Monday, September 17, 2007

Να σταματήσει το κυνήγι θηραμάτων τώρα

Δημοσιεύτηκε στο μπλογκ see you on the barricades
Παρακολουθήστε την συζήτηση εδώ.
Οποιος βρίσκει ανάλογα θέματα ας στέλνει ένα e-mail.

Το σαββατοκύριακο που πέρασε είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε με μια παρέα το Μαίναλο και την ορεινή Αρκαδία. Ισως απο τα ελάχιστα μέρη της Πελοππονήσου που δεν κάηκαν και η ζωή συνεχίζει ανεπηρέαστη...
Με μεγάλη λύπη είδαμε δεκάδες κυνηγούς να ξαμολιούνται μέσα στα δάση για να εξοντώσουν οτι ζωντανό απέμεινε απο τη φωτιά και όσα ζώα κατέφυγαν εκεί μετά τις φωτιάς στην γειτονική Ηλεία. Σκηνές όπου ανα 10 μέτρα υπήρχε και ένας σκοπευτής και το όπλο έτοιμο για χρήση φυσικό ηταν να ανησυχήσουν, για να μην πω τίποτα άλλο, όποιον βρίσκεται σε αυτά τα μέρη, με αποτέλεσμα αν και μετρημένοι στα δάχτυλα των 2 χεριών, να "αναλάβουμε" όση δράση μπορούσαμε σε ένα μέρος που δεν γνωρίζαμε μέρη και καταστάσεις καθώς και με ποιούς είχαμε να κάνουμε καθώς πολλοί δυστυχώς αποδείχθηκαν κάτοικοι γύρω χωριών που προφανώς καθόλου δεν ευαισθητοποιήθηκαν απο τις τελευταίες καταστάσεις... Ετσι ο μόνος τρόπος αντίδρασης μας, ήταν η δημιουργία θορύβων σε μέρη και χρονικά διαστήματα όπου εμφανιζόντουσαν ομάδες κηνυγών έτοιμες για ...σπορ.. Με κορναρίσματα σε ορεινά δρομάκια στα βουνά μετά την Βυτίνα προσπαθούσαμε να αποτρέψουμε την εμφάνιση ζώων στις περιοχές όπου υπήρχαν κυνηγοί, προκαλώντας σαφώς τις αντιδράσεις τους οι οποίες μας άφησαν ανεπηρέαστους. Ναι μεν και το κορνάρισμα είναι μια διατάραξη της φυσικής ζωής αλλά τουλάχιστον αποτρέπει την εμφάνιση των ζώων μπροστά στις κάννες.
Η μόνη δραστηριότηρητα των κηνυγών που αριθμούσαν περίπου 10 ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ σε 2 μόνο βουνά οπου αποφασίσαμε να δράσουμε απο ότι μάθαμε ήταν ο θάνατος 1 αγριογούρουνου σε μακρινή απόσταση απο όπου βρισκόμασταν. Βέβαια δεν είναι κανένα κέρδος και ολα αυτά έχουν αφηγηματικό χαρακτήρα για να περιγράψουν μια κατάσταση όπου πρέπει να σταματήσει τωρα.
Με χαρά τη νύχτα αντικρύσαμε αρκετά ζώα, συνήθως λαγούς , να περιφέρονται στο δάσος.Ενα ευχάριστο ακόμα είναι οτι την Κυριακή έκανε και την εμφάνιση του ένα τζιπ της Θηροφυλακής μάλλον για να ελέγξει, αλλά ως δια μαγείας οι κυνηγοί δεν εμφανίστηκαν την Κυριακή.

Ας ΣΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ - Ας ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ
Να απαγορευθεί η κυνηγετική περίοδος



Labels: ,

2 Comments:

Blogger Κώστας Μπούρης said...

Δυστυχώς όλα αυτά είναι μια πραγματικότητα. Όταν δεν μπορούμε να προστατεύσουμε και να αναπλάσουμε τον μεγαλύτερο (μετά το Σέιχ Σου που το κάψαμε) πνεύμονα πρασίνου στη Θεσσαλονίκη τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Μερικοί φίλοι κάνουμε μια προσπάθεια να αναδείξουμε το πρόβλημα του πρώην στρατοπέδου Κόδρα στην Καλαμαριά, Θεσσαλονίκης. Είναι το πιο όμορφο και κατάφυτο μπαλκόνι της Θεσσαλονίκης. Ζουνε ακόμα και πουλιά, απο πελαργοί μέχρι και δρυοκολάπτες. Αλλά ο χώρος αυτός των 600 στρεμμάτων ρημάζει απο την αδιαφορία των υπεύθυνων.

September 18, 2007 at 8:30 AM  
Anonymous Anonymous said...

Advice in old age is foolish; for what can be more absurd than to increase our provisions for the road the nearer we approach to our journey's end.
[url=http://accutro5573.wordpress.com/2010/10/11/accutron-abstruse-multitude-666/]Watches[/url]
Watches

November 3, 2010 at 7:54 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home