Εγκύκλιο προς τους εισαγγελείς Εφετών της χώρας απέστειλε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς, ζητώντας από τους εισαγγελείς Πρωτοδικών να παραγγείλουν στους διευθυντές δασών και δασικούς υπαλλήλους να παρακολουθούν σε καθημερινή βάση τις δημόσιες δασικές εκτάσεις που κάηκαν, αλλά και αυτές που δεν έχουν καεί και να οδηγούν στο αυτόφωρο όσους επιχειρούν να κτίσουν ή να τις περιφράξουν ή να φυτεύουν δέντρα.

Σε περίπτωση που οι δασικές υπηρεσίες διαπιστώσουν παρόμοια φαινόμενα, πρέπει να συλλαμβάνουν τους υπαίτιους. Σε αντίθετη περίπτωση οι δασικοί υπάλληλοι θα αντιμετωπίζουν ποινικές ευθύνες.

Στην εγκύκλιο του κ. Σανιδά επισημαίνεται χαρακτηριστικά: " Έχουμε την πεποίθηση ότι μόνον η άκαμπτη εφαρμογή προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων (άμεσες κατεδαφίσεις των ανεγειρόμενων κτισμάτων κ.λπ.) είναι δυνατόν να αποτελέσουν το λυσιτελές μέτρο προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας...".

Και η εγκύκλιος καταλήγει: "Είναι αυτονόητη η αναζήτηση ευθυνών, ακόμη και ποινικών, από τους δασικούς υπαλλήλους οι οποίοι θα παραμελούν την εκπλήρωση των ως άνω καθηκόντων".

Από το ΣΚΑΙ