Monday, July 21, 2008

ΣΟΚ με την κακοποιηση του σκυλου ΛΗΟ στον ΠΟΡΟ




Τον βρηκαμε βαρεια κακοποιημενο την Τριτη το μεσημερι 15 Ιουλιου στο Νεωρειο, στον Πορο Τροιζηνιας. Οι φωτογραφιες που στελνουμε ειναι αποκαλυπτικες. Αργοτερα μαθαμε πως ηταν ενα χαρουμενο αδεσποτο σκυλι που ακουγε στο ονομα Ληο (Leo). Δεν πιστευαμε στα ματια μας για το τι βλεπαμε. Το ΣΟΚ ηταν οδυνηρο, απολυτο. Καμμενη σαρκα, κομματια ολοκληρα δερματος και σαρκας να λειπουν απο το προσωπο, τα ματια, το στομα, τα αυτια, το σωμα, και το δυστυχο ζωο να τρεμει ασταματητα με λυγμους που σου σπαραζαν την καρδια και την ψυχη.
Τον ειχαν περιλουσει πολυ προσφατα, ισως εκεινο το πρωι, με βαρειας μορφης χημικα, καποιο δραστικοτατο οξυ, σαν βιτριολι, σαν ακουαφορτε, η κατι τετοιο τελος παντων που να προξενησει αυτη την αποτροπαιη και ανηκουστη βλαβη σε μια ζωντανη υπαρξη. Ειναι προφανες οτι καποιον η καποιους «ενοχλησε» το σκυλι και σαν «τιμωρια» ξεσπασαν τα απανθρωπα τερατωδη ενστικτα τους σε μια αβοηθητη υπαρξη με αυτον τον κακουργηματικο τροπο. Η λυπη και η αγανακτηση μας ατελειωτη. Καποιος που κυκλοφορει αναμεσα μας στο ομορφο νησι, ειναι ενας αδιστακτος βασανιστης ενας υπανθρωπος που λογικα δεν εχει θεση στην κοινωνια μας και θα επερεπε να βρισκεται καπου αλλου κλεισμενος.
Το λυπηρο ειναι οτι στις εκκλησεις μας για βοηθεια σε φιλοζωικες οργανωσεις,
Σε ιατρεια, ιατρους, ακομη και σε καποιο καναλι συναντησαμε μια παραξενη αδιαφορια που μας ξενισε.
Ετσι μερικοι, ελαχιστοι ανθρωποι ξεκινησαμε αμεσως με προσωπικες προσπαθειες να χορηγησουμε καποια θεραπευτικη φροντιδα αλλα και παροχη τροφης. Ακολουθωντας τηλεφωνικες συμβουλες απο κτηνιατρο πλυναμε τις πληγες, χορηγησαμε αντιβιοτικα φαρμακα, και τροφη (μονο με συριγγα και με μεγαλη δυσκολια), ολο το περασμενο εικοσιτετραωρο. Ομως ειναι φανερο οτι το ζωο χρειαζεται αμεση νοσοκομειακη περιθαλψη την οποια δεν μπορεσαμε να πετυχουμε χθες παρα τις προσπαθειες μας.
Σημερα παντως θα τον μεταφερουμε οπωσδηποτε στην Αθηνα, αναγκαστικα σε ιδιωτικη κλινικη γιατι ειναι ακρως απαραιτητη η ιατρικη του παρακολουθηση και περιθαλψη.

Ο ΛΗΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ, σε πεισμα εκεινων που θελησαν να τον θανατωσουν με τοσο βαρβαρο τροπο.

Επισης, απο πληροφοριες που συγκεντρωσαμε, την περασμενη εβδομαδα αλλο ενα αδεσποτο σκυλι πεθανε με σπασμους μπροστα στα ματια περιοικων στην ιδια περιοχη απο δηλητηριασμενο φαγητο (φολα).

Θελουμε λοιπον να καταγγειλουμε την υπαρξη καποιου η καποιων αδιστακτων υπανθρωπων στο νησι του Πορου οι οποιοι αβιαστα προβαινουν σε απαραδεκτες, απανθρωπες, κακουργηματικες πραξεις εις βαρος ανυπερασπιστων ζωων.

Μπορειτε να μας βρειτε στο κινητο τηλεφωνο : 6983936194


Παρακαλουμε θερμα να διαδωσετε το μηνυμα μας σε ολα τα blogs.

