Thursday, October 18, 2007

Μπλόγκερ για τη ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ και την ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ

Η δημοσιότητα είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές άμυνες των αδικημένων, γιατί οι επιθετικοί φοβούνται πάντα να εκτίθεται ο σκοταδισμός τους. Καλό τούς κάνουμε !
Αν θυμηθούμε τι κατάφεραν δεκάδες γνωστοί και άγνωστοι ειρηνιστές μόνο τον τελευταίο αιώνα και ανέκοψαν τη μανία (μήνιν) καταστροφής γνωστών και άγνωστων αρχομανών, ώστε σήμερα να μπορούμε να ανταλλάσσουμε μηνύματα αντί για μια παγκόσμια ραδιενεργή έρημο ή να σερνόμαστε σε μια τρομοβαβυλώνα, ίσως πείσουμε και πολύ δύσπιστους ότι είναι καιρός πια το διαδίκτυο από εθιστικό, να γίνει εργαλείο εμψύχωσης και χειραφέτησης της ανθρωπότητας. Τα περιθώρια στενεύουν.
Προτείνουμε σε όσους φίλους και όσες φίλες το αποφασίσουν, να σχεδιάσουμε συναντήσεις για τη διάδοση προτάσεων για ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ και ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ.

Ακολουθούν ενδεικτικά 3 δοκιμασμένες δράσεις:
1. Να κάνουμε γνωστή την κατά 99,98% ειρηνική ιστορία τής ανθρωπότητας (http://www.orgonelab.org/saharasia_gr.htm), πράγμα που έχει σαν άμεση ευεργετική συνέπεια την αναθάρρηση των συνομιλητών για τη διεθνή συμφιλίωση.
2. Να ασχοληθούμε με τις δυνατότητες για την ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΗ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ (http://klimatika.blogspot.com/2007/09/2.html), περιορισμένες στα άστεα, αλλά πολύ μεγάλες σε εξοχικά και τα χωριά, ιδιαίτερα δε επείγουσα στις πυρόπληκτες περιοχές.
3. Να παίξουμε μη ανταγωνιστικά παιχνίδια δείχνοντας πόσο εύκολη είναι η πρόληψη της αυτο-καταστροφικής εξάρτησης στην επιθετικότητα των ρωμαϊκών μονομαχιών-αρένων.
Η δημιουργία ομάδων και οι συχνές αλλαγές παικτών ανάμεσα στις ομάδες στα παιχνίδια (που πρέπει να πάψουν να είναι ρωμαϊκές μονομαχίες βίας, μίσους, φανατισμού μέσα και έξω από τις άχρηστες αρένες), καλύτερα να γίνεται με κλήρωση. Δηλαδή μετά από κάθε ημίχρονο ή διάλειμμα να αλλάζουν μεταξύ τους θέση δυο παίκτες που θα βγαίνουν με κλήρωση, ένας από κάθε ομάδα. Άλλωστε τα ίδια τα παιδιά χρησιμοποιούν από πανάρχαια παράδοση την κλήρωση και στα λαχνίσματα των παιχνιδιών. Βλ. Ιλιάδα Ο 190, Πλάτ. Νόμ. 759, Ξεν. Αθ., Ι 2, Αριστ. Πολ.1294β, Λεξ. Δημητράκου σ. 3941-3, Λουκάτος Δ., "ρίξαν το λαχνίν κι έπεσεν ο κλήρος": σε δημοτικά τραγούδια.



Θα χαρούμε να ακούσουμε και για άλλες φιλειρηνικές δράσεις που μπορούμε να δοκιμάσουμε και να προβάλλουμε.
Στη διάθεση κάθε εθελοντή διασώστη: afoviahappiness papaki yahoo.com

Ιστοσελίδα για το κλίμα, την ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ και την ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ: εδώ.

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home