Thursday, September 13, 2007

"That's one small step for [a] man, one giant leap for mankind."

Τα νησιά Τουβαλού εκπέμπουν SOS καθώς βυθίζονται στον Ειρηνικό
www.in.gr, Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press 13/09/07 18:47

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=831602&lngDtrID=252

--
Πάντα μου άρεσαν οι μικρές ειδήσεις με τόση διάρκεια ζωής όση επιτρέπει η ταχύτητα της επικαιρότητας.
Πάντα μου άρεσε η απόλυτη εντροπία στον ορισμό της έννοιας "επίκαιρο". Η απόλυτη εντροπία. Γιατί αδυνατείς να βρεις ένα σημείο στο οποίο σταθεροποιείται ο δείκτης της. Όσον αφορά πάντα στο "επίκαιρο".
Θα μπορούσα λοιπόν με μια απλή αντιγραφή να φέρω ολόκληρο το κείμενο της είδησης εδώ, αυξάνοντας έτσι δραματικά την διάρκεια ζωής του, αλλά δεν θα το κάνω.

Αλήθεια, πόση διάρκεια ζωής έχει η πατρίδα κάποιων ανθρώπων;

Το εξελικτικό πλεονέκτημα της σκέψης με τον υψηλότερο βαθμό iq από όλα τα άλλα είδη του ζωικού βασιλείου ανήκει στον άνθρωπο.
Το πρώτο βήμα για την αποφυγή του εξαφανισμού του είναι ότι ο άνθρωπος το γνωρίζει. Αποδεικνύεται εύκολα αυτή η γνώση εφόσον εγώ το γράφω τώρα εδώ αντιγράφοντας βασικές αρχές της εξέλιξης έτσι όπως τις ορίζει η ανθρωπολογία.
Το δεύτερο βήμα για την αποφυγή του εξαφανισμού του είναι η φράση του Neil Armstrong στις 20 Ιουλίου του 1969 μ.Χ. όταν κατέβηκε την σκάλα της ακάτου του Apollo 11.
Όχι... ας το κάνω ερώτηση καλύτερα: Το δεύτερο βήμα για την αποφυγή του εξαφανισμού του είναι η φράση του Neil Armstrong στις 20 Ιουλίου του 1969 μ.Χ. όταν κατέβηκε τη σκάλα της ακάτου του Apollo 11;
Το τρίτο βήμα για την αποφυγή του εξαφανισμού του είναι ότι ο μύθος λέει, (ο μύθος λέει έχει το ένα το του πόδι βουτηγμένο στην αλήθεια[;]), πως ο Neil Armstrong είπε "...for a man..." και όχι "...for man..." μια που όπως ο ίδιος ο Armstrong για χρόνια έλεγε, ότι την φράση την είχε προετοιμάσει με την γυναίκα του καιρό πριν.

Οπότε, αλήθεια, πόση διάρκεια ζωής έχει η πατρίδα των ανθρώπων; Γιατί το πόση διάρκεια ζωής έχει η ανθρωπότητα είναι άλλη ερώτηση...

3 Comments:

Blogger ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ & ανατίναξης πυρηνικών εργοστασίων said...

Ούτε για αυτό το τοπικό φαινόμενο ούτε για την παρακάτω αναφερόμενη από τη ΝΑΣΑ ΑΥΞΗΣΗ του 90% των παγκόσμιων ΠΑΓΩΝ στην Ανταρκτική, δε νοιάζονται τα ΜΜΕ και οι γραφειοκρατικές οργανώσεις για συλλογικές λύσεις, αλλά πώς θα μείνουν μόνοι τους να κατασπαραχθούνε (μόνο που έτσι μπορεί να αφήσουν επιτέλους την ανθρωπότητα ήσυχη):
The Antarctic Ice Sheet covers some five million square miles, twice as big as the contiguous United States. It's almost 100 times bigger than all of the rest of the world's glaciers put together. In other words, more than 90 percent of the world's glaciers are growing. But all we hear about is the ones that are melting.

See entire article with links to graphics and other papers mentioned:
http://icecap.us/index.php/go/joes-blog/a_new_record_for_antartic_total_ice_extent
http://klimatika.blogspot.com

September 13, 2007 at 10:51 PM  
Blogger ci said...

Μια στιγμή στην αιωνιότητα. Από την άλλη, όπως είπε ο Γαλιλαίος

"The Sun, with all the planets revolving around it, and depending on it, can still ripen a bunch of grapes as though it had nothing else in the Universe to do."

September 14, 2007 at 3:38 AM  
Blogger ellinida said...

Αν δεν πάψει η ανθωποκεντρική αντίληψη που έχουμε για τον κόσμο που βλέπουμε είμαστε καταδικασμένοι.
Στον αόρατο ούτω ή άλλως δεν υπάρχει χρόνος.

September 14, 2007 at 2:28 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home