Wednesday, November 19, 2008

Γιατί βιάζονται τόσο Κομισιόν και Ευρωκοινοβούλιο?

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τόσο το Κοινοβούλιο όσο και το Συμβούλιο (Κομισιόν) επιθυμούν το υπό προετοιμασία "πακέτο" κατά της κλιματικής αλλαγής να εγκριθεί πριν από τις Ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2009. Μάλιστα η Γαλλία, χώρα που ασκεί αυτό το εξάμηνο την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία πριν από το τέλος της θητείας της (το Δεκέμβριο του 2008).

Όπως αναφέρεται οι βασικοί τομείς για τους οποίους ετοιμάζουν οι Ευρωβουλευτές νομοθεσία είναι:
  • Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας,
  • δέσμευση και αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα,
  • εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα από τα αυτοκίνητα,
  • αναθεώρηση του Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών,
  • μείωση των εκπομπών αερίων που συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο είναι τα δύο βασικά όργανα που αποφασίζουν από κοινού ως προς τη δέσμη μέτρων κατά της κλιματικής αλλαγής. Και καθώς ο χρόνος πιέζει, όπως λένε, -σύμφωνα με πολλές μελέτες επείγει η μείωση της εκπομπής αερίων που συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου- τα δύο βασικά νομοθετικά όργανα της Ένωσης θέλουν να εγκριθεί η σχετική νομοθεσία πριν από τις ευρωεκλογές του 2009.

Προς τι τόση βιασύνη αναρωτιέμαι? Φοβούνται μήπως αρχίσουν να επαναστατούν περισσότεροι επιστήμονες που δεν συμφωνούν με τις "εξαγγελίες" τύπου Αλ Γκορ και IPCC? Φοβούνται πως άρχισε να διαρρέει η αλήθεια περί των πραγματικών αιτιών αύξησης της θερμοκρασίας? Φοβούνται πως αν καταλάβουν οι πολίτες τι πραγματικά συμβαίνει και πως αυξάνεται η θερμοκρασία σε ολόκληρο το πλανητικό μας σύστημα δεν θα πείθονται πλέον να "χρηματοδοτούν" έμμεσα ή άμεσα, αμφίβολες πολιτικές "προστασίας του περιβάλλοντος"?

Τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν οι φωνές επιστημόνων που αντιτίθεται στις πρακτικές τρομοκράτησης του παγκόσμιου πληθυσμού της Γης μέσα από αυθαίρετες δηλώσεις και μονομερείς προαποφασισμένες ατζέντες, που σώνει και καλά θέλουν τα αέρια του Θερμοκηπίου να είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι ανόδου της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη μας.

Το έωλο της πολιτικής τους αποδεικνύεται με σειρά άλλων -εκτός IPCC- μελετών και σχετικών πορισμάτων.

Δεν θέλω με κανένα τρόπο να ισχυριστώ πως "καλώς εκπέμπονται" οι ρύποι. Κάθε άλλο μάλιστα, αφού μολύνουν ολόκληρη την ατμόσφαιρα και τη βιόσφαιρα μας. Σίγουρα οφείλουμε να περάσουμε σε νέα καθαρά ενεργειακά μοντέλα και τεχνολογίες.
  • Όμως άλλο η μόλυνση και άλλο η χρήση της μόλυνσης σε "χρηματιστήρια" ρύπων!
  • Άλλο η μόλυνση και η καταπολέμηση της και άλλο η χρήση της ως βιτρίνα για την αιτιολόγηση "οικονομικών συμφερόντων" ως πρόγραμμα "καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής"!
"Ποια θα είναι η μελλοντική μορφή του κοινοτικού Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών, του ακρογωνιαίου λίθου της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής;" γράφουν στις σελίδες τους....
"Ακρογωνιαίος λίθος" τους είναι βλέπετε το κέρδος από τα χρηματιστήρια ρύπων!
Και όχι η απαλλαγή μας από τους ρύπους!...
Ανάμεσα στον "ακρογωνιαίο λίθο" και τις άλλες προτάσεις τους κάπως ποιό λογικό μοιάζει το σενάριο "αποθήκευσης" co2, που είχε εισηγηθεί και παλαιότερα ο γερμανός κλιματολόγος Ράμστορφ. Όμως και σε αυτή ακόμη την πρακτική γίνεται εμφανές πως δεν έχουν σκοπό να αλλάξουν άμεσα το ενεργειακό μας μοντέλο και τις μολυσματογόνες τεχνολογίες μας.

