Saturday, August 23, 2008

ΑΠΟ ΤΟ SAIT ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ" ΚΥΝΗΓΟΥΣ!

ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΙΤ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΣΧΕΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΕΛΑΣΗΣ ΤΩΝ "ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ" ΚΥΝΗΓΩΝ
http://www.ecogreens.gr/gr/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=6201#6201
ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ= ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ;
Ποτέ δεν θα αφήσουμε να γίνει αυτό

Αγαπητοί φίλοι και συνοδοιπόροι,

Ήταν μόλις τον προηγούμενο χρόνο, όταν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης με μια πρωτοφανή κίνηση σκανδαλώδους εύνοιας των κυνηγετικών συλλόγων, υπεραμύνθηκε της κυνηγετικής δράσης σε μια χρονιά που κατακάηκε όλη η Ελλάδα.

Οικολογικές οργανώσεις με μεγάλη απήχηση στην Ελληνική κοινωνία και αναγνωρισμένο έργο, είχαν προσβάλει με επιτυχία στο ΣτΕ τη «νέα ρυθμιστική για το κυνήγι» και την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου. Ο κ. Kιλτίδης, σε χρόνο ρεκόρ για δημόσια υπηρεσία στη χώρα μας, έβγαλε «νέα ρυθμιστική για το κυνήγι» εξουδετερώνοντας κάθε -Λογική και Νομική- αντίδραση, σχετικά με συνέχιση του κυνηγίου, σαν μην είχε συμβεί τίποτε στη χώρα από τις μεγάλες φωτιές του περασμένου καλοκαιριού.

Φέτος, στη ίδια γραμμή, που έχει επιλέξει να ευνοεί σκανδαλωδώς τους οργανωμένους κυνηγούς, ο κ. Kιλτίδης ξεπέρασε τον εαυτό του, ανακηρύσσοντας τους ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ σε ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ και με προτροπή του τις καλεί να αναλάβουν τον ρόλο τους, εκμεταλλευόμενοι τις χρηματοδοτήσεις της Ε.Ε. για την «προστασία του περιβάλλοντος».

Κατανοούμε απολύτως τις τακτικές ιδιοποίησης της ψήφου των κυνηγών, αλλά η υπεράσπιση της Φυσικής κληρονομιάς της Ελληνικής υπαίθρου είναι πέρα και πάνω από οποιαδήποτε ψηφοθηρική παράνοια. Οι τελευταίες αβανταδόρικες δηλώσεις του κ. υφυπουργού, να μασκαρέψει τους κυνηγούς σε οικολόγους, δίνει νέα παράταση στην απληστία και εξοπλίζει με αναγεννημένη θρασύτητα τους οργανωμένους κυνηγούς, σε βάρος του Φυσικού περιβάλλοντος, των αρχών του πολιτισμού και της δημοκρατίας στη χώρα.

Η Φύση δεν είναι κτήμα κανενός και δεν μπορεί να συσκοτίζεται -και πολύ περισσότερο να εξισώνεται-, η καταστροφή με την διατήρηση / προστασία του περιβάλλοντος.


Αγαπητοί φίλοι,
σε αυτό το ζοφερό κλίμα και πλαίσιο, αποτέλεσμα της πολύχρονης και βαθιάς απαξίωσης του Φυσικού περιβάλλοντος από την πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου στη χώρα μας, αναπτύχθηκε μια αυθόρμητη κίνηση για μαζική διαμαρτυρία και απεμπλοκή από αυτή τη καταστροφική αντίληψη για τη φυσική μας κληρονομιά. Αναγνωρίζουμε την επιτακτική πλέον ανάγκη, για δημοκρατική και δημόσια απάντηση του Οικολογικού κινήματος απέναντι στο κυνηγετικό λόμπι.

Σας καλούμε να συνδιοργανώσουμε το περιεχόμενο, την φυσιογνωμία και τις οργανωτικές ανάγκες μιας μαζικής παρουσίας, υπεύθυνων και ενεργών πολιτών, στο Σύνταγμα στα τέλη του ερχόμενου Οκτωβρίου. Πάρτε ενεργό μέρος, δώστε διέξοδο και ελπίδα, κάνετε αυτή την πρωτοβουλία δικιά σας.

Είναι καιρός, να καταλάβουν οι κυνηγοί και ο κ. Κιλτίδης ότι δεν θα μείνουν αναπάντητες οι προσπάθειές τους να καταστρέφουν και να ιδιοποιούνται προς όφελός τους, τη Φυσική κληρονομιά της χώρας. Φτάνει πια !!

