Wednesday, October 3, 2007


Η εβδομάδα των Ζώων


2 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων Φάρμας

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων Φάρμας είναι μια ευκαιρία για όλους να αντισταθούμε στο άσκοπο μαρτύριο και στο θάνατο 50 δισεκατομμύριων ζώων κάθε χρόνο (αγελάδες, χοίροι, γαλοπούλες, κοτόπουλα, και άλλα αθώα, αισθανόμενα ζώα) στις βιομηχανικές φάρμες εντατικής εκτροφής και στα σφαγεία.

Η ημέρα αυτή τηρείται με εκδηλώσεις και δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο από το 1983.

Η πραγματικότητα της ζωής των εκτρεφόμενων ζώων

Για να αυξηθούν τα εταιρικά κέρδη, τα περισσότερα ζώα εκτρέφονται σε βιομηχανικές φάρμες εντατικής εκτροφής, όπου η βαναυσότητα είναι συστηματική και βιομηχανοποιημένη. Ως μέρος της ρουτίνας παραγωγής, τα ζώα υφίστανται κακομεταχείριση, ακρωτηριασμούς (κόψιμο ράμφους, δοντιών, ουράς κλπ και μάλιστα χωρίς αναισθητικό), συνωστισμό και επώδυνο περιορισμό των κινήσεων σε πολύ μικρά κλουβιά. Αυτά τα δυστυχισμένα πλάσματα περνούν τη ζωή τους σε κλειστούς χώρους χωρίς φυσικό φως, χωρίς να αναπνέουν φρέσκο αέρα, χωρίς να βόσκουν γρασίδι και χωρίς να πατούν στο χώμα. Ακόμα και τα ελευθέρας βοσκής θα υποστούν τελικά ένα πρόωρο θάνατο, σκληρές συνθήκες μεταφοράς και ένα μαρτυρικό τέλος στο σφαγείο με μία αργή και επώδυνη διαδικασία θανάτωσης. Συχνά σφάζονται, γδέρνονται, και ρίχνονται σε βραστό νερό ενώ είναι ακόμα ζωντανά.

Ο μόνος τρόπος να βοηθήσουμε τα ζώα είναι να τα κόψουμε/περιορίσουμε από τη διατροφή μας

Κάθε ημέρα μπορούμε να επιλέξουμε να σεβαστούμε τη ζωή αντί να την βλάψουμε υιοθετώντας μια υγιεινή, φιλική στο περιβάλλον, χορτοφαγική διατροφή. Η χορτοφαγική διατροφή βοηθάει και την υγεία μας και τα ζώα.

4 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Η ημέρα αυτή ξεκίνησε το 1931 αρχικά για να προστατέψει τα απειλούμενα είδη. Στη πορεία διευρύνθηκε ώστε να συμπεριλάβει όλα τα ζώα.



Labels:

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

ΒΟΗΘΗΣΤΕ! ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΙΡΜΑΝΙΑ.

Free Burma

October 3, 2007 at 2:16 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home