Monday, September 10, 2007

Κυνήγι και αντικυνηγοί.

Θέλω να μου πει κάποιος. Αφού τα δάση, καμένα, άκαυτα είναι κρατικά που σημαίνει συνιδιοκτησία δικιά μας, γιατί κάποιοι τα εμπορεύονται. Πως βγάζουν άδειες κυνηγιού;; Μας ρώτησαν. Πως σκοτώνουν αυτό που ανήκει σε όλους;;. Τη φύση;; Τα ζώα;;. Τα πουλιά;;. Πως τη μολύνουν με χιλιάδες τόνους μολύβι που είναι πολύ τοξικό και περνά μέσα από τον υδροφόρο ορίζοντα σε μας και τα παιδιά μας τόσο δηλητήριο
Γιατί δε φτιάχνουμε συλλόγους αντικυνηγών, και πολιτική δύναμη να αποκτήσουμε, και στα δικαστήρια να τους πάμε. Και αν όχι τίποτε άλλο αλλά θα μας δοθεί η δυνατότητα να κάνουμε πλατιά ζύμωση.

Labels: , ,

9 Comments:

Blogger whispering-planet said...

Η καλύτερη ιδέα που άκουσα εδώ και καιρό.

September 10, 2007 at 5:08 AM  
Anonymous Anonymous said...

Είδα τι κάνατε τόσο καιρό για τις βιομηχανίες που ρύπαίνουν λίμνες και ποτάμια σαν να είναι οικόπεδο τους(βλέπε Ασωπό)Ναί έχετε δίκιο οι κυνηγοί μόλυναν το ποτάμι,στην πυρά!Ότι δεν καταλαβαίνουμε το κατακρίνουμε και το μισούμε ωραία λογική έχετε....Εσύ όταν κοβεις λουλούδια ή παίρνεις καρπούς απο το βουνό με ποιό δικαίωμα το κάνεις?Γιατί κλέβεις κάτι που ανήκει σε όλους?Σε λίμνη την οποία κυνηγούσα παλιά (υπηρχαν πουλια)απαγορέυτηκε και πήγα να χαζέψω και να θυμηθω τα παλιά ξέρεις τι είδα? ΒΡΩΜΙΑ και κανένα μα κανένα πουλί μόνο μια βιομηχανία που άνοιξε εκεί κοντά και έριχνε απόβλητα στην λίμνη.
Κάντε μας την χάρη λοιπόν!!!!

September 11, 2007 at 5:49 AM  
Blogger μελονικος said...

Ενδιαφέρουσες οι απόψεις σου. Να ήταν και επώνυμες!!
Αλλά μάλλον κρύβουν συμφέροντα Και είμαι σίγουρος πως και εσύ δεν τα πιστεύεις αυτά που λες. Αλλιώς θα τα υπέγραφες.. Εγώ αυτά που λέω τα πιστεύω, και τα κουβεντιάζω. Και τα υποστηρίζω χωρίς να ντρέπομαι και να φοβάμαι. Ακόμα και να κάνω λάθος, περιμένω επιχειρήματα ώστε να τις βελτιώσω τις απόψεις μου.
Θέλω όμως επιχειρήματα από ελεύθερους ανθρώπους που δεν φοβούνται να εκφραστούν ελεύθερα.

September 11, 2007 at 6:06 AM  
Blogger Διαγόρας ο Μήλιος said...

Είναι δυό-τρεις κυνηγοί που ξεκίνησαν γράφοντας σχόλια στο άρθρο μου «fair play στο κυνήγι» και μετά πήγαν και σχολίασαν επίμονα και το δελτίο τύπου της Καλλιστώ στο "πολιτικό" του Πάνου, και τώρα βέβαια έρχονται κι εδώ. Μπορεί μεν κάθε φορά να χρησιμοποιούν διαφορετικά ψευδώνυμα, αλλά ο τρόπος προσέγγισης είναι συχνά ο ίδιος: καθώς αδυνατούν να φέρουν το παραμικρό επιχείρημα προς υπεράσπιση της άθλιας ενασχόλησής τους, δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να επιδίδονται σε αντιπερισπασμό, (γιατί δεν κοιτάτε τις βιομηχανίες,) επιθέσεις ad hominem βασισμένες σε κατηγορίες που βγάζουν από τη φαντασία τους, (εσύ όταν κόβεις λουλούδια,) και κίβδηλα μυθιστορήματα (ξέρεις τι είδα σε λίμνη που απαγορεύτηκε το κυνήγι...) Όποιος ρίξει μιά ματιά στις άλλες συζητήσεις θα δει τα σημάδια ακριβώς του ίδιου είδους διανοητικής καθυστέρησης.

