Monday, September 15, 2008

ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΖΟΥΜΕ;

ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΣΟΥ ΑΦΟΒΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΑΛΛΑ? ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΖΟΥΜΕ? ΑΣ ΑΦΗΣΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΙ ΑΣ ΔΩΣΩ ΕΔΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΤΕ ΟΛΟΙ:

http://www.avaaz.org/en/sos_small_islands/?cl=123175793&v=2097

ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ....ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΟΥΝ ΑΝΟΔΟ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ!

8 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Καλησπέρα από Λεωνίδιο. Ωραίο το blog.

September 15, 2008 at 3:57 PM  
Blogger ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ & ανατίναξης πυρηνικών εργοστασίων said...

Ευχαριστώ πολύ για την πρόκληση, κι ας μην περιλαμβάνει πρόταση για ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ. Μπορείς, βέβαια, να παρουσιάζεις μια αντιπαραβολή των 2 απόψεων και να αφήνεις στους αναγνώστες να βγάζουν συμπέρασμα. Μπορείς όμως να συνοψίσεις τα επιχειρήματα των 2 πλευρών, συμπεριλαμβάνοντας την κριτική σου ΚΑΙ για την αποσιωπούμενη αμεσοδημοκρατική εναλλακτική;
Η τελευταία είδηση από την Αρκτική επιβεβαίωσε, δυστυχώς, τις προβλέψεις από την εποχή τού βαρύ χειμώνα και τής παγερής άνοιξης: Κατά 13% περισσότερος ο πάγος στην Αρκτική από πέρυσι: http://www.dailytech.com/Article.aspx?newsid=12851&red=y#340331.
Για την Ανταρκτική τα κονδυλιακά λαμόγια τής 'υπερθέρμανσης' λένε ότι επί δεκαετίες ΨΥΧΕΤΑΙ από τη ...'ζέστη'...
Όσον αφορά τις Μαλδίβες, τα στοιχεία επίσης είναι αντίθετα από τις ...γκοριές όσων μας ενοχοποιούν συλλογικά για όλα (αλλά ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ να απαντήσουν στα δεδομένα):
"Local people report that the dhonis (local fishing boats) could pass straight across the Maduvvare Falhus thila in the 1970s and 1980s," Mörner reports, "whilst they in the last 15 years have had to make a detour around the thila, because it is now too shallow. The thila has not grown, so it must be the sea level that has fallen."

"In the IPCC scenarios," Mörner concludes, "the Maldives were condemned to disappear in the near future." "Our documentation of actual field evidence contradicts this hypothesis."

From "New perspectives for the future of the Maldives"
Nils-Axel Mörner, Michael Tooley, and Göran Possnert,
Global and Planetary Change, Vol. 40, Issues 1-2,
Jan 2004, pp 177-182

