Wednesday, June 30, 2010

Oικολογικές δημόσιες συμβάσεις!

Οδηγός_ΠΔΣ_el

Με απλά λόγια, όταν κάνουμε στο δημόσιο μια σύμβαση για τα μελάνια, για το χαρτί φωτοτυπικού και εκτύπωσης, για το γραφειακό εξοπλισμό, για την επίπλωση, για τις υπηρεσίες καθαρισμού, για τις υπηρεσίες τροφοδοσίας, ακόμη και για τις υπηρεσίες ..κηπουρικής, πρέπει να σκεφτόμαστε ότι μπορούμε με την κατάλληλη ανάθεση και τον τρόπο εκτέλεσης των δημοσίων συμβάσεων :
  • να μεώσουμε το ενεργειακό και οικολογικό τους αποτύπωμα, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
  •  να μειώσουμε τις επιπτώσεις στο περιβάλλον
  • να συμβάλλουμε στην αεϊφορική χρήση των φυσικών πόρων
  • να προωθήσουμε την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα
  • να λειτουργήσουμε ως παράδειγμα για των ιδιωτικό τομέα
  • να εξοικονομήσουμε δημόσιους πόρους, λαμβάνοντας υπόψη το κόστος κύκλου ζωής.
Μένει να το δούμε στην πράξη!



Περισσότερα εδώ

Labels:

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Οταν κοπάζει η «βροχή ηλεκτρονίων» γίνεται σεισμός
Στο Εργαστήριο Ηλεκτρομαγνητισμού και Διαστημικής στην Ξάνθη, όπου προΐσταται ένας ιερέας - διαστημικός φυσικός, ανακάλυψαν πως όταν μειώνεται σταδιακά η ηλεκτρονική καταιγίδα που «χτυπάει» τον «παρατηρητή» δορυφόρο τους, ακολουθούν σεισμικές δονήσεις.
Μέσα στο εργαστήριο Ηλεκτρομαγνητισμού και Διαστημικής στην Ξάνθη, μια ομάδα Ελλήνων επιστημόνων μελετούσαν προσεκτικά τη «βροχή των ηλεκτρονίων», στο ύψος του γαλλικού δορυφόρου DEMETER, με τον οποίο συνεργάζονται. Οταν η ηλεκτρονική καταιγίδα σταδιακά έχανε την έντασή της, η επιστημονική ομάδα στην Ξάνθη έβλεπε επανειλημμένα ότι ήταν θέμα χρόνου να εκδηλωθεί σεισμός.
Ο π. Γεώργιος παρουσιάζει τα αποτελέσματα των ερευνών του σε αίθουσα του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι οι πρόσφατοι καταστροφικοί σεισμοί στην Αϊτή, τη Χιλή, την Κίνα το 2009, αλλά και στην Ελλάδα, όπως στα Κύθηρα το 2006 (6,8 Ρίχτερ) και στην Ανδραβίδα το 2008 (6,5 Ρίχτερ). Τα στοιχεία και τα σήματα του δορυφόρου DEMETER που αναλύονται έχουν δείξει κατ’ επανάληψη ότι η φύση προειδοποιεί κάποιες ήμερες πριν εκδηλωθεί ο σεισμός, σύμφωνα και με άλλου είδους παρατηρήσεις που έχουν ανακοινωθεί από το νέο επιστημονικό κλάδο του «σεισμοηλεκτρομαγνητισμού».
Η μελέτη των σημάτων μέχρι στιγμής έχει δείξει ότι η βροχή ηλεκτρονίων εμφανίζεται αυξανόμενη, κορυφώνεται και πέφτει σταδιακά σε χρονικό διάστημα από περίπου πέντε έως δεκαπέντε ημέρες. Αντίστοιχα την ημέρα που γίνεται ο σεισμός η παύση της ηλεκτρονικής «βροχής» σημειώνεται λίγες ώρες πριν το γεγονός. Ο κρίσιμος χρόνος της παύσης, που θα μπορούσε να είναι μια «τελευταία προειδοποίηση», κυμαίνεται από περίπου 2 έως αρκετές ώρες πριν από τον σεισμό.
Σε αρκετές περιπτώσεις προβλέπουν τη χρονική έλευση του σεισμικού φαινομένου πριν εκδηλωθεί.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11386&subid=2&pubid=12958946#

July 6, 2010 at 4:02 AM  
Anonymous Anonymous said...

Advice in old age is foolish; for what can be more absurd than to increase our provisions for the road the nearer we approach to our journey's end.
[url=http://accutro5607.livejournal.com/]Watches[/url]
Watches

November 3, 2010 at 7:53 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home