊόντα και βασισμένος σε τροφές φυτικής προέλευσης. Για πολλούς vegans η διατροφή είναι μέρος μίας συνολικότερης στάσης ζωής που αποκηρύσσει την βαναυσότητα που συνεπάγεται η εκμετάλλευση "μη ανθρώπινων" πλασμάτων στο όνομα της ευχαρίστησης, της διασκέδασης, ή της ευκολίας.

Η επιλογή της καθαρής χορτοφαγίας υπαγορεύεται κυρίως από ηθικούς λόγους, με δευτερεύοντες λόγους την προστασία και την βελτίωση του περιβάλλοντος, την αποφυγή της σπατάλης πλουτοπαραγωγικών πόρων του πλανήτη, και την βελτίωση της ανθρώπινης υγείας. Με την υιοθέτηση της καθαρής χορτοφαγίας κάνουμε πράξη την συμπόνοια και την μη βαναυσότητα προς τα ζώα, την υπεύθυνη και ηθική κατανάλωση, την διασφάλιση της αειφορίας της φύσης, και την διατήρηση της οικολογικής ακεραιότητας του πλανήτη.

Η Ένωση Vegan Ελλάδος (Hellenic Vegan Society) επιλέγει την συμβολική ημέρα της 1ης Νοεμβρίου για την επίσημη παρουσίαση της ιστοσελίδας της. Η ιστοσελίδα μας, που έχει δημιουργηθεί υπό την αιγίδα της πρώτης στον κόσμο Vegan Society, δηλ. της Βρετανικής Vegan Society που ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1944, αποτελεί τον μοναδικό ελληνικό δικτυακό χώρο που προσφέρει έγκυρη πληροφόρηση σε όσους θέλουν ή σκέφτονται να υιοθετήσουν έναν τρόπο ζωής απαλλαγμένο από ζωικά προϊόντα.

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο επιλέγουν μία πιο συμπονετική διατροφή και στάση ζωής. Σήμερα, 1η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα της Καθαρής Χορτοφαγίας (veganism), η Ένωση Vegan Ελλάδος (Hellenic Vegan Society) καλεί όλους τους Έλληνες να επανεξετάσουν τις διατροφικές τους επιλογές και να σκεφτούν εάν τους αρέσει να συμμετέχουν στον σφαγιασμό δισεκατομμυρίων αισθανομένων (sentient) πλασμάτων ετησίως. Η Ένωση Vegan Ελλάδος δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει, με την παροχή έγκυρης ενημέρωσης και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, όσους σκέφτονται να επιλέξουν μία πιο συμπονετική διατροφή.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον δικτυακό χώρο της Ένωσης Vegan Ελλάδος, στην ιστοσελίδα www.vegansociety.gr. Email για επικοινωνία: info@vegansociety.gr.
--------------------
Press Release 1 © Hellenic Vegan Society – 31.10.2007

Labels: , , ,

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Αν δεν κάνω λάθος είναι "αυστηρή" χορτοφαγία και όχι "καθαρή".

September 28, 2008 at 5:41 PM  
Anonymous Anonymous said...

το λινκ της σελιδας δεν ανοιγει.

November 12, 2012 at 10:03 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home