Nils-Axel Mörner, Paleogeophysics and Geodynamics,
Stockholm University, Sweden

Michael Tooley, Geography and Archaelogy,
University of Durham, Durham, UK

Göran Possnert, The Angstrom Laboratory,
Uppsala University, Sweden

Το χειρότερο δεν είναι το ενδεχόμενο απότομων κλιματικών αλλαγών (που ευχόμαστε να διαψευστεί), αλλά το γεγονός ότι μια σειρά από πολεμομανείς κλίκες, με πρώτους τους φαραώ, κατάφερε σταδιακά να πειθαναγκάσει την καλοπροαίρετα υποχωρητική ανθρωπότητα να εγκλωβιστεί σε τσιμεντοβαβυλώνες χωρίς αλληλοβοήθεια και να μην την αφήνουν να ετοιμάζεται για ΟΛΑ τα ενδεχόμενα.
Και σα να μην έφτανε αυτό, όσοι μας φλομώνουν με την προπαγάνδα του πάμπλουτου ραδιενεργού γενοκτόνου Γκορ και του υποστηρικτή επίσης της ραδιενέργειας κολλητού του Χάνσεν , ΜΙΣΟΥΝ και ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝ την ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ και την ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ.
Ήδη η απροθυμία των περισσότερων μπλόγκερ να αναπαράγουν τη συλλογική ενοχοποίηση, δείχνει ότι διαμορφώνεται μια κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει σε συλλογική αντίσταση.
Και σημασία για την επιβίωση των παιδιών έχει περισσότερο σε ποιον κόσμο πατάει η φιλειρηνική ανθρωπότητα, και λιγότερο οι καταρρέοντες "εκλεκτοί", που τη βρίζουν, τη βασανίζουν και νομίζουν ότι αιωνίως θα αυξομειώνουν κατά βούληση τον πληθυσμό της και τον καταναλωτισμό.
Δε σου κάνει εντύπωση που όχι μόνο δεν εξηγούν τους χιονιάδες, την ελάττωση των υδρατμών και την προελαύνουσα ξηρασία (ενώ αν υπήρχε υπερθέρμανση θα προκαλούσε αύξηση των ήπιων βροχών), αλλά ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ το ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ, αυτοί που γρυλλίζουν ότι κατέχουν το αλάθητο, όταν μάλιστα ορισμένοι από τους αμφισβητίες τούς παρακαλούν να τους διαψεύσουν;

Ευχαριστώ πολύ όσους έκαναν τον κόπο και έφτασαν ως εδώ ή εδώ.
Παραμένουμε αισιόδοξοι, γιατί έχουμε ζήσει τη δύναμη της αλληλοβοήθειας ακόμα και από εγωιστές που συνέρχονται στις δύσκολες στιγμές! Ωκυτοκίνη είναι αυτή!

September 15, 2008 at 9:22 PM  
Anonymous Anonymous said...

Δίνεις την εντύπωση ότι ζείς σε άλλο πλανήτη afovia.
Μέσα Σεπτεμβρίου και σκάμε από την ζέστη.
Σκέφτηκες μήπως άθελά σου παίζεις το παιγνίδι των μεγάλων βιομηχανιών που εκλύουν το CO2 , αλλά και παράγουν προιόντα που εκλύουν CO2 και που είναι υπεύθυνα γιά το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την αύξηση της θερμοκρασίας;
Οι πολυεθνικές αυτές βιομηχανίες καθώς και η αμερικάνικη κυβέρνηση έχουν συμφέρον να φανεί ότι δεν ανεβαίνει η θερμοκρασία του πλανήτη και χρηματοδοτούν έρευνες αρκεί να βγάλουν τα κατάληλα αποτελέσματα.
Η Ρωσία έχει επίσης συμφέρον από το λιώσιμο των πάγων γιατί θα έχει πρόσβαση στο πλούσια κοιτάσματα στον Βόρειο Πόλο.Συμφέρον από το λιώσιμο των πάγων έχουν και εφοπλιστές γιατί γίνονται συντομώτερες οι διαδρομές των τάνκερ.
Γιά ψάξτο λίγο.

September 16, 2008 at 4:59 AM  
Anonymous Anonymous said...

Διάβασα το link που παραθέτεις όπως επίσης και την συζήτηση που γίνεται, που πρέπει να διαβαστεί όπωσδήποτε γιά διευκρινήσεις.
Το δεύτερο link μου το έκοψε το antivirus.
Στο internet γράφει ο καθένας ότι θέλει.
Διάβασε αυτό
http://www.alaska.net/~clund/e_djublonskopf/Flatearthsociety.htm

September 16, 2008 at 5:24 AM  
Blogger ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ & ανατίναξης πυρηνικών εργοστασίων said...

4.59, για πες στους Άγγλους και τους Καναδούς που πέρασαν το ψυχρότερο καλοκαίρι εδώ και δεκαετίες ότι "σκας από τη ζέστη"!
Και προπαντός εξήγησέ τους πώς ακριβώς έγινε αυτό, γιατί δεν πολυασχολείσαι με "λεπτομέρειες"...

