Tuesday, October 16, 2007

Ξεσκέπασμα του κλιματοτρομοκράτη στη Βρετανία


Αδέκαστος δικαστής
τολμά να ξεγυμνώσει την τρομολαγνεία των φοβικών σκοταδιστών τής υπερθέρμανσης (του καμμένου μυαλού και της αλαζονείας τους).
Μιας και ΟΙ ΦΟΒΙΚΟΙ ΚΛΙΜΑΤΟΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΔΙΕΘΝΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ για ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ στις οποιεσδήποτε αντικοινωνικές ή κλιματικές αναστατώσεις, αναγκαζόμαστε να παρουσιάσουμε τη θαρραλέα αντίσταση ενός πολύ προσεκτικού βρετανού δικαστή, στο δούρειο ίππο τού ραδιενεργού λόμπι και της πλανηταρχίας:
O δικαστής σερ Μάικλ Μπάρτον είχε κληθεί να αποφασίσει αν το ντοκιμαντέρ του Αλ Γκορ με τίτλο «Μια ενοχλητική αλήθεια» και θέμα την παγκόσμια κλιματική αλλαγή μπορεί να προβληθεί στα βρετανικά δευτεροβάθμια σχολεία, όπως ζητεί η κυβέρνηση. Είχε επιληφθεί της υπόθεσης έπειτα από προσφυγή ενός διευθυντή σχολείου του Κεντ, ο οποίος ζητούσε να απαγορευτεί η προβολή του. Εξετάζοντας το ντοκιμαντέρ, το οποίο έχει κερδίσει εγκώμια από τους οικολόγους και ένα Όσκαρ από την κινηματογραφική βιομηχανία, ο δικαστής διαπίστωσε ότι περιέχει... εννέα ενοχλητικά σφάλματα.Επισήμανε πως εννέα από τους ισχυρισμούς του δεν στηρίζονται στην επιστημονική συναίνεση και διατυπώθηκαν «στο πλαίσιο της κινδυνολογίας και της υπερβολής».
Στα σχολεία
Η δικαστική απόφαση θα έχει επιπτώσεις στη βούληση της κυβέρνησης για την προβολή του ντοκιμαντέρ σε όλα τα δευτεροβάθμια σχολεία. Ο δικαστής συμφώνησε ότι μπορεί να προβληθεί, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα δοθούν νέες οδηγίες στους εκπαιδευτικούς να εξισορροπούν τις «μονόπλευρες» απόψεις του Γκορ στα αμφισβητούμενα τμήματα του ντοκιμαντέρ. Η απόφαση για την προβολή της «Ενοχλητικής αλήθειας» στα δευτεροβάθμια σχολεία είχε προσβληθεί δικαστικά από τον Στιούαρτ Ντίμοκ, διευθυντή σχολείου στο Κεντ, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κάνει στα παιδιά πλύση εγκεφάλου.

1 Στην ταινία υποστηρίζεται ότι κατοικημένες ατόλες (κοραλλιογενή νησιά) του Ειρηνικού «κατακλύζονται από τη θάλασσα εξαιτίας της ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη που προκαλεί ο άνθρωπος», ωστόσο δεν υπάρχουν στοιχεία ότι εκκενώνονται από τους πληθυσμούς τους. [Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο*, μόνο που το αποσιωπούν τα τρομοΜΜΕ-συνενόχους τού ματαιόδοξου υποψήφιου αρχιδολαριανού - στο τέλος μια παραπομπή ενδεικτική].
2 Στην ταινία αναφέρεται πως το ρεύμα του Κόλπου, που θερμαίνει τον Ατλαντικό Ωκεανό, θα σταματήσει λόγω της παγκόσμιας ανόδου της θερμοκρασίας, ωστόσο η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Αλλαγή του Κλίματος εκτιμά πως αυτό είναι «πολύ απίθανο» να συμβεί.
3 Ο Γκορ υποστηρίζει πως δύο καμπύλες, από τις οποίες η μία αποτυπώνει την αύξηση του CΟ2 και η άλλη την αύξηση της θερμοκρασίας σε μια περίοδο 650.000 ετών, «συμπίπτουν ακριβώς», όμως ο δικαστής επισημαίνει πως, μολονότι οι επιστήμονες συμφωνούν ότι υπάρχει μια σχέση, η δήλωση περί ακριβούς συμπτώσεως είναι υπερβολική.
4 Ο Γκορ υποστηρίζει πως η εξαφάνιση του χιονιού από το Κιλιμάντζαρο αποδίδεται ειδικά στην αλλαγή του κλίματος που προκαλεί ο άνθρωπος. Ο δικαστής δήλωσε πως οι επιστήμονες συμφωνούν ότι αυτό δεν μπορεί να αποδειχθεί.
5 Στην ταινία, το γεγονός ότι η Λίμνη Τσαντ στερεύει αποδίδεται στην παγκόσμια άνοδο της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με τον δικαστή, «είναι πολύ πιθανόν να είναι αποτέλεσμα της πληθυσμιακής αύξησης, της υπερβολικής βόσκησης και των περιφερειακών κλιματικών διακυμάνσεων».
6 Ο Γκορ απέδωσε τον τυφώνα Κατρίνα στην παγκόσμια άνοδο της θερμοκρασίας, όμως «τα στοιχεία για κάτι τέτοιο είναι ανεπαρκή».
7 Ο Γκορ αναφέρεται επίσης σε μια έρευνα που δείχνει ότι πολικές αρκούδες πνίγηκαν «επειδή υποχρεώθηκαν να κολυμπήσουν μεγάλες αποστάσεις για να βρουν τους πάγους». Σύμφωνα με τον δικαστή, «η μόνη επιστημονική μελέτη που μου παρουσίασαν οι πλευρές ήταν μία, που δείχνει ότι τέσσερις πολικές αρκούδες βρέθηκαν πρόσφατα πνιγμένες εξαιτίας μιας καταιγίδας».
8 Σύμφωνα με την ταινία, οι κοραλλιογενείς ύφαλοι σε όλο τον κόσμο ασπρίζουν εξαιτίας της παγκόσμιας ανόδου της θερμοκρασίας και άλλων παραγόντων. Ο δικαστής επισήμανε πως είναι δύσκολο να διαχωριστούν οι βλάβες στα κοράλλια που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή από τις βλάβες που οφείλονται στην υπερβολική αλιεία και τη ρύπανση.
9 Ο Γκορ υποστηρίζει πως μια άνοδος της στάθμης της θάλασσας ώς και κατά 20 πόδια (6,1 μέτρα) θα προκληθεί από το λιώσιμο των πάγων είτε στη Δυτική Ανταρκτική είτε στη Γροιλανδία «στο εγγύς μέλλον». Ο δικαστής χαρακτήρισε τη δήλωση αυτή «ιδιαίτερα κινδυνολογική», προσθέτοντας πως είναι κοινώς αποδεκτό ότι, αν οι πάγοι της Γροιλανδίας λειώσουν, θα απελευθερώσουν αυτή την ποσότητα νερού- «αλλά μόνον έπειτα από χιλιετίες».

