Sunday, September 2, 2007

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ απ' τους "ειδικούς" - ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ απ' όλους μας!


Τι άλλο περιμένουμε να δούμε και ν΄ ακούσουμε από τους αλαζόνες φοβικούς "ειδικούς", όταν ούτε τα θύματά τους των προηγούμενων δεκαετιών τούς συγκίνησαν, ούτε οι φετινοί 75 δολοφονημένοι έκαναν έστω έναν να ζητήσει συγνώμη και να ξεσηκώσει τους πληγέντες να απαιτήσουν, στην ανάγκη και με απεργίες πείνας, να αρχίσουν να σπέρνονται τα καμένα ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, όπως ξεκινά η Κύπρος (aftarkia.wordpress.com), και όπως συνιστούν ακόμα και οι ΗΠΑ (www.epa.gov/owow/info/NewsNotes/issue77/77issue.pdf - όχι, βέβαια, τα ρωμαϊοδολαριανά ινδάλματα των ελλαδιτών Πομπηιανών);
Τουλάχιστον, εμείς οι λίγοι που ετοιμάζουμε αισιόδοξοι σβώλους για όπου τους ζητήσουν, μπορούμε άραγε να ελπίζουμε ότι θα καταλάβουν την ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ των αντιπλημμυρικών σπορών, όσοι προτείνουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, μπας και πιεστούν και μαζευτούν οι δηλητηριαστές μας;

Ιστοσελίδα για το κλίμα, την ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ και την ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ: εδώ.

Labels: , ,

9 Comments:

Blogger ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ said...

Πρώτη φορά μπαίνω στο blog σου.Πολύ καλή δουλειά,πολύ καλά άρθρα.Συγχαρητήρια.

September 2, 2007 at 11:04 AM  
Anonymous Anonymous said...

Κοιτάξτε τί έγραφε το ΒΗΜΑ, κάτω δεξιά, στις 29 Ιουνίου και συγκρινετέ το με αυτά που συνέβησαν... Τί να τα κάνεις τα "μέτρα" όταν ο άλλος σου έχει πάρει μέτρα;

September 2, 2007 at 11:16 AM  
Blogger ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ & ανατίναξης πυρηνικών εργοστασίων said...

Φίλοι, σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας!
Το κύριο επιχείρημα απέναντι στους μήνιν πάσχοντες, από τότε που εμφανίστηκαν περίπου 6000 χρόνια πριν, είναι πανίσχυρο και αποτελεσματικό, έστω και με ανείπωτες θυσίες:
Αφού οι ίδιοι, λόγω τραγικής εμβρυοσύνης, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΡΑΦΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ, όλο και κάποια από τα παιδιά θα απαλλάσσουν κάθε φορά από το παιδομάζωμα , και, όταν, αργά ή γρήγορα, τύχει ολική ανυπακοή στους επιθετικούς, τότε μπορούν να ελπίζουν κι εκείνοι ότι θα ευτυχήσουν σε ειρηνικές, αυτάρκεις κοινότητες, όπως αυτές που μας κράτησαν αισιόδοξους από την εποχή που εμφάνιστηκαν οι άνθρωποι!
Αυτά τα λέμε αρκετοί ΑΠΛΟΙ άνθρωποι στην παρέα και στα συνέδριά τους, και, αν θέλετε το πιστεύετε, πιάνουν τόπο, γιατί έχουν πανικοβληθεί!
Γι΄ αυτό άλλωστε και δε μας έχουν εξαφανίσει, τουλάχιστο από τότε που πρωτοξεκίνησαν να ρίχνουν εδώ ναπάλμ κι αλλού ραδιενέργεια.
Έτσι κι εμείς θα συνεχίσουμε να εκπαιδεύουμε διασώστες, τη μόνη τους ελπίδα, ενόψει ενδεχόμενων πολύ απότομων κλιματικών αλλαγών.

Και ένα σημερινό, για να μην πτοούμαστε:
Έλεγχος της αρχομανίας σε 1 λεπτό !