Συμμετέχοντες και μη, γράφω έντονα για να συγκρίνετε και όχι να βουβαθείτε, από τον πλανήτη που οι δορυφόροι του λένε ότι πέρασε το βαρύτερο χειμώνα δεκαετιών και όπου οι 3 συνεχείς εβδομάδες χιονοπτώσεων στην Κίνα δεν αναγνωρίζονται από τις θλιβερές ψευτοοικολογικές-αντιαυταρκιστικές συνδρομητικές-παρακρατικές οργανώσεις των λαμπτήρων υδραργύρου και των συμμαχιών με το ραδιενεργό τραστ... (http://www.charlierose.com/shows/2008/08/12/2/a-conversation-with-james-hansen). Χάνσεν, φασίστας τής πετρελαιοραδιενεργής Πομπηίας, που ξαφνικά, λέει, ενώ πουλάει 20 χρόνια υπερθέρμανση ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ, τώρα βαφτίζεται ότι "έχει συμφέρον" να φανεί ότι δεν υπάρχει, μολονότι πουθενά δεν είπε κάτι τέτοιο!
Μάλιστα είπε, εκτός από τη ντόπα του τη ραδιενέργεια, κάτι για δενδροφυτεύσεις, που με λίγη εποπτεία των απόψεων, δείχνει το μεγάλο πανικό του για επανάληψη βαρυχειμωνιών σε εξαθλιωμένη Δολαρία...

Ενέσκηψε με άλλη ορολογία το αυταρχικό "μη μιλάς, δεν είσαι από τους ειδικούς μας"...:
ΟΥΤΕ ΑΠΟΔΟΧΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ, ούτε απάντηση σε κάποιο από τα στοιχεία, αλλά η συνήθης υπεκφυγή από την αποκέντρωση-αυτάρκεια...
Αλλά οι εχθροί των ανοιχτών συζητήσεων, ας παρατηρήσουν, έστω, τις κερδομανείς βεντέτες, που χάνουν πια την κυριαρχία και θολώνουν περισσότερο, αντί να βρουν τρόπο να ηρεμήσουν και να γελάσουν.

Για τον 5.24, αν εννοεί την παραπομπή για την Ανταρκτική, που προσπερνάνε οι ...ελιτίστες σωτήρες μας, την παραθέτω:
"The Antarctic wintertime ice extent increased at a rate of 0.6% per decade" from 1979 to 2006, says Donald Cavalieri, a senior research scientist at the NASA Goddard Space Flight Center in Maryland.
At 19 million square kilometres, it is still slightly below records from the early 1970s of 20 million, he says. Since 1979 however, the average year-round ice extent has risen too.
http://environment.newscientist.com/article/dn14724-antarctic-sea-ice-increases-despite-warming.html?DCMP=ILC-hmts&nsref=news6_head_dn14724

Όσο για το ίντερνετ, όπου γράφονται πολλά, μπορεί κάλλιστα ο καθένας να συγκρίνει ποιο είναι αντιφατικό: υπερθέρμανση με χιονιάδες, ή ψύξη-ελάττωση υδρατμών και ξηρασίες;
Μπορεί επίσης να συγκρίνει τα κίνητρα των υπερθερμασμένων και των αμεσοδημοκρατών: συλλογική ενοχοποίηση για να παρασιτούν τα λαμόγια ή διαφάνεια και συλλογικές αποφάσεις για να προετοιμάζουμε τα παιδιά για ΟΛΑ τα ενδεχόμενα;
ΓΙΑΤΙ κανένας οπαδός τής υπερθέρμανσης δε μιλά για Αποκέντρωση-Αυτάρκεια;
Κι εκείνοι κι εμείς ξέρουμε την αρχομανία τους.
Ευχαριστώ, πάντως, που κάνατε τον κόπο και αντιπαρατίθεστε χωρίς κανιβαλισμό!
Θα χαρώ να σας κεράσω άμα κυλήσει ήπια ο χειμώνας και μου κάνετε πλάκα για τις υπερβολικές εκτιμήσεις υπέρ της άχρηστης αυτάρκειας.
ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ!

September 16, 2008 at 6:44 AM  
Blogger ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ & ανατίναξης πυρηνικών εργοστασίων said...