*"In the IPCC scenarios," Mörner concludes, "the Maldives were
condemned to disappear in the near future." "Our documentation
of actual field evidence contradicts this hypothesis."

From "New perspectives for the future of the Maldives"
Nils-Axel Mörner, Michael Tooley, and Göran Possnert,
Global and Planetary Change, Vol. 40, Issues 1-2,
Jan 2004, pp 177-182

Nils-Axel Mörner, Paleogeophysics and Geodynamics,
Stockholm University, Sweden

Michael Tooley, Geography and Archaelogy,
University of Durham, Durham, UK

Göran Possnert, The Angstrom Laboratory,
Uppsala University, Sweden

Read entire paper at:
http://www.sciencedirect.com/

Ιστοσελίδα για το κλίμα, την ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ και την ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ: εδώ.

Labels: ,

2 Comments:

Blogger Niemandsrose said...

Πληρέστατο και ενημερωμένο το post! Μπράβο σας! Η μόνη μου αντίρρηση (γιατί πρέπει σώνει και καλά να έχω μία) είναι να μην ηρωοποιήσουμε τον Al Gore επειδή το ντοκιμαντέρ του έγειρε αντιδράσεις.

October 16, 2007 at 1:14 PM  
Blogger ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ & ανατίναξης πυρηνικών εργοστασίων said...

Σας ευχαριστώ πολύ που το επισημαίνετε, γιατί ήταν παράλειψη! Όχι απλώς συμφωνούμε, αλλά, όπως μπορείτε να ξαναδείτε, αποφεύγω να γράψω καν το όνομά του. Μακάρι κάποιος φιλότιμος γιατρός ή αρθρογράφος να του συστήσει μια μαγνητοεγκεφαλογραφία που να τον οδηγήσει σε θεραπεία τής επιθετικότητάς του, η οποία αναστατώνει, με τους ομοίους του, όλη την ανθρωπότητα, σε μια εποχή που πρέπει να προχωρήσει κατεπειγόντως σε ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ και συνομοσπονδίες ΑΥΤΑΡΚΕΙΑΣ και αλληλοβοήθειας.
Δε θα ενοχλούσαμε κανένα αναφερόμενοι σ' αυτόν το σκοταδισμό τής εποχής μας, αν δεν ελπίζαμε, με βάση την 99,98% ειρηνική ιστορία των ανθρώπων, ότι, έστω και μετά από πολλές "Κατρίνες", Πομπηίες και Τιτανικούς, οι επιθετικοί θα εξαντληθούν πρώτοι και οι φιλειρηνικοί θα ξαναγυρίσουν στο παράδειγμα της αμεσοδημοκρατικής Ελβετίας, η οποία δυνάμωσε από την αλληλεγγύη στις κλιματικές αντιξοότητες 5,5 αιώνων!
Μακάρι να μπορούσα να μετέφερα σε κάθε αναγνώστη και αναγνώστρια τη διεθνή αγωνία για προτάσεις διάσωσης, τις οποίες θα μπορούσαμε, ελληνόφωνοι και μη, να μοιραζόμαστε αποτελεσματικότερα αν ενώναμε τις φωνές μας!

October 17, 2007 at 3:53 AM  

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home