Αγαπητοί κυνηγοί, ο σκοπός του παρόντος άρθρου είναι να χρησιμεύσει ως χώρος συζήτησης ανάμεσα σε άτομα που αντιτίθενται στο κυνήγι, όχι ως χώρος διαμάχης ανάμεσα σε "εμάς" και "εσάς". Παρακαλώ μείνετε έξω απ'τη συζήτηση. Πηγαίντε να αφήσετε τα σχόλιά σας σε ένα από τα άλλα δύο ιστολόγια στα οποία έχει ήδη γίνει το σχετικό μπάχαλο.

September 11, 2007 at 8:00 PM  
Anonymous Anonymous said...

Διαγόρα οταν θίγεις μια κοινωνική ομάδα είσαι υποχρεωμένος να δέχεσαι και τις αντιδράσεις των ανθρώπων αυτών διαφορετικά αυτό δεν είναι συζήτηση είναι μονόλογος. Στους κανόνες της "συζήτησης" λέει πουθενά οτι απαγορέυται η συμετοχή στους κυνηγούς? Όσο για τις επιθέσεις και για κοίτα ποιός έβριζε στην συζήτηση που ξεκίνησες και μετά πες μου (να θυμίσω περί πηγαιμού το διάολο ,υπάνθρωποι καθυστερημένοι,δολοφόνοι, απολίτιστοι κτλ) καποιες απο τις οποίες είδα και εδώ (απο εσένα) και όσο παράλογο βλέπεις εσύ την κατηγορία μου για τα λολούδια άλλο τόσο παράλογη βλέπω εγω την δικιά σου για τα ζώα.Δέν θα ασχοληθώ άλλο μαζί σου αγαπητέ. Νίκο τι συμφέροντα μπορεί να έχω? Πέρα απο την την διατήρηση του οικοσυστήματος ως έχει μέχρι τώρα. Με το να κοιτάμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος δεν κάνουμε τίποτα το θέμα είναι οτι υπάρχουν κοινοί στόχοι.Ας υποθέσουμε λοιπόν οτι άυριο απαγορέυεται το κυνήγι στην χώρα μας σε τί εξυπηρετεί? Πέρα απο προσωπικές φιλοδοξίες κάποιας μερίδας ανθρώπων σε τι θα εξυπηρετήσει πραγματικά?Μη μου πέιτε για κυνηγους που πυροβολούν οτι κινείται,εξολοθρέυουν είδη και όλα τα υπόλοιπα γιατί το εχω ξαναπεί υπάρχουν και ηλήθιοι και τουλάχιστον εμείς κάνουμε ότι μπορούμε να εκλείψουν αυτά τα φαινόμενα. Θα φέρω ως παράδειγμα την πεδινή πέρδικα της οποίας απαγορέυτηκε το κυνήγι εδώ και χρόνια (νομιζω γυρω στα 15 χωρις να είμαι σίγουρος) ο πλυθησμός της όλα αυτά τα χρόνια δεν αυξήθηκε παρότι οι κυνηγοι δεν "εξολοθρέυουν" το είδος της. Μήπως η μείωση του πλυθησμου κάποιον ειδών οφείλεται και σε άλλους παράγοντες?(Με συγχωρείτε για το κυνηγετικο παράδειγμα αλλά γνωρίζω καλά μόνο για τα θηρέυσιμα είδη.)Ειναι δικαίωμα όλων να μιλάμε ελέυθερα σε δημόσια συζητηση και να παραθέτουμε τις απόψεις μας διαφορετικά καταργείται η δημοκρατία.

September 12, 2007 at 1:06 AM  
Blogger μελονικος said...

Τώρα μπορώ να πω πως ξεκινάς σωστά. Κατ αρχάς φανερώθηκες κατά κάποιο τρόπο και κατά δεύτερο χρησιμοποιείς επιχειρήματα. Με επιχειρήματα γίνονται οι δημόσιοι διάλογοι. Και σίγουρα δεν αμφισβητώ πως πιστεύεις στο δίκιο σου’ Όπως και εγώ.
Πιστεύω πως έχουμε κάποια κοινά συμφέροντα που μπορούμε από κοινού να παλέψουμε, και κάποια ο καθένας μόνος του. Το θέμα της μόλυνσης των ποταμών, τις ασύστολες ιδιωτικές και δημόσιες γεωτρήσεις «που στεγνώνουν τον υδροφόρο ορίζοντα, με συνέπεια τα αγρίμια να μην έχουν να πιούν» τα σπίτια «συνήθως με πισίνα»που χτίζονται μέσα στο δάσος, το δασικό κτηματολόγιο φοβερή φωτορύπανση, κ.τ.λ.. Σε όλα αυτά μπορούμε να ενώσουμε τη φωνή μας να τα πετύχουμε. Εμείς όμως θα κρατάμε τις απόψεις μας και θα προσπαθούμε να τις κάνουμε πράξη, και το ίδιο και εσείς.

September 12, 2007 at 2:52 AM  
Anonymous Anonymous said...