Αν και δε σας απασχολεί καθόλου το ζήτημα της συμφιλιωτικής Αυτάρκειας για να τη διαδίδετε, αντί να την αγνοείτε και να εκτίθεστε, εμείς σας ευχαριστούμε πολύ για την αρνητική διαφήμιση της αντίστασης στα κατευθυνόμενα ΜΜΕ!
Δε φαίνεται να σας απασχολεί ούτε ότι τα λαμόγια τής υπερθέρμανσης βγάζουν λεφτά ενοχοποιώντας τους λαούς και προγράφοντάς μας, κι εσάς τους οπαδούς τους μαζί, σε περίπτωση παγκόσμιας ψύξης, από μεγάλη ηφαιστειακή έκρηξη π.χ....:
Al Gore’s carbon trading business GIM was banked with Lehman Bros. It will be interesting to see how this will play in the future but I suspect that this increases the risk of participating in Carbon trading. Merrill Lynch was also deeply involved in this business. Πώς είπατε;

The modeling problem is delightfully defined by atmospheric physicist Dr. James Peden, who recently said Climate Modeling is not science, it is computerized Tinkertoys, with which one can construct any outcome he chooses... http://tinyurl.com/64rsq6
Τhe computer models upon which the UN’s climate panel unwisely founds its entire case have failed and failed and failed again to predict major events in the real climate.
1. The models have not projected the current multidecadal stasis in “global warming”:
2. no rise in temperatures since 1998; falling temperatures since late 2001; temperatures not expected to set a new record until 2015 (Keenlyside et al., 2008).
3. nor (until trained ex post facto) did they predict the fall in TS from 1940-1975;
4. nor 50 years’ cooling in Antarctica (Doran et al., 2002) and the Arctic (Soon, 2005);
5. nor the absence of ocean warming since 2003 (Lyman et al., 2006; Gouretski & Koltermann, 2007);
6. nor the behavior of the great ocean oscillations (Lindzen, 2007),
7. nor the magnitude nor duration of multi-century events such as the Mediaeval Warm Period or the Little Ice Age;
8. nor the decline since 2000 in atmospheric methane concentration (IPCC, 2007);
9. nor the active 2004 hurricane season;
10. nor the inactive subsequent seasons;
11. nor the UK flooding of 2007 (the Met Office had forecast a summer of prolonged droughts only six weeks previously);
12. nor the solar Grand Maximum of the past 70 years, during which the Sun was more active, for longer, than at almost any similar period in the past 11,400 years (Hathaway, 2004; Solanki et al., 2005);
13. nor the consequent surface “global warming” on Mars, Jupiter, Neptune’s largest moon, and even distant Pluto;
14. nor the eerily-continuing 2006 solar minimum;
15. nor the consequent, precipitate decline of ~0.8 °C in surface temperature from January 2007 to May 2008 that has canceled out almost all of the observed warming of the 20th century.
http://www.hawaiireporter.com/story.aspx?bcb0b0a8-86dc-4f0d-acce-dec9605c9b7a

Θα χαρώ να σας κεράσω άμα κυλήσει ήπια ο χειμώνας και μου κάνετε πλάκα για τις υπερβολικές εκτιμήσεις υπέρ της άχρηστης Αυτάρκειας.
ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ!

September 16, 2008 at 8:34 PM  
Blogger Harmonic Ecology = MI VIA said...

Τι νόημα έχει τέτοιο πάθος, δε καταλαβαίνω!
Δε καταλαβαίνω επίσης την επιθετικότητά σου, δεν υπάρχουν συμφέροντα νομίζω από κανέναν συνειδητό οικολόγο που διαδίδει τη προσοχή και το σεβασμό στο περιβάλλον.
Αλλά κι από ποιότητα ζωής να το πάρεις, ε! δε ζούμε αρμονικά και χωρίς οικολογικά προβλήματα για να μη φωνάζουμε!
Εσένα τα προβλήματά σου σταματούν αν πούμε πως έρχεται χειμώνας;
Πως κατέβηκε το θερμόμετρο;
Κι αν όλα όσα λες είναι αλάνθαστα, τίποτε δε μας καθησυχάζει για το μέλλον, ολα τα άλλα που θα μπορούσαν να αφορούν μια ζωή υποφερτή, "βουλιάζουν" και "υπερθερμαίνονται"!
Κι ούτε πρόκληση ήταν ούτε τίποτε, ερώτηση έκανα, δεν έχω σχέση με μανίες!