Το απόλυτο διαγνωστικό μηχάνημα για τον εγκέφαλο ανέπτυξε έλληνας επιστήμονας στις ΗΠΑ. Η συσκευή, που μοιάζει με τομογράφο, είναι σε θέση να διαγνώσει μέσα σε ένα λεπτό της ώρας αν κάποιος πάσχει από Αλτσχάιμερ, σκλήρυνση κατά πλάκας, σχιζοφρένεια, αλκοολισμό ή άλλες παθήσεις που αφήνουν τη σφραγίδα τους στη λειτουργία του εγκεφάλου.
http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=15153&m=H03&aa=1

Βέβαια, η καταστροφικότατη αρχομανία δε χρειάζεται απαραίτητα μηχάνημα για να διαγνωστεί, αφού η καχυποψία της είναι φανερή και σε παιδιά ακόμα, αν τα ασκήσουμε να την παρατηρούν.
Αλλά, μιας και εμφανίστηκε αυτή η εφεύρεση, θα ήταν χρήσιμο να χρησιμοποιείται διεθνώς υποχρεωτικά για κάθε υποψήφιο οποιασδήποτε θέσης ευθύνης! Τι λέτε;
Στο ίδιο φύλλο ξαναχτυπούν οι μανιακοί κατά των σπορών. Κάποιος να τους εξετάσει πριν χαζέψουν τελείως!
Όποιος θέλει κάνει σβώλους μαζί μας ή με την παρέα του!
ΟΥΤΕ ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ,
ΟΥΤΕ ΝΑ ΦΟΒΙΖΟΥΜΕ !

September 2, 2007 at 11:52 AM  
Blogger Sakiss said...

"Σιγά η πατρίδα... (συνεχίζει να) κοιμάται."

Αδιαφορία και λεφτά (των αντιπλημμυρικών) στις τσέπες κάποιων "υπευθύνων".

Ώς πότε θα μας κοροϊδέυουν;

September 2, 2007 at 3:03 PM  
Blogger ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ & ανατίναξης πυρηνικών εργοστασίων said...

Δε θα μπορούν να κοροϊδεύουν αν επιμένουμε για ΕΝΙΑΙΑ ΛΙΣΤΑ, όπως στην Ελβετία, και τις σπορές μπορούν να τις κάνουν δωρεάν σχολεία, δήμοι, σύλλογοι, παρέες !
Ορίστε αίτημα για τις επόμενες διαμαρτυρίες !
Να μην αφήνουμε ασύδοτους τους φοβικούς !
Δε βλέπετε πώς τα καταφέρνει 8 χρόνια ειρηνικά ο Τσάβες, που ξεκίνησε Συνομοσπονδία;
Ή μήπως είναι ασφαλέστερο να περιμένουμε να μας παρασύρουν στο χαμό τους ;

September 2, 2007 at 10:10 PM  
Blogger Σπύρος said...

Ειναι το επόμενο κακό που θα μας ακολουθήσει μετά τα καμμένα μέσα στο χειμώνα, ο θεός να βάλει το χερί του ...διότι οι κυβερνήσεις δεν το βάζουν δυστυχώς.

September 3, 2007 at 12:20 AM  
Blogger ellinida said...

afovia
Tουλάχιστον οι Ελβετοί έχουν και το άλλο καλό. Αν μαζευτεί ένας αριθμός υπογραφών (300.000 ήταν απ'ότι θυμάμαι)μπορούν να κάνουν δημοψήφισμα. Οχι όπως Ψωροκώσταινα που οι 300 αποφασίζουν για όλους μας.
Ετοιμάστε σπόρους και ζήτα εθελοντές. Μην περιμένεις τίποτα από το κράτος, τώρα έχουμε εκλογές. Μετά τις εκλογές και αφού βρεθεί κανένας κουμπάρος (γαλάζιος ή πράσινος) και μπορεί να αναλάβει, ε κάτι μπορεί να δούμε.
Μόνο που θα πρέπει να γίνουν μελέτες πρώτα, να βρεθούν και τα κοντύλια γι'αυτές, να ξαναγίνουν μελέτες γιατί οι πρώτες δεν ήταν καλές κλπ κλπ κλπ
Και ο χρόνος κυλά αργά και χαλαρά στην Μπανανία.