"ΜΟΝΟΔΙΑΣΤΑΤΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ"


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΤΙΜ ΣΜΙΤ, ΙΔΡΥΤΗ ΤΟΥ ΒΙΟΤΟΠΟΥ ΕΔΕΜ ΣΤΟ BBC.

"Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω διάθεση να σχοληθώ με τους σανδαλοφόρους οικολογίζοντες. Μπορούμε να έχουμε ότι θέλουμε εφόσον χρησιμοποιούμε τους φυσικούς πόρους έξυπνα.

Ποτέ μου δεν άλλαξα γνώμη επειδή κάποιος με πλησιάζει σαν προφήτης της Παλαιάς Διαθήκης λέγοντας μου τι να μην κάνω. Βρίσκω ότι περισσότεροι περιβαλλοντιστές που συνάντησα δεν είναι άτομα με τα οποία θα ήθελα να βρισκόμουν σε ένα ερημονήσι. Είναι άνθρωποι χωρίς χάρισμα, μονοδιάστατοι φασίστες. Τα τελευτεία δεκαπέντε χρόνια του περιβαλλοντικού κινήματος είναι φορτωμένα με ένα ιδιόρυθμο λεξιλόγο, γεμάτα καταστροφολογία, χωρίς όραμα για το μέλλον. Για να πετύχουμε πρέπει να καταλάβουμε ότι το μέλλον μπορεί να είναι θαυμάσιο....."

Αυτά από έναν άνθρωπο που μόνος του έχει στήσει ένα μικρό τροπικό δάσος στη νότιο Αγγλία που προσελκύει 1000 000 επισκέπτες κάθε χρόνο. Δηλαδή ο άνθρωπος έχει όραμα και το κάνει πράξη. Ρισκάροντας δικά του χρήματα και όχι επιδοτήσεις. Δείτε την δουλειά του Τιμ Σμιτ στην ιστοσελίδα http://www.edenproject.com/index.php

February 12, 2010 at 4:19 AM  
Anonymous Anonymous said...

ΚΥΝΗΓΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ

Το κυνήγι είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ δραστηριότητα που έχει ως προϋπόθεση ένα εύρωστο και
υγιές περιβάλλον.

Ο γκολφίστας, ο περιπατητής, ο παρατηρητής πουλιών, και γενικά όλες οι άλλες
δραστηριότητες της υπαίθρου μπορούν να διεξαχθούν χωρίς αυτή την βασική
προϋπόθεση του υγιούς και παραγωγικού περιβάλλοντος. Ο παρατηρητής πουλιών
μπορεί να χαζεύει μέρες δέκα-είκοσι "σπάνια" πουλιά. Ο γκολφίστας μπορεί να παίξει
γκολφ σε ένα στείρο γκαζόν ποτισμένο φυτοφάρμακα. Ο περιπατητής μπορεί να
περπατά σε ένα μονοπάτι περιβαλλόμενος από λίγα δέντρα και θάμνους.

Ο κυνηγός χρειάζεται περιβάλλον που είναι ακμαίο, δυναμικό και το οποίο ΠΑΡΑΓΕΙ
θήραμα. Δεν ξέρω άλλον καλύτερο ορισμό περιβαλλοντικής υγείας από την παραγωγή
και δυναμική ανανέωση.

Είναι λοιπόν ηλίου φαεινότερο ότι όσοι αυτοπροβάλλονται ως προστάτες του
περιβάλλοντος αλλά εναντιώνονται στο κυνήγι θα είναι άσχετοι, ή δογματιστές ή απλά
μαλάκες.

February 12, 2010 at 4:27 AM  
Blogger nikos said...

Η Φυση πολυ σωστα ανοκει σε ολους μας και ατους κυνηγους και στους μη μονο που οι κυνηγοι επιλεγουν την τροφη τους και οχι οτι τους προσφερει ο χασαπης οι κυνηγοι φροντιζουν το δασος με αναδασωσεις ριχνουν τροφη και νερο σε εποχη παγου η ξυρασιας εχουν θυροφυλακες που φυλανε την υπαιθρο απο φωτιες και
(ανθρωπους που ΔΕΝ ειναι κυνηγοι)και ολα αυτα απο την τσεπη τους. σεβονται αγαπανε και προστατευουν την φυση αυτοι ειναι οι κυνηγοι ολοι οι υπολοιποι δεν ανηκουν στην οικογενια μας.......και θα ηθελα καποιος απο τους γραφοντες να μου πει που ηταν σε περιοδο και καιγοταν καποιο δασος ; που ηταν οταν ειχε χιονια και τα ζωα και τα πουλια λιμοκτονουσαν; που ηταν οταν καποιοι ανεγκεφαλοι αχουν γεμισει τις παραλιες μας με μπουκαλια και σκουπιδια; κριτικη απο τον καναπε και απο την τηλεοραση ολοι κανουμε....

August 8, 2011 at 12:56 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home