Friday, August 17, 2007

ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ, μην ξεπλύνουν οι πλημμύρες το πολυτιμότατο χώμα!


Ορίστε, οι παρέες των εθελοντών μοιράζονται πολύχρονη εμπειρία και προσφέρουν, αχρείαστη σ' αυτούς, δόξα σε φιλόδοξους, μόλις αρχίσουν να συνέρχονται !
Κανένας από τους περιφερόμενους εχθρικούς "ειδικούς" που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ, δεν απαντά, όπως οφείλει λόγω θέσης, στην ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΑΙΝΕΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ www.epa.gov/owow/info/NewsNotes/issue77/77issue.pdf ) υπέρ των αναδασώσεων με σβώλους ντόπιων δασικών και μονοετών φυτών :
"Seed ball scattering not only planted the seeds for new vegetation but also provided an avenue to educate and energize community members about watershed protection".

- Η ΣΠΟΡΑ ΜΕ ΣΒΩΛΟΥΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΦΕΡΕ ΞΑΝΑ ΒΛΑΣΤΗΣΗ αλλά ανοίγει και μια λεωφόρο εκπαίδευσης και ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ για την προστασία των λεκανών υδάτινης απορροής.
Μήπως ενοχλούνται από την ενεργοποίηση ακριβώς των κοινοτήτων;

Δεν καταδέχονται οι προβαλλόμενοι να απαντήσουν ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ, όπως επίσης οφείλουν, γιατί επιτίθενται με τόσο μίσος στη μοναδική γνωστή μέθοδο, ΑΠΛΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ , που μπορεί να συγκρατήσει ΑΜΕΣΑ από τις ενδεχόμενες ραγδαίες βροχές το πολυτιμότατο χώμα σε τόσες καμένες εκτάσεις; Η φύση, άλλωστε με σπορές της αναδασώνεται, αλλά αν αφεθεί εδώ αβοήθητη, το πιθανότερο να αυξηθούν τα φαλακρά βουνά, για τα οποία τι έκαναν τόσα χρόνια οι λεγάμενοι;
Θυμίζουν μήπως αφελείς υποστηρικτές-προφήτες της δασοφαγίας και της ερημοποίησης;…
Πάντως, οι εισηγητές τής μεθόδου, άφησαν τη σταδιοδρομία τους ως γεωπόνοι και έγιναν ξεκούραστοι-αυτάρκεις αγρότες σε αγροκτήματα χωρίς βιοκτόνα και λιπάσματα, ο νοών νοείτω! Ό,τι ενοχλεί τους φοβικούς φαραώ: μην ειρηνεύσει ο κόσμος!
Επειδή με την επιμονή των απλών ανθρώπων, που δεν απειλούν με τίτλους κλπ, μπορεί να φιλοτιμηθούν έγκαιρα όσοι συνηπήκοοι, σύλλογοι, δήμαρχοι ή αυριανοί υπουργοί και δεκάδες ανιδιοτελείς ερευνητές που δεν έχουν ενημερωθεί ακόμα, θα επιμείνουμε ακόμα και μετά από τις αναμενόμενες πλημμύρες, να διαδίδουμε προς όλες τις κατευθύνσεις διεθνώς τις αντιπλημμυρικές αναδασώσεις με σβώλους, και καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο να συμπράξει και να ασκηθεί, με δωρεάν τη βοήθειά μας, αν θέλει, στην παρασκευή σβώλων, ώστε, ακόμα και αν αύριο υπερισχύσει λόγω κατευθυνόμενης μοιρολατρείας, η απειλούμενη τσιμεντοποίηση, να μείνει η παρακαταθήκη στις μεταπομπηιακές γενιές.

Περισσότερα στα ελληνικά, με ταινιάκια σχετικά


Να μην ερημοποιήσουν τα βουνά οι πυρκαγιές κι οι εκλογές !
Η αναδάσωση με σβώλους, μας χρειάζεται όλες κι όλους !

Μοναδική ευκαιρία για εθνική συμφιλίωση, ενόψει ενδεχόμενης απότομης κλιματικής επιδείνωσης

Σας ευχαριστούμε πολύ για την υπομονή σας !