September 3, 2007 at 3:17 AM  
Blogger ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ & ανατίναξης πυρηνικών εργοστασίων said...

Πολύ σωστά, ellinida!
Ας μην μένουμε στο ανελέητο "έλεος" του κράτους!
Όσοι και όσες θέλουν να βοηθήσουν εθελοντικά, ας γράψουν στο afoviahappiness yahoo com.
Μια παρακαταθήκη στην οποία αξίζει να ασκηθούν οι νέες γενιές, γιατί, εκτός από τις πολύτιμες αναδασώσεις, οδηγεί στην κατανόηση των περιβολιών αυτάρκειας, με οπωροφόρα, κηπευτικά κλπ. Όπου αυτά χάθηκαν κατά την ερημοποίηση των 6000 χρόνων πριν, άρχισαν οι πόλεμοι (
saharasia_gr
), ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΩΣ ΤΩΡΑ, ενώ μόνο με την αναγέννησή τους μπορεί να ελπίζουν ακόμα και οι επιθετικοί ότι θα συνέρθουν σε περίπτωση κατάρρευσης της ανθρωπότητας.
Ευχαριστούμε και πάλι πάρα πολύ για τη συμπαράσταση και τη φιλοξενία !

September 3, 2007 at 5:45 AM  
Anonymous Anonymous said...

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ Θα πνιγόμασταν έτσι κι αλλιώς, λένε οι νυν, λιγότερες ζημιές αν υπήρχαν αντιπλημμυρικά, οι πρώην

Ο κόσμος πνίγεται κι αυτοί...

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Του ΝΙΚΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Οι μπόρες πρόλαβαν το κράτος! Καθυστερημένα ξεκίνησαν πολλά αντιδιαβρωτικά έργα στη Χαλκιδική, ενώ υπό αμφισβήτηση τίθενται τα αντιπλημμυρικά. «Αναπόφευκτες ούτως ή άλλως οι καταστροφές», υποστηρίζουν περιφερειάρχης, νομάρχης και δήμαρχος Κασσάνδρας. «Θα είχαμε λιγότερες ζημιές αν υπήρχαν τα έργα», απαντούν δασολόγοι και ο πρώην νομάρχης.

Οπου υπάρχει καπνός...
«Η Σίβηρη δεν βρίσκεται στις περιοχές που επηρεάζονται από τα καμένα του δάσους της Κασσάνδρας και συνεπώς τα πλημμυρικά φαινόμενα δεν σχετίζονται με τις περσινές πυρκαγιές. Εκεί παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο, όπως και σε άλλες τουριστικές περιοχές της Χαλκιδικής, να υπάρχουν πολλές αυθαιρεσίες και καταπατήσεις σε ρέματα, χειμάρρους και απαλλοτριωμένες ζώνες εκατέρωθεν οδών, αλλά και να μετατρέπονται οι κοίτες τους σε υπαίθρια πάρκινγκ», υποστηρίζει ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Τσιότρας.

Για τη Σκιώνη, η οποία εντάσσεται στις περιοχές που επηρεάζονται από τα καμένα του δάσους της Κασσάνδρας, αναφέρει ότι «υπάρχει ρέμα μέσα στον οικισμό, το οποίο έχει τσιμεντοποιηθεί εδώ και δέκα χρόνια».

Σύμφωνα με την περιφέρεια:

...υπάρχει και νερό
**Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χαλκιδικής έχει καθαρίσει και τα 27 μεγάλα ρέματα του νομού φέτος.

**Στην περιοχή της Σκιώνης έχουν ολοκληρωθεί όλα τα επείγοντα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα που αποφασίστηκαν μετά την πυρκαγιά της 21ης Αυγούστου 2006, όπως άλλωστε και σε όλες τις πληγείσες περιοχές (ζώνη Πολύχρονου, Χανιώτης, Πευκοχωρίου, Σκιώνης).