Διαδώστε την είδηση παντού !!

Φτάνει πια με τις φωτιές, φτάνει πια οι τουφεκιές !!

Στο αμέσως επόμενο διάστημα προγραμματίζονται
συναντήσεις στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.

Καλή αντάμωση και καλό αγώνα !!

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ
ΑΝΤΙ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΛΟΜΠΙ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ)

* Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και η δημιουργία του blog της Πρωτοβουλίας μπορείτε να δηλώνετε τη συμμετοχή σας εδώ:
http://panosz.wordpress.com/2008/08/18/bioannis-4/#comment-42564
http://www.ecogreens.gr/gr/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=6201#6201
_________________
"Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τις δυνατότητες που μας προσφέρει ο πλανήτης. Οι άνθρωποι έχασαν τον στόχο τους. Δεν ήρθαμε σ' αυτό τον κόσμο για να καταναλώνουμε, αλλά για να απελευθερώσουμε το πνεύμα μας."
Allen Ginsberg

(Ε! ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ! ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΘΕΙ Η ΦΑΙΔΡΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΝΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ! ΕΛΕΟΣ Κ. Κ. ΚΙΛΤΙΔΗ, ΕΛΕΟΣ! ΕΛΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ! ΕΛΕΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, (ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ;), ΕΛΕΟΣ Ν.Δ. ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΣΑΣ! ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ; ΦΡΙΚΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΚΥΝΗΓΗΤΙΚΗ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΤΟ ΠΟΛΟΣΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΠΙΤΙΑ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΒΓΑΖΕΙ ΑΧΝΑ; ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ Η ΟΠΛΟΦΟΡΙΑ ΣΕ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ; 3 ΠΑΙΔΙΑ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΑΛΛΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΦΕΚΙΖΕ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ! ΟΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΣΙΠΑ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ν' ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΧΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΑ ΑΝΑΙΤΙΟΛΟΓΗΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΣΕ ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ;ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΣΥΝΕΧΕΣ 3% ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ..)

8 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Όταν λέμε ο υφυπουργός κ Κιλτίδης περιορίζουμε τις ευθύνες, ενώ οι ευθύνες ανήκουν στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό βεβαίως. Άρα χωρίς κανέναν ενδοιασμό πρέπει να λέμε "η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο υφυπουργός κ Κιλτίδης ή δια του υφυπουργού κ Κιλτίδη. Να μην έχουμε αυταπάτες ότι στην κυβέρνηση κάνει ο καθένας ό,τι θέλει και ότι υπάρχουν καλοί και κακοί υπουργοί και υφυπουργοί. Δεν κατάλαβα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεν συντονίζει το υπουργείο;; ο κ Καραμανλής δεν συντονίζει και ελέγχει τους υπουργούς;; Θα πάμε κάποια στιγμή σε εκλογές, θα υπάρξουν νοήμονες που θα ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία και θα ξέρουν ότι τους κυνηγούς τους αναγορεύουν σε οικολόγους;;;

August 23, 2008 at 4:07 AM  
Blogger Harmonic Ecology = MI VIA said...

ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ, ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ, ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΑΔΕΛΦΕ!
ΕΓΩ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ ΠΑΝΤΩΣ, ΜΕ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΤΟΥ ΔΙΟΓΕΝΗ ΨΑΧΝΩ ΕΞΩ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΑΙΤ ΚΑΙ ΜΠΛΟΓΚ, ΤΙ ΝΑ ΠΩ;

August 23, 2008 at 4:43 AM  
Anonymous Anonymous said...

Καλός ο αγώνας κατά του κυνηγιού, αλλά μανία που έχουν μερικοί να τα καπελώνουν όλα κομματικά, δηλαδή φασιστικά...
Τους είδαμε πώς υποστηρίζουν τα αμερικλανάκια στα Βαλκάνια και τον Καύκασο...
Κι όταν είχαν μπει στη βουλή, πώς αλληλοσκοτώνονταν για τα λεφτά...
Κοπιάστε στο ταμείο της φυκοσωτηρίας!

August 23, 2008 at 4:48 AM  
Blogger Harmonic Ecology = MI VIA said...

ΠΡΩΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ, ΕΝΤΑΞΕΙ, ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΑΚΙ, ΕΔΩ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ, Ο ΟΑΕΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΜΠΑΜ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ, ΧΡΩΣΤΑΝΕ/ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ, ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΗ ΚΟΨΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ, ΔΙΚΑΙΩΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΘΑ ΤΗ ΚΟΨΟΥΝ ΑΠΟ ΜΑΣ, ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ....
ΔΕΥΤΕΡΕ ΑΝΩΝΥΜΕ, ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΤΗΣ ΔΙΝΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΛΑΟΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΜΜΕ ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ;
ΕΔΩ ΜΑΣ ΠΡΙΖΟΥΝ ΩΡΕΣ ΑΤΕΛΟΙΩΤΕΣ, ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΥΣ, ΤΣΑΚΩΜΟΥΣ, ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ, ΚΛΠ,
ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΑΟΡΙΣΤΗΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ: "ΦΑΤΕ, ΠΙΕΙΤΕ, ΚΙ Ο,ΤΙ ΑΡΠΑΞΕΤΕ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ"!
ΕΧΟΥΝ ΠΟΤΕ ΚΑΛΕΣΕΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΝΑ ΠΟΥΝ ΓΝΩΜΕΣ, ΙΔΕΕΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΟΣΕΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΜΑΝΙΑΣ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΑ ΛΑΜΠΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ, ΟΤΑΝ ΤΟ Ι.Χ. ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΝΕΡΓΟΒΟΡΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΜΑΣ;
ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΙ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΕ, ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΙ ΑΛΛΟΥ, ΔΕ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠ' ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ..

August 23, 2008 at 5:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Βεβαιότατα και να γίνει πολιτικός αγώνας και μέσα από τη βουλή κατά του "ό,τι αρπάξετε", αλλά όχι από πιονάκια που άλλα λένε στη Φλώρινα και άλλα στην Αθήνα.
Ας οργανώσουν την αντικυνηγετική διαμαρτυρία χωρίς το συνηθισμένο, ψηφοθηρικό καπέλωμά τους και ας κάνουν δικαστικούς αγώνες εναντίον όσων καταστρέφουν, κι όχι μόνο θόρυβο για τα βολευτικά λεφτά. Τότε σε τι διαφέρουν από τους κυνηγούς;
Όλοι κρινόμαστε από τα έργα μας, κι αυτό το κόμμα ΚΥΝΗΓΑ ό,τι αρπάξει.
Πήγαν να αναστήσουν πουθενά κανα οικολογικό χωριό;
Ή μήπως άλλη μια διαμαρτυρία με αρχηγίσκους, χωρίς αδερφοσύνη, χρησιμοποιηθεί σα μπαμπούλας από τα ΜΜΕ;

August 23, 2008 at 8:07 AM  
Anonymous Anonymous said...

Όσον αφορά την εξωτερική πολιτική, κανείς δε μετανιώνει όταν αγωνίζεται για τα παιδιά του, πετύχει δεν πετύχει, αλλιώς δε θα μιλούσαμε σήμερα.
Από τους ινδιάνους της Τσιάπα ως τους διαδηλωτές στην Τιενανμέν κι αυτούς που θάρθουν, κανείς δεν ξέρει ποιος θα γελάσει τελευταίος, ή μάλλον ξέρουμε ποιοι φοβούνται ότι δε θα ξαναγελάσουν.
Κι οι Τρεμόπουλοι είναι όνομα και πράμα με τους τελευταίους.

August 23, 2008 at 8:14 AM  
Anonymous Anonymous said...

Ανώνυμε, αντικομματικέ, "οικολόγε" εξτρα λαρτζ ... να τα αφήσεις αυτά τα διασπαστικά και την εμπάθειά σου να τη ρίξεις πουθενά αλλού. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε και όποιος θέλει να συμμετέχει, να συμμετέχει τίμια και ωραία. Τα χτυπήματα κάτω από τη μέση, οι κακομοιριές και τα ανώνυμα σαμποτάζ δεν περνάνε πιά. Πάρε το κουβαδάκι σου και παίξε πουθενά αλλού. Οι κομπλεξικοί στους ψυαχαναλυτές. Δεν θα ανεχθούμε κρυφοκυνηγούς στην πρωτοβουλία μας. Φτάνει πια, το υπόγειο σαμποτάζ... σας μάθαμε.

August 24, 2008 at 12:12 PM  
Anonymous Anonymous said...

Με τρεμόπουλο και ΝΑΤΟ, ΚΥΝΗΓΗΣΤΕ και τον πάτο!
Ζήτω οι πολυδιασπασμένοι "ενωτικοί οικολόγοι"!

September 6, 2008 at 12:31 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home