Tuesday, June 19, 2007

Θαλάσσια Καταφύγια Τώρα!



Ακτιβιστές της Greenpeace κρέμασαν ένα πανό μεγέθους 20 επί 30 μέτρων από τον Ισθμό της Κορίνθου. Το πανό είχε το σύνθημα "Ώρα για Θαλάσσια Καταφύγια" και αποτελεί τον προπομπό της άφιξης του Rainbow Warrior στον Κορινθιακό στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής εκστρατείας της Greenpeace για τη δημιουργία θαλάσσιων καταφύγιων.
Την Τρίτη 26 Ιουνίου, το πλοίο - σύμβολο της οργάνωσης θα βρίσκεται στο λιμάνι της Κορίνθου, όπου θα γίνει η παρουσίαση της νέας έκθεσης της Greenpeace για τον Κορινθιακό κόλπο. Στην έκθεση δίνεται έμφαση στο θαλάσσιο πλούτο, στις ιδιαιτερότητες και στα προβλήματα που απειλούν τον Κορινθιακό κόλπο αλλά και στις προτάσεις που θα οδηγήσουν στη σωτηρία του.



Η ΕΕ βρίσκεται στη διαδικασία υιοθέτησης ενό νέου νόμου (Ευρωπαϊκή Οδηγία), που θα έχει στόχο να επιτύχει μια καλή περιβαλλοντική κατάσταση σε όλες τις ευρωπαϊκές θάλασσες μέχρι το 2021.

Η Greenpeace ζητά από το ΥΠΕΧΩΔΕ να αναγνωρίσει ότι τα θαλάσσια καταφύγια αποτελούν ένα ουσιαστικό βήμα για υγιείς θάλασσες και θα πρέπει να περιληφθούν στην Ευρωπαϊκή Οδηγία.

Το άρθρο το πήρα από εδώ.

Σχετικά άρθρα
1
2

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home