**Συνολικά έχουν κατασκευαστεί 150 χιλιόμετρα κορμοδεμάτων και 450 χιλιόμετρα κλαδοπλεγμάτων, κόστους 1,5 εκατ. ευρώ.

**Η συνολική δαπάνη για υλοποιημένα έργα και μελέτες στις πληγείσες περιοχές ανήλθε μέχρι σήμερα στα 3,1 εκατ. ευρώ.

Οτι δεν έγιναν καθόλου αντιπλημμυρικά έργα παρά μόνο αντιδιαβρωτικές επεμβάσεις για το έδαφος, υποστηρίζει ο πρώην νομάρχης Χαλκιδικής, Αργύρης Λαφαζάνης.

«Στα ρέματα και στις παραθαλάσσιες εκτάσεις δεν έγινε τίποτε για να προστατευθούν, ούτε νέες αντιπυρικές ζώνες έγιναν ούτε καθαρίστηκαν οι παλιές. Δεν δόθηκαν χρήματα και αθετήθηκαν υποσχέσεις, όπως δε δόθηκαν αποζημιώσεις στους πληγέντες, εκτός των οικοσκευών που πλήρωσε η νομαρχία. Οι φήμες ότι δόθηκαν κ.λπ. είναι προεκλογικές. Είναι από τα συνήθη παραμύθια. Προφανώς και θα ήταν πολύ λιγότερες οι ζημιές αν είχαν γίνει τα έργα. Ακόμη καλύτερα βέβαια αν υπήρχε το δάσος».

Εντελώς αποσυνδέει τις πλημμύρες από την πυρκαγιά ο νομάρχης Χαλκιδικής, Αστέριος Ζωγράφος.

«Δεν υπάρχει καμιά σχέση των πλημμυρών με την πυρκαγιά. Εχουν αλλάξει οι κλιματικές συνθήκες, γι' αυτό έχουμε τέτοια φαινόμενα. Τα έργα προχωρούν. Οι μελέτες για την κατασκευή φραγμάτων στις τέσσερις λεκάνες του Δήμου Παλλήνης δημοπρατήθηκαν και ήδη έχουν εγκατασταθεί εργολάβοι. Σε 1,5 μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα. Η καθυστέρηση του ενός έτους οφείλεται στο γεγονός ότι έπρεπε για έργα προϋπολογισμού 1,15 εκατ. ευρώ, τα οποία χρηματοδοτούνται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας (Γ' ΚΠΣ), να ακολουθηθούν συγκεκριμένες διαδικασίες (δημοπρατήσεις κι όχι αναθέσεις, οριστικές ώριμες μελέτες κ.λπ.), που είναι χρονοβόρες», τονίζει.

«Αυτό που έχει καθυστερήσει από πλευράς έργων είναι η δημιουργία φραγμάτων στις άλλες επτά λεκάνες», επισημαίνει ο δήμαρχος Παλλήνης, Κώστας Καπούλας. «Εγκρίθηκαν 2,2 εκατ. ευρώ γι' αυτά, αλλά καθυστέρησαν λίγο οι υπηρεσίες. Ως δήμος πήραμε αποζημιώσεις ήδη 1,2 εκατ. ευρώ για τις πυρκαγιές. Ομως, τα έργα δεν σχετίζονται με τις καταστροφές. Και το δάσος να υπήρχε πάλι θα παρασύρονταν Ι.Χ.», τονίζει.

«Μόνο τα αντιδιαβρωτικά έργα έχουν γίνει κι αυτά στο 30% της καμένης έκτασης», ξεκαθαρίζει ο Νικήτας Φραγκισκάκης, μέλος της διοίκησης στην Πανελλήνια Ενωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων. «Τα φράγματα στις λεκάνες ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη. Η βροχή πρόλαβε το γραφειοκρατικό μηχανισμό. Ακόμη δεν έχει φτάσει καμιά έγκριση στις υπηρεσίες μας για τα φράγματα στις άλλες επτά λεκάνες. Τα αντιδιαβρωτικά έργα προχώρησαν σχετικά γρήγορα γιατί έγιναν μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων. Τα υπόλοιπα όμως έγιναν μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος Κεντρικής Μακεδονίας (χρήματα Ευρωπαϊκής Ενωσης), που είναι πιο χρονοβόρα κι αυτά εγκρίθηκαν τον Απρίλιο. Αν υπήρχαν τα έργα οπωσδήποτε θα μείωναν την ένταση του φαινομένου και θα περιόριζαν τις καταστροφές».