(στη σχηματική παράσταση αριστερά, πρόκειται για πιθανή εφαρμογή αποθήκευσης CO2- πηγή: CO2CRC, όπως παρουσιάζεται στο βιβλίο των S. Rahmstorf-H.J. Schnellnhubner "Der Klimawandel", 2007- για μεγέθυνση κάντε κλικ στην εικόνα)

Αν πράγματι ήθελαν γρήγορες και άμεσες λύσεις, δεν θα επένδυάν σε τέτοιες "ενδιάμεσες λύσεις", θα προχωρούσαν με γοργά βήματα στην αλλαγή των πηγών ενέργειας.
Δεν θα σπαταλούσαν τεράστια ποσά για να φτιάξουν τις "κατάλληλες" εγκαταστάσεις για την "αποθήκευση" CO2...

Όλες αυτές οι μέθοδοι προσέγγισης είναι κατά την άποψη μου παραπλανητικές και το μόνο που φροντίζουν και προστατεύουν είναι τα κέρδη αρκετών "συμφερόντων", με ένα παράλληλο πασάλειμα του προβλήματος.

Δεν θέλουν να λύσουν το πρόβλημα της μόλυνσης και αυτό κατά τη γνώμη μου είναι εμφανέστατο. Γιατί εάν θέλω να "λύσω" κάτι καταργώ την εστία που το προκαλεί, επενδύω στην αντικατάσταση της εστίας... με άλλες τεχνολογίες, με άλλα μέσα και βάζω πρώτη προτεραιότητα την υγεία του ανθρώπου και της φύσης... Δεν συνεχίζω να "χαϊδεύω" κεφάλαια και συμφέροντα...

Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, υπάρχουν ενεργειακά μοντέλα εντελώς καθαρά, αλλά η άμεση εφαρμογή τους απειλεί "συμφέροντα"...

Οπότε... με πολύ προσοχή ακούω τέτοιες "ευοίωνες" δηλώσεις, όταν μάλιστα προέρχονται από κέντρα που κάθε άλλο παρά "δημοκρατικά" και "διάφανα" λειτουργούν...

Όμως, πέρα από την παράλογη πρακτική και συλλογιστική που ακολουθούν, καταφέρνουν να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από τα πραγματικά και ουσιαστικά προβλήματα και να δεσμεύουν χιλιάδες πολιτών με αισθήματα φόβου και τρόμου απέναντι σε μια ψεύτικη κλιματολογική απειλή...

...ενώ ο "τρόμος" της μόλυνσης της φύσης, του αέρα, των υδάτων, του εδάφους και της τροφής μας, είναι ο πραγματικός εφιάλτης και ζούμε ήδη σφιχτά αγκαλιασμένοι μαζί του πληρώνοντας το με την υγεία μας!

Βίκυ Χρυσού


Δείτε επίσης παλαιότερα άρθρα μου σχετικά με τις "κλιματικές αλλαγές"

Labels:

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Εν μέσω χιονιάδων, παράφρονας ψευτοοικολόγος μηνύει στη Χάγη στην ουσία τους λαούς δια των κυβερνήσεων όχι για ό,τι προκαλούν οι τελευταίες, δηλαδή τη μόλυνση, τις λαμογιές, τα μεταλλαγμένα, τα ναρκωτικά, τα ξενύχτια, το μίσος τους για αποκέντρωση-αυτάρκεια, την τιτανική εγωμανία τους, αλλά για το αθώο διοξείδιο του άνθρακα, άρα και την αναπνοή μας, που για το ανισόρροπο μυαλό του προκαλεί τις χιονοπτώσεις...
http://wattsupwiththat.com/2008/11/22/litigious-lunacy

November 23, 2008 at 12:22 AM  
Anonymous Anonymous said...

Συγχαρητήρια για την ανάρτηση!

November 23, 2008 at 8:53 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home