Friday, December 18, 2009

Αύριο Σάββατο 19/12 στις 11 στο Σύνταγμα διαμαρτυρία γιά το κυνήγι

ΚΥΝΗΓΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ!

Ελάχιστες μόνο μέρες μετά την απόφαση του ΣτΕ να αναστείλει την ισχύ της ρυθμιστικής απόφασης για το κυνήγι το υπουργείο περιβάλλοντος εξέδωσε την ίδια (και το ίδιο παράνομη) απόφαση ως νέα. Πρόκειται για νέο ρεκόρ της διοίκησης που κάνει τα πάντα για να μην χάσουν οι χαϊδεμένοι της κυνηγοί την ψυχαγωγία τους ούτε για ένα Σαββατοκύριακο.

Πρόκειται επίσης για μια ξεκάθαρη περίπτωση άρνησης της κυβέρνησης να εφαρμόσει μια δικαστική απόφαση που εκτός από τους κινδύνους στους οποίους εκθέτει την άγρια πανίδα (η προστασία της οποία είναι συνταγματική της αποστολή) υπονομεύει την βασική συνταγματική αρχή της διάκρισης των εξουσιών. Μετά την υπόθεση με την εκτροπή του Αχελώου η χθεσινή απόφαση αποδεικνύει για όποιον είχε ακόμα αμφιβολίες ότι η νέα κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με την οικολογία και την πράσινη πολιτική και αποτελεί συνέχεια του παλαιοκομματισμού των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Οι υπεύθυνοι αυτού του πραξικοπήματος να είναι σίγουροι ότι θα έχουν την ευκαιρία να εξηγήσουν την συμπεριφορά τους εκτός από την Ελληνική δικαιοσύνη που θα κρίνει και τη «νέα» απόφαση και στα Ευρωπαϊκά όργανα στα οποία θα θέσουμε το θέμα.

Καλούμε τους πολίτες να συμμετέχουν στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρία των ζωοφιλικών σωματείων στην πλατεία Συντάγματος στις 11.00 το πρωί.

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Για περισσότερες πληροφορίες:
Μιχάλης Πετράκος, τηλ. 2385051868, 6942984455



****


Οργισμένες δηλώνουν οι ζωοφιλικές οργανώσεις της χώρας μετά την απαράδεκτη έκδοση νέας ρυθμιστικής απόφασης για τη συνέχιση του κυνηγιού από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η οποία απαξιώνει πλήρως και με τον πιο προκλητικό τρόπο την απόφαση του Ε΄ τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας που ανέστειλε το κυνήγι σε όλη την Ελλάδα, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της προσφυγής που είχε καταθέσει η Ζωοφιλική Οικολογική Ένωση Ελλάδος.

Η αδιαφορία όλων των κυβερνήσεων μέχρι τώρα προς τις ζωοφιλικές οργανώσεις και η συστηματική απαξίωση του έργου τους και των αιτημάτων τους συνεχίζεται με τη σημερινή απόφαση από το νέο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Αποφασισμένες να προβούν σε μία σειρά κινητοποιήσεων, οι ζωοφιλικές οργανώσεις ξεκινούν με τη συγκέντρωση – διαμαρτυρία αύριο Σάββατο 19.12.2009 στις 11 το πρωί στην Πλατεία Συντάγματος, ζητώντας την οριστική απαγόρευση του κυνηγιού και δηλώνοντας την πλήρη αντίθεσή τους στη φιλοκυνηγετική πολιτική που έχουν εφαρμόσει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα. Η «Πράσινη» Πολιτική οφείλει να αναδεικνύει το σεβασμό και την προστασία της πανίδας της χώρας μας και δεν μπορεί να έχει σχέση με τη θανάτωση ζώων.

Απαιτώντας από το κράτος να δείξει εμπράκτως και όχι μόνο με λόγια, ότι υποστηρίζει ουσιαστικά την προστασία του περιβάλλοντος και ότι είναι πάνω από τα οποιαδήποτε οικονομικά και ψηφοθηρικά συμφέροντα, καλούμε όλους τους πολίτες να δηλώσουν μαζί μας, την αντίθεσή τους στη συνέχιση βίαιων δραστηριοτήτων όπως είναι το κυνήγι, μια σκληρή μορφή αναψυχής που έρχεται σε αντίθεση με τις αξίες της σύγχρονης κοινωνίας και να αποδοκιμάσουν όλους αυτούς που αγνοούν συστηματικά ότι η φύση δεν ανήκει σε μια μειοψηφία οπλοφόρων πολιτών.

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

To be a upright human being is to have a amiable of openness to the mankind, an cleverness to trust undeterminable things beyond your own restrain, that can take you to be shattered in very extreme circumstances pro which you were not to blame. That says something exceedingly important about the condition of the righteous life: that it is based on a trustworthiness in the up in the air and on a willingness to be exposed; it's based on being more like a plant than like a sparkler, something kind of dainty, but whose very item attraction is inseparable from that fragility.

October 29, 2010 at 4:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Advice in old age is foolish; for what can be more absurd than to increase our provisions for the road the nearer we approach to our journey's end.
[url=http://www.flukiest.com/b/accutro5607]Watches[/url]
Watches

November 3, 2010 at 7:50 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home