Wednesday, December 24, 2008

Κάτι «άβολο» για τον Al Gore, αλλά και για μας!

[του Σάκη Γαλιγάλη] [by Sakis Galigalis]

Ξεφυλλίζοντας τους New York Times (9.11.08), κατά τη διάρκεια μιας αεροπορικής πτήσης, διάβασα ένα άρθρο του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Al Gore, με απόψεις του για την κλιματική αλλαγή και τις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας. Πρόκειται για τον παραγωγό του κινηματογραφικού έργου «Μια άβολη αλήθεια». Είναι ο ίδιος, που τιμήθηκε πέρσι με το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, μαζί με τον Ινδό Rajendra Pachauri, πρόεδρο της Διακυβερνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ, για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC).
Το άρθρο συνιστούσε στην Αμερική, τώρα με την εκλογή του Barack Obama, την χρηματο-πιστωτική κρίση και το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, να «γυρίσει την πλάτη» της στην ενέργεια από ορυκτά καύσιμα (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, κάρβουνο) και πρακτικά, «να τα δώσει όλα» στις ανανεώσιμες. Παρουσίαζε, τη στροφή στις ανανεώσιμες σαν πανάκεια, δηλαδή σαν αναγκαίο φάρμακο «...δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν». Όσοι ενδιαφέρεστε και είστε εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο αναζητήσετε το άρθρο στο www.nytimes.com.
Δεν άντεξα και έστειλα στο συντάκτη της εφημερίδας το μήνυμα, που ακολουθεί.

Πλήρες άρθρο στο Η ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Labels: , , ,

1 Comments:

Blogger jk in your life said...

MΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ.ΜΠΕΙΤΕ ΕΔΩ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ http://nikos63.blogspot.com/

December 25, 2008 at 7:36 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home