Από το group που έχει δημιουργηθεί στο Facebook.

7 Comments:

Blogger lila said...

Επειδή ο Λήο δεν έχει φωνή να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να διεκδικήσει το δίκιο του,εμείς μπορούμε να γίνουμε η φωνή του.Οπότε ως Λήο φωνάζω:Φτάνει πια!

July 22, 2008 at 3:33 AM  
Blogger ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ & ανατίναξης πυρηνικών εργοστασίων said...

Η κινητοποίηση έπιασε τόπο!
Βελτιώνεται η κατάσταση του Λήο...

http://press-gr.blogspot.com/2008/07/blog-post_3672.html

July 22, 2008 at 10:40 PM  
Blogger tony jakarta said...

Πρέπει κάποτε να αρχίσουν να τιμωρούνται και στην Ελλάδα αυτοί που κακοποιούν τα ζώα.
Μπράβο σε όλους όσους ενδιαφέρθηκαν έμπρακτα γιά τον μικρό σκυλάκο .
Παιδιά αν είναι δυνατόν να έχουμε ενημέρωση γιά την πορεία της υγείας του Λήο

July 24, 2008 at 3:07 AM  
Anonymous Anonymous said...

ΓΑΜΏ ΤΗ ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΖΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝ ΕΤΣΙ ΤΑ ΖΩΑ.

ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ.

ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΤΟΥΣ.

ΕΝΑΣ ΠΡΙΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΒΑΛΑ ΝΑ ΦΑΕΙ.

ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΕΤΥΧΩ ΠΟΥΣΤΑΡΑΔΕΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ.ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΝΟ ΘΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΟΛΙΣΩ.

ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΑΚΗΣ

July 24, 2008 at 4:13 PM  
Blogger HeLLeNiCReVeNgE said...

Επικήρυξη 1.000 ευρώ για τον βασανιστή του Λιο


H πρόεδρος του Σωματείου Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης Μαρίνα Πετροπουλάκη-Κόλλια απέστειλε σχετικό έγγραφο που καταδικάζει την αποτρόπαιη πράξη.

Επίσης, η κ. Μαρίνα Πετροπουλάκη-Κόλλια ως εκπρόσωπος 47 ελληνικών φιλοζωϊκών σωματείων επικηρύσσει επισήμως τον βασανιστή του ζώου με το ποσό των 1.000 ευρώ.

«Η κτηνώδης αυτή πράξη είναι ποινικό αδίκημα και τιμωρείται βάσει του νόμου προστασίας των ζώων 3170/2003» τόνισε η κ. Μαρίνα Πετροπουλάκη-Κόλλια καλώντας όποιον γνωρίζει τον βασανιστή να τον καταδώσει παίρνοντας το παραπάνω υψηλό αντίτιμo.

Tην...έκκληση την κάνει μέσω της espresso, αφού το θέμα που έβγαλαν τα blog ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων σε όσους είδαν το θέμα.

Την φροντίδα του σκύλου έχει αναλάβει ο δήμος Πόρου και ήδη ο σκύλος ακολουθεί θεραπευτική αγωγή.

Πηγή:troktiko


Ο ΛΗΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΑ! ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ!

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΗΟ


"Θελουμε να γνωστοποιησουμε στους αναγνωστες, μετα απο την σημερινη απογευματινη επικοινωνια μας με τον κτηνιατρο κυριο Κουντουρη, οτι η κατασταση της υγειας του ΛΗΟ εχει σταθεροποιηθει και οτι βασιμα πλεον πρεπει να θεωρουμε οτι εχει διαφυγει τον κινδυνο.

Φυσικα, συμφωνα παντα με τον κτηνιατρο, ειναι ακομη μακρυς ο δρομος μεχρι την πληρη ενδυναμωση του και την (μερικη) αναπλαση των εγκαυματων του τα οποια διαγνωσθηκαν ως τριτου και τεταρτου βαθμου.

Σε μερικες ημερες θα ακολουθησει και αλλο χειρουργειο για την αφαιρεση νεκρων ιστων και τον περαιτερω καθαρισμο των εγκαυματων.Επισκεφθηκαμε κι εμεις σημερα τον ΛΗΟ στο ιατρειο και διαπιστωσαμε την βελτιωση της καταστασης του.