60 ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ

«Εξυπηρετούν μόνο τους επιχειρηματίες των μεταλλείων»

Με ανοιχτή επιστολή προς τους αρχηγούς των κομμάτων και τους βουλευτές της Χαλκιδικής 60 κάτοικοι της Β. Χαλκιδικής διαμαρτύρονται -και εκ μέρους πλήθους συντοπιτών τους- ότι «καμία κυβέρνηση, κανένα κόμμα δεν μερίμνησε για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής, ούτε την περιέλαβε με σοβαρότητα στο πρόγραμμά του, αλλά εγκρίνουν ένα μόνο σχέδιο, αυτό που εξυπηρετεί τους μεγαλοεπιχειρηματίες των μεταλλείων Κασσάνδρας».

Επίσης κάνουν λόγο για μη αναστρέψιμες βλάβες στο περιβάλλον, για καταστροφή του υδροφόρου ορίζοντα και επισημαίνοντας ότι «τυχόν μετεκλογική υλοποίηση των δρομολογημένων σήμερα αποφάσεων επιχειρηματιών και κυβερνώντων θα σημάνει πλήρη καταστροφή του οικοσυστήματος και ερημοποίηση», ότι «το πρόβλημα αφορά πνεύμονα 316 χιλ. στρεμμάτων πυκνού δάσους που θα καταστραφεί διατυπώνουν «εύλογα τα ερωτήματα πριν προσέλθουν στις κάλπες»:

* Αν (οι πολιτικοί) θα υπογράψουν τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και θα υλοποιήσουν το επενδυτικό σχέδιο ανάπτυξης των μεταλλείων Κασσάνδρας.

* Αν θα προωθήσουν εναλλακτικής μορφής βιώσιμη ανάπτυξη για αντιμετώπιση της ανεργίας ή θα συνεχίσουν την οικονομική - εργασιακή «ομηρία» στην περιοχή.

* Αν έχουν πρόγραμμα αποκατάστασης -μετά την αμνήστευση με νόμο των μεγαλοεπιχειρηματιών για τα περιβαλλοντικά εγκλήματα- ή θα συνεχίσουν να υπογράφουν διαιωνίζοντας την οικολογική καταστροφή.

* Ποιο είναι το βιώσιμο αναπτυξιακό τους πρόγραμμα γι' αυτή την 4ετία.

Οι 60 που υπογράφουν, προσθέτουν ότι οι ίδιοι έχουν εναλλακτικές λύσεις να υποδείξουν, το μόνο που λείπει είναι η πολιτική βούληση και ζητούν αυτή να τους γνωστοποιηθεί προεκλογικώς και εγγράφως, «ως υποχρέωση απέναντι στη Δημοκρατία».

Στην επιστολή αναφέρεται ότι «το δημοτικό συμβούλιο Παναγίας ζήτησε πρόσφατα ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για το επενδυτικό σχέδιο από το υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο αρνήθηκε, αλλά ο γ.γ. του υπουργείου Ν. Στεφάνου προέβη ευθύς αμέσως σε δημόσιες δηλώσεις υπέρ του έργου, καταφρονώντας έκδηλα τους πολίτες».

Οι υπογράφοντες ως «ενεργοί πολίτες» προειδοποιούν ότι «εάν δεν λάβουν απάντηση εντός 10ημέρου, εγγράφως, και δεν υπάρξει δημόσια τοποθέτηση», αυτό θα εκληφθεί ως πρόθεση απόκρυψης των σχεδίων και προγραμμάτων, ως δόλια ενέργεια, ως έλλειμμα δημοκρατίας στην πράξη και απόδειξη ότι «επιθυμείτε πολίτες "ραγιάδες" με μόνη υποχρέωση και δικαίωμα να ψηφίζουν κάθε 4 χρόνια, για να υλοποιείτε εσείς όχι τη δική τους βούληση, αλλά των μεγαλοεπιχειρηματιών και ιδιοκτητών των μεταλλείων».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 04/09/2007

September 4, 2007 at 5:46 PM  

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home