September 21, 2008 at 1:07 PM  
Blogger ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ & ανατίναξης πυρηνικών εργοστασίων said...

Έχει αποδειχτεί ότι ως και τα μωρά καταλαβαίνουν αν μια συμπεριφορά είναι συμφιλιωτική ή επιθετική, άσχετα πώς την αποκαλούν οι ενήλικες. Κι εσύ αποκαλώντας τις έντονες αμυντικές φωνές για αυτάρκεια 'επιθετικές', νομίζεις ακόμα ότι θα παρασύρεις τους αναγνώστες εναντίον της...:
Αν ισχυρίζεσαι, αντίθετα από τις αναρτήσεις σου, ότι δεν έχεις ούτε ιδεολογικά συμφέροντα, δηλαδή ιδιοτέλεια που σε κάνει ενοχοποιητή τής ανθρωπότητας,
γιατί δε δέχεσαι να κάνουμε ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ; Και εκεί να αποκαλέσεις συκοφαντικά 'επιθετικότητα' τα περαστικά τα οποία εύχομαι δυνατά, μπας και ταρακουνηθούν βεβαίως, στους εγωμανείς εχθρούς τής Αυτάρκειας, για την οποία ποτέ δε γράφεις ούτε μια λέξη;
Και πως δήθεν 'τα προβλήματά μου σταματούν στο θερμόμετρο' (παραβλέποντας σκόπιμα τόσες αναρτήσεις για πρώτες βοήθειες, ασκήσεις εκκένωσης, αναδασώσεις και προπαντός την ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ), όταν με το κερδοσκοπικό παραμύθι των υπερθερμασμένων σου (που όσοι το αναμετέδιδαν με καλή προαίρεση, από την περσινή βαρυχειμωνιά το έκοψαν), με αυτό λοιπόν το εγκληματικό παραμύθι πέθαναν χιλιάδες απροετοίμαστοι από χιονιάδες, άλλοι από τους λιμούς των βι-αι-οκαυσίμων, και σχεδόν όλοι οι άνθρωποι, πλην αιωνόβιων, πρόωρα από τη μανία διαφόρων ανανούριστων που δεν αφήνουν την ανθρωπότητα να συζητήσει, αλλά, ως 'εκλεκτοί', θέλουν να της επιβάλουν το φοβικό καθεστώς τους;
Ο φόβος και η επιδεικτική αδιαφορία σου για τις συλλογικές αποφάσεις σε εμποδίζουν να δεις πώς θα πάψεις να απομονώνεσαι...
Αντιθέτως, και εδώ προσφέρεις άθελά σου δια της αποσιώπησης, η ανακοίνωση λ.χ. για τις αναδασωτικές σπορές αναπαράγεται συνεχώς στο διαδίκτυο, ενώ ολοένα περισσότεροι συζητούν και διαδίδουν και τον προβληματισμό για την Αυτάρκεια (ακόμα και μέσα στα πανικόβλητα ιερατεία), αφού βλέπουν ότι την πολεμάτε!
Παρ΄ όλα αυτά, ποτέ μου δεν ευχήθηκα το κακό και τη λογοκρισία κανενός, όπως κάνετε εσείς: ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ!
'Οι αυτο-καταστροφικοί φανατικοί ξεχωρίζουν από το μίσος τους για την Αυτάρκεια'.
Διαψεύστε το, μη μείνετε αβοήθητοι σε πιο δύσκολους καιρούς!
Κι αν δε θες να αυξάνονται οι φίλοι τής Αυτάρκειας, μην τη διαφημίζεις περιφρονώντας την!

September 22, 2008 at 6:15 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home