Τα νεα αυτα μας εχουν χαροποιησει ιδιαιτερα καιτην χαρα μας αυτη θελουμε να την μοιραστουμε με τους αμετρητους αναγνωστες οι οποιοι εδειξαν την πραγματικη ευαισθησια τους τοσο με τα συγκινητικα σχολια τους στο Ιντερνετ, οσο και με τις δεκαδες των τηλεφωνηματων τους.Θελουμε επισης να σας πληροφορησουμε οτι σημερα Δευτερα πρωι, επεληφθη του θεματος προσωπικα ο Δημαρχος του Πορου κυριος Δημητρης Στρατηγος, ο οποιος επικοινωνησε τηλεφωνικα μαζι μας αλλα και με τον κυριο Κουντουρη, και δεσμευτηκε να παρακολουθησει την εξελιξη της θεραπειας του ΛΗΟ, καθως και να αναλαβει ο Δημος Πορου τα...εξοδα νοσηλειας του, αλλα κυριως να ερευνησει μαζι με τις τοπικες αρχες για την ανευρεση του η των δραστων της βαναυσης πραξης εναντιον του ΛΗΟ.

Εμεις, αρχικα θελουμε να ευχαριστησουμε δημοσια τον κτηνιατρο κυριο Γιαννη Κουντουρη, για την απαραμιλλη ευαισθησια και αφοσιωση που επεδειξε και επιδεικνυει μενοντας νυκτα και μερα στο πλευρο του ΛΗΟ και παρεχοντας του την καλυτερη δυνατη ιατρικη αλλα και ανθρωπινη φροντιδα.

Επισης ευχαριστουμε θερμα και τον Δημαρχο Πορου για την ευαισθησια του και την αναληψη των ευθυνων του και ειμαστε βεβαιοι οτι απο την πλέυρα του θα παρασχεθει καθε δυνατη βοηθεια συμφωνα με τις δεσμευσεις του.

Τελος, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ το ΤΡΟΚΤΙΚΟ αλλα και τα αλλα BLOGS για την διαδοση των μυνηματων μας.

Ο/ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ.ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΚΑΡΔΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΥΠΑΝΘΡΩΠΩΝ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ".

Πηγή:troktiko


Σχόλιο:Εμείς με την σειρά μας θέλουμε να επιβεβαιώσουμε όλα τα παραπάνω για την κατάσταση υγείας του Λίο.

Ο Λίο έχει διαφύγει τον κίνδυνο και θα γίνει καλά. Χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμα και είμαστε σίγουροι ότι βρίσκεται στα καλύτερα χέρια πλάι στις φροντίδες του κτηνιάτρου κ. Κουντούρη που με ιδιαίτερη στοργή, αγάπη και φροντίδα ασχολήθηκε με το δύστυχο σκυλάκι και κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί.

Θα θέλαμε επίσης να πούμε πως και η ραδιοφωνική εκπομπή "Ανεμολογίτες" στον Σκάι 100.3 και προσωπικά ο κ. Λαβίθης έδειξε το ενδιαφέρον του για τον Λίο . Στην εκπομπή επικοινώνησε επώνυμα μία κυρία από μια φιλοζωική οργάνωση και έδειξε και εκείνη το ενδιαφέρον της. Θα θέλαμε να παρακαλέσουμε όποιος ενδιαφέρεται να υιοθετήσει αυτό το ζωάκι όταν τα τραύματά του θα επουλωθούν τελείως να επικοινωνήσει είτε μα κάποιο blog, είτε με το ιατρείο του κ. Κουντούρη. Είναι απολύτως αναγκαίο ο Λίο να μην ξαναβρεθεί στον δρόμο και δεν θα ξαναβρεθεί όσο έχει το ενδιαφέρον όλων μας.

July 25, 2008 at 6:35 AM  
Blogger patsiouri said...

Μάκη από Αγρίνιο μακάρι να σε είχα μπροστά μου να σου σφίξω το χέρι...

July 25, 2008 at 2:28 PM  
Blogger ellinida said...

Μάκη προχώρα σε θέλει όλη η χώρα. Εκτός από τους σκατόψυχους που βασανίζουν ζώα.

July 27, 2008 at 3:18 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home