Saturday, July 12, 2008

Η επιστολή των Πράσινων για τον κ. Κοντό περί κυνηγιού

Λόγω λάθους δεν επικολλήθη η επιστολή των οικολόγων πράσινων στο προηγούμενο θέμα μου,
αλλά δείτε οπωσδήποτε και όλα τα πολύ χρήσιμα ποστ πριν παρακαλώ:
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ,
μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
www.ecogreens.gr - email: ecogreen@otenet.gr, ecogreens@nath.gr
Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31, 10562, τηλ. 210.3241001, fax 210 3241825
Θεσσαλονίκη: Φιλίππου 51, 54631, τηλ. 2310.222503, fax 2310.421196
Αθήνα, 11 Ιουλίου 2008
Προς: Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Α. Κοντό
Αχαρνών 2, Αθήνα
Κοιν. Διεύθυνση Δασών Ν. Αρκαδίας, Πλ. Κολοκοτρώνη 22, 22100 Τρίπολη
Δασαρχείο Βυτίνας, 22010 Βυτίνα Δήμο Ηραίας, 22028 Παλούμπα
Θέμα: Εισήγηση του Δασαρχείου Βυτίνας ενάντια στη απόφαση του Δήμου Ηραίας, Ν. Αρκαδίας για απαγόρευση του κυνηγιού στο φαράγγι της Γκούρας.

Αξιότιμε κε Υπουργέ,
Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούν απολύτως απαράδεκτη την αρνητική τοποθέτηση του Δασαρχείου Βυτίνας στο αίτημα του Δήμου Ηραίας, Νομού Αρκαδίας, να απαγορευτεί το κυνήγι στο Φαράγγι της Γκούρας όπου έχουν βρει καταφύγιο άγρια ζώα μιας και αυτό δεν έχει καεί. Κρίνουμε ότι το δασαρχείο έχει παρεκκλίνει από την αποστολή του που είναι η προστασία των δασών και της πανίδας και έχει μετατραπεί σε κέντρο εξυπηρέτησης συμφερόντων κάποιων ισχυρών κυνηγετικών οργανώσεων που πιέζουν για συνέχιση του κυνηγιού, παρά την αντίθετη γνώμη ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας. Επιπλέον αποτελεί καταστρατήγηση του δικαιώματος για αυτοδιοίκηση και επιλογή του τρόπου ανάπτυξης μιας τοπικής κοινωνίας που πολύ σωστά επιθυμεί ήπια, οικολογική ανάπτυξη και οικοτουρισμό και όχι εξόντωση της πανίδας που έχει καταφύγει στην περιοχή της.
Είναι αναγκαίο να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην Πελοπόννησο για την επανάκαμψη της πανίδας μετά τις φωτιές. Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς προστασία των περιοχών που δεν έχουν καεί και πού αποτελούν καταφύγιο άγριων ζώων παγιδευμένων πλέον σε νησίδες άκαυτων βιοτόπων. Ουσιαστικά το κυνήγι σε αυτές τις περιοχές αποτελεί γενοκτονία, περισσότερο απ' ότι στα καμένα. Αν δεν επιζήσει ικανός αριθμός άγριων ζώων εκεί, δεν θα μπορέσει ποτέ να γίνει ποτέ αναπληθυσμός των καμένων περιοχών. Υπενθυμίζουμε ότι στην Ελλάδα οι περισσότερες εξαφανίσεις ειδών έχουν γίνει στην Πελοπόννησο (λύκος, αρκούδα, μεγάλα αρπακτικά, υδρόβια, πελαργοί) επειδή ουσιαστικά είναι αποκομμένη από την υπόλοιπη Ελλάδα και παράλληλα η κυνηγετική πίεση νόμιμη και παράνομη είναι η μεγαλύτερη μετά την Αττική.
κ. Υπουργέ. Σε μια δημοκρατική κοινωνία όπως η δική μας αποφασίζει η ίδια τι είναι προς το συμφέρον της και όχι οι κυνηγετικοί σύλλογοι άλλων περιοχών. Ο ρόλος της πολιτείας στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι να υπερασπίσει τα δικαιώματα των κατοίκων της περιοχής και όχι των ισχυρών κυνηγετικών συλλόγων άλλων περιοχών. Σας καλούμε να λάβετε υπόψη σας την ομόφωνη απόφαση του Δήμου Ηραίας και της τοπικής κοινωνίας για τον χαρακτηρισμό του φαραγγιού της Γκούρας ως προστατευόμενης περιοχής. Σας καλούμε να επιδείξετε από τη θέση σας τον απαιτούμενο σεβασμό προς τις αποφάσεις της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Ηραίας. Σας καλούμε να αποδείξετε ότι το Υπουργείο και η πολιτεία δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των κυνηγετικών οργανώσεων και μόνο αυτά. Τέλος, καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να ασχοληθεί αποτελεσματικά με την προστασία της πανίδας της χώρας μας η οποία πλήτεται καθημερινά από τις καταστροφικές ανθρώπινες δραστηριότητες.

Για τους Οικολόγους Πράσινους

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Το υποκριτικό κόμμα αυτό είναι ανοιχτά υπέρ των Σκοπίων και του "οικολόγου" Γκορ, άρα μια παραπομπή στη σελίδα του και μάλιστα με την ανωτέρω επιφύλαξη, και πολύ είναι.
Ο ιστοχώρος δε θέλει να φιλοξενεί κομματικές, προεκλογικές ανακοινώσεις.
Εσύ γιατί το παραβιάζεις;

July 13, 2008 at 12:16 AM  
Anonymous Anonymous said...

Τι μαύρη ψυχή έχεις που στηρίζεις τον μισάνθρωπο τρεμόπουλο, ο οποίος ζητά στην προσφυγούπολη Θεσσαλονίκη οδό αφιερωμένη στον σφαγέα Κεμάλ;

July 26, 2008 at 7:08 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home