Αναγκαστήκαμε, λόγω Πεντέλης και εκλογών, να επαναλάβουμε για νεώτερους αναγνώστες, ήδη ανακοινωμένες εδώ προτάσεις, που αλλού δύσκολα φιλοξενούνται.
Ιστοσελίδα για το κλίμα, την ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ και την ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ: εδώ.

Labels: ,

2 Comments:

Blogger μελονικος said...

Τα δάση της Αττικής που κάϊκαν θα αναδασωθούν μόνα τους. Αυτό είναι δεδομένο.
Εκτός ίσως κάποια που δεν είχαν προλάβει να μεγαλώσουν αρκετά και να κάνουν σπόρους. Αυτά χρειάζονται αναδάσωση με σπόρους. Πρώτα θα βλαστίσουν τα φυτά που έχουν υπόγειο σύστημα. «ρείκια, κουμαριές, σχίνα, πυξοί, θλύκια κ.α. Του χρόνου θα είναι πράσινο. Μετά θα φυτρώσουν λαδανιές, τη δεύτερη χρονιά σουσούρες, Σμυρνιές. Τα πεύκα θα φυτρώσουν τη πρώτη χρονιά.
Εκεί που πρέπει να επικεντρωθούμε είναι στη προστασία από βόσκηση γιδιών , καταπατήσεις και στους εργολάβους αναδασωτές.

August 18, 2007 at 3:24 AM  
Blogger ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ & ανατίναξης πυρηνικών εργοστασίων said...

Η παρέα μας σε ευχαριστεί πολύ για το σχόλιο!
Όσον αφορά το θέμα των υπερπληθυσμιακών τσιμεντοποιήσεων, βοσκήσεων, εργολαβιών κλπ, για να παρθεί συλλογική απόφαση που να εφαρμοστεί (όχι όπως στη Βεγορίτιδα το 1998 και την Ανθούσα πρόσφατα…), προτείνουμε παντού ως ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ την εφαρμογή, έστω και χωρίς νόμο ακόμα, (με προκριματικές, όπως έγινε θαρραλέα στη Μελίβοια το 2002), του συμφιλιωτικού ελβετικού αμεσοδημοκρατικού εκλογικού συστήματος με ΕΝΙΑΙΑ ΛΙΣΤΑ (http://klimatika.blogspot.com/2007/07/blog-post_4319.html), το οποίο αποσιωπάται συστηματικά, παρόλο που αποδίδει σε πλήθος συλλόγους! Μήπως υπάρχει κάποια πρόταση επιπλέον; Θα χαρούμε να την ακούσουμε !
Όσον αφορά τη φυσική αναδάσωση, το εκλαμβάνουμε κυρίως ως ευχή, γιατί είδαμε και στην Πεντέλη ότι οι κορμοί συγκράτησαν μεν κάποιο χώμα, αλλά δεν εμπόδισαν ανάμεσά τους το ξέπλυμα του υπόλοιπου πολύτιμου χώματος. Τι θα μείνει από τους επιφανειακούς σπόρους με μια καταρρακτώδη βροχή;
Επιμένουμε, λοιπόν, στην ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ αναδάσωση με σβώλους, όπως και οι ΗΠΑ, τόσο για τα άμεσα συγκρατητικά αποτελέσματά της, όσο και γιατί εμπλέκει δημιουργικά ολόκληρες κοινότητες, έστω και κατευθυνόμενα εξουθενωμένες από τα πομπηιακά ξενύχτια, σαν τις περισσότερες διεθνώς σήμερα (http://klimatika.blogspot.com/2007/07/30.html).
Η συνεχής συζήτηση για την ΕΝΙΑΙΑ ΛΙΣΤΑ, θα αναγκάσει τελικά, αργά ή γρήγορα, τα λαμόγια να μαζευτούν, αν δε θελήσουν να θεραπευτούν, και τους φιλότιμους να εκπαιδεύσουν τα παιδιά στην αλληλοβοήθεια !

August 18, 2007 at 10:55